Welkom

Nalanda Klooster in Frankrijk

Het Nalanda klooster is een uniek klooster voor Westerse monniken in de Tibetaanse gelukpa traditie. Het is gelegen tussen Toulouse en Albi in de Tarn in Zuid-West Frankrijk.

Ongeveer 25 monniken, 10 nonnen en 25 leken studenten vormen het hart van de gemeenschap. Nalanda biedt een ideale omgeving om studie en beoefening to praktiseren in een harmonische omgeving. Bovenal biedt Nalanda voor monniken een thuis om hun geloften te beschermen en te trainen in filosofie, morele zelfdiscipline en retraites.

De Stichting 'Friends of Nalanda Nederland'

De Stichting is opgericht door een aantal Nederlandse monniken/ studenten, hun familieleden en bezoekers (mensen die in Nalanda hebben gewoond of gewerkt). Doel van de Stichting is om Nalanda te ondersteunen in zijn doelstellingen en tevens individuele monniken, nonnen en leken studenten te helpen.

De Stichting tracht dit doel te bereiken door:

- het genereren van gelden voor Nalanda;

- het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten met Nalanda's monniken of leraren uit de Tibetaanse Gelukpa traditie;

- een netwerk bieden en diensten verlenen aan mensen die Nalanda hebben bezocht;

- het vertalen en verspreiden van informatie (Dharma of over het klooster zelf).

Alle vrijwilligerswerk gedaan voor de Stichting, en onkosten, worden gefinancierd door de individuele bestuursleden en vrijwilligers zelf. Op die wijze komen alle donaties werkelijk bij Nalanda terecht.

Het FON team

Vlnr: Henk vd Pol, Jan Prins, Losang Tendar, Katelijne Hooijmakers, Jeroen Alewijnse, Nel Hofstra