arhiva cafenelei

Memorie colectivă

Am adunat câteva din materialele despre și cu Cafeneaua Guguță, care documentează locul și îi arată rolul și importanța în identitatea locală.

sursa: Youtube

Un interviu în Grădina Publică, cu amintirile cetățenilor despre cafeneaua Guguță, de Viorica Tataru.

Emisiunea „Istoria Rockului Moldovenesc”, unde invitatul special Igor Dînga (54'21") povestește câte ceva despre utilitatea culturală a cafenelei Guguță, din perioada adolescenței sale.

sursa: Youtube

KOMPOT-ul lui GUGUȚĂ

Pe 19 septembrie 2015, Teatru Spălătorie și Asociația Oberliht au organizat evenimentul Compot Muzical în fața Cafenelei Guguță.


sursa: Facebook

Festival Urban: Noroc Guguță!

Pe 19 mai 2019, a fost organizat un festival artistic de-o zi, care a abordat subiecte legate de înstrăinarea spatiilor publice și gestionarea improprie a bunurilor comune printr-o serie de manifestări artistice (expoziție de grup, târg de arta, concert, proiecte și atitudini critice).


sursa: Facebook

Business centru sau art obiect? Ce trebuie să fie pe locul Cafenelei Guguță din Chișinău.

Un episod despre istoria cafenelei, noii proprietari și potențialul viitor al clădirii moderniste în Grădina Publică din Chișinău.


sursa: Newsmaker

Un proiect de video animație, realizat de Cătălina Bucos.

This animation serves as a digital memory of the building that, if it were to be physically demolished, will resist over time.”

Apel public

Strângem materiale pentru arhivă!

Dacă aveți fotografii, materiale video sau povestiri legate de Cafenea pe care ați dori să le împărtășiți, vă rugăm să le expediați la adresa de e-mail: cafeneauaguguta@gmail.com.

Cum regândim cafeneaua?

Dorim ca decizia ce să fie în clădirea fostei cafenelei Guguță să fie una cât mai incluzivă și să reflecte dorința chișinăuienilor. Dacă aveți propuneri și sugestii despre ce credeți sau v-ați dori să fie acest spațiu, vă rugăm să trimiteți propunerile la aceeași adresă de e-mail, iar noi vom organiza dezbateri publice și concurs pentru ideile voastre.

Ce facem pentru a salva Cafeneaua Guguță?

  • Facem presiune asupra autorităților locale (contestearea unor eventuale noi autorizații, răscumpărarea clădirii și readucerea în domeniul public, solicitare de integrare a clădirii în patrimoniul local);

  • Solicităm și îndemnăm prin demersuri oficiale implicarea instituțiilor de profil ca Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din R. Moldova și CNMI (Consiliul Național al Monumentelor Istorice) ;

  • Pregătim campanii de promovare și popularizare a Cafenelei și importanța spațiilor publice (scriem un ziar dedicat Cafenelei);

  • Participăm activ la ședințele de judecată pe cazul cafenelei

  • Organizăm evenimente, discuții publice la Cafenea, propunem alternative la hotelul plănuit;

  • Menținem tema pe agenda publică, sporim vizibilitatea locului și facem urmărim evoluția situației legate de acesta.