Welkom

Welkom in 't licht van de maan...

Op een boogscheut van de Mechelse Grote Markt, de Sint-Romboutstoren en het gloednieuwe stadsmuseum Hof van Busleyden, ligt café Het Maanlicht. Mechelaars en toeristen zijn hier hartelijk welkom voor een uitgekiende selectie van de betere Mechelse en andere bieren en van andere fijne drankjes, waaronder in eigen stad gebrande Mechelse Kaffe en de vermaarde Gouden Carolus Single Malt van brouwerij Het Anker. Voor de kleine en iets grotere honger bieden we een wisselende kaart van ouderwets belegde bokes en een wisselend aanbod van zoetigheden zoals vers gebak en croissants op zaterdagochtend. Dat alles in een fijn retrokader en op de tonen van verschillende muziekgenres: van oldies, tot jazz en blues en zelfs een snuifje klassiek.

Waar onze naam vandaan komt? Mechelen heeft van oudsher een band met de maan! Niet voor niets dragen Mechelaars de geuzennaam ‘Maneblussers’, iets wat we danken aan de zinsbegoocheling van een dronkeman in januari 1687, die het maanlicht aanzag voor de gloed van een brand in de Sint-Romboutstoren. Componist Ludwig van Beethoven - auteur van de indrukwekkende Mondschein- oftewel Maanlichtsonate, had verder ook zijn roots in onze stad.

Het Maanlicht laat je dan ook genieten van het Mechelen van nu, en tegelijkertijd wegdromen bij het Mechelen van weleer. En geef toe: wat is er romantischer dan met geliefden samen te komen... in 't licht van de maan?

Openingsuren

Café Het Maanlicht is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12 uur tot (rond) middernacht. Op zaterdag (marktdag) vanaf 11 uur. Sluitingsdagen: zondag en woensdag.

Wil je je verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid vieren in Het Maanlicht? Dat kán, ook op de sluitingsdagen. Contacteer ons of kom eens langs voor meer info.

Nieuws

Paasverlof van 21 t.e.m. 24 april!

Onze bieren van de maand

Kunst in Het Maanlicht

Alle rechten voorbehouden. Uren, prijzen en andere informatie onder voorbehoud van wijzigingen. Teksten en foto's (c) Het Maanlicht. Algemene sfeerfoto's: Guy Foqué.