Welkom

Welkom in 't licht van de maan...

Op een boogscheut van de Mechelse Grote Markt, de Sint-Romboutstoren en het gloednieuwe stadsmuseum Hof van Busleyden, ligt café Het Maanlicht. Mechelaars en toeristen zijn hier hartelijk welkom voor een uitgekiende selectie van de betere Mechelse en andere bieren en van andere fijne drankjes, waaronder met de hand gezette 'kaffe van de beus' en de vermaarde Gouden Carolus Single Malt van brouwerij Het Anker. Voor de honger bieden we een kleine kaart met knabbels of een stevige boterham en in het weekend taart... zolang de voorraad strekt! Dat alles in een fijn retrokader en op de tonen van verschillende muziekgenres: van oldies, tot jazz en blues en zelfs een snuifje klassiek.

Waar onze naam vandaan komt? Mechelen heeft van oudsher een band met de maan! Niet voor niets dragen Mechelaars de geuzennaam ‘Maneblussers’, iets wat we danken aan de zinsbegoocheling van een dronkeman in januari 1687, die het maanlicht aanzag voor de gloed van een brand in de Sint-Romboutstoren. Componist Ludwig van Beethoven - auteur van de indrukwekkende Mondschein- oftewel Maanlichtsonate, had verder ook zijn roots in onze stad.

Het Maanlicht laat je dan ook genieten van het Mechelen van nu, en tegelijkertijd wegdromen bij het Mechelen van weleer. En geef toe: wat is er romantischer dan met geliefden samen te komen... in 't licht van de maan?

Openingsuren

Café Het Maanlicht is conform de beslissing van de Federale Overheid voorlopig gesloten. Je kan wel bij ons terecht voor bierpakketten.

Bekijk onze pagina rond de Coronacrisis of contacteer ons meer info.

Nieuws

Winterpakket beschikbaar!

Toe wegens Corona (bis)

Koop nu een cadeaubon!

Proef ons huisbier!

Alle rechten voorbehouden. Uren, prijzen en andere informatie op deze website zijn niet bindend en onder voorbehoud van wijzigingen. Teksten en foto's (c) Het Maanlicht. Algemene sfeerfoto's: Guy Foqué.