Welkom

Openingsuren

Café Het Maanlicht is dagelijks open van 17u00 tot ... uur.  Op zaterdag open van 15 tot ... uur en zondag van 14 tot 20 uur.  Gesloten op woensdag en feestdagen.

Welkom in 't licht van de maan...

Op een boogscheut van de Mechelse Grote Markt, de Sint-Romboutstoren en het stadsmuseum Hof van Busleyden, ligt café Het Maanlicht. Mechelaars en toeristen zijn hier hartelijk welkom voor een uitgekiende selectie van de betere Mechelse en andere bieren en van andere fijne drankjes, waaronder met de hand gezette 'kaffe van de beus'. Voor de honger bieden we een kleine kaart met knabbels... zolang de voorraad strekt! Dat alles in een fijn retrokader en op de tonen van verschillende muziekgenres: van oldies, tot jazz en blues, rock'n roll en zelfs een snuifje klassiek. 

Waar onze naam vandaan komt? Mechelen heeft van oudsher een band met de maan! Niet voor niets dragen Mechelaars de geuzennaam ‘Maneblussers’, iets wat we danken aan de zinsbegoocheling van een dronkeman in januari 1687, die het maanlicht aanzag voor de gloed van een brand in de Sint-Romboutstoren. Componist Ludwig van Beethoven - auteur van de indrukwekkende Mondschein- oftewel Maanlichtsonate, had verder ook zijn roots in onze stad. 

Het Maanlicht laat je genieten van het Mechelen van nu, en tegelijkertijd wegdromen bij het Mechelen van weleer. En geef toe: wat is er romantischer dan met geliefden samen te komen... in 't licht van de maan?

Nieuws

Gesloten op 11 juli

21 juli: Bal National in Het Maanlicht

VIJF jaar Maanlicht

Laatste update: 13 juni 2024
Alle rechten voorbehouden.  Uren, prijzen en andere informatie op deze website zijn niet bindend en onder voorbehoud van wijzigingen.  Teksten en foto's (c) Het Maanlicht.   Algemene sfeerfoto's: Guy Foqué.