GEMEENTELIJK ONDERWIJS REGIO KORTRIJK

Administratieve zetel: Paretteplein 21, 8530 Harelbeke

Welkom op onze webstek

Ruim 40 jaar lang al zorgt GORK voor kwaliteitsvol onderwijs in het zuiden van West-Vlaanderen. 

Samen voor een sterk stedelijk en gemeentelijk onderwijs.

Veel plezier op deze webstek.

Leaflet GORK

STUDIEREIS GORK - DONDERDAG 15 MEI 2024

Op donderdag 15 mei organiseerde Gork een netwerkdag voor directeuren en stafmedewerkers.  De scholengemeenschap Waregem stond in voor de organisatie en nodige de collega’s uit voor een dagje ‘Waregem’.

Om 08.30 u. werd iedereen onthaald met koffie en koek in de Bergstraat.  Weinig tijd om te treuzelen want om 08.45 u. stapte iedereen de bus op.

Om klokslag 09.00 u. werden we ontvangen op het Amerikaans kerkhof “Flanders Field American cemetery and Memorial”.   Coördinerend directeur Stefaan mocht plechtig de vlag hijsen.  Een ceremonie die elke dag doorgaat.

Daarna verdeelden we de grote groep in 2 kleinere groepen en trokken we de begraafplaats op en luisterden we naar een aantal aangrijpende verhalen.

Het schoolproject “the patch of freedom” (een project voor alle lagere schoolkinderen uit Waregem) werd ook even toegelicht.

Om 10.00 u. vertrok de bus richting hippodroom.  Tijdens een rondleiding in het Hippowar-museum werd tekst en uitleg gegeven rond “het paard in de oorlog”.  Ook de hippodroom en Waregem-Koerse werden even toegelicht.

Om 11.30 u. was het tijd voor een aperitiefje op de tribune van de Hippodroom.

Alle directies waren uitgedost (zoals het hoort in Waregem) met een mooi versierde hoed.  

Doorheen de dag was de “hat-trophy” een rode draad.

Om 12.00 u. werden we verwacht in het sportcentrum “Happy” voor de lunch.

Fijne gesprekken over onderwijs rolden vlotjes over de tafel.

Net voor 14 u. werd contact opgenomen met Willy en Marie-Jeanne en werden directeur Lieve en directeur Valerie de winnaars van de hat-trophy.

Om 14.15 u. werden we verwacht op de golfbaan.  Tijdens een korte (maar zeer aangename) introductie kregen we uitleg over deze sport.  Daarna was het tijd voor actie en mochten de directies een balletje slaan.   Een activiteit die gesmaakt werd.

Om 16.00 u. werd er afgerond met een “netwerkbabbel”.

Bedankt aan de collega's van Waregem.   

Zij geven graag de fakkel door aan de directies van een andere scholengemeenschap, die ons volgend jaar zullen ontvangen.

Er zijn momenteel geen activiteiten om je in te schrijven.

laatste update

2024-05-23


Onze scholen

De stuurgroep

Werkgroep evaluatie

Nascholing