Proiect tineret 2022

„Revitalizarea sectorului de tineret din România”


eLearning StartUp

eLearning Active Citizens

Fundraising

Personal Development

eLearning Local Development

„Revitalizarea sectorului de tineret din România” este un proiect dedicat fundațiilor pentru tineret din întreaga țară, care își propune să le  dea  „boost”, astfel încât acestea să redevină o structură locală de interes pentru tineri, precum și un vector de influență la nivelul societății.

Proiectul presupune mai multe etape:

ETAPA 1: Analiza fundațiilor înscrise de către experții din cadrul proiectului;

ETAPA 2: Cursuri de formare și sesiuni de mentorat pentru reprezentanții/personalul/voluntarii fundațiilor înscrise;

ETAPA 3: Dezvoltarea rețelei de stakeholderi pentru fundațiile participante;

ETAPA 4: Activități realizate de către reprezentanții fundațiilor, pe plan local, astfel încât elementele însușite în cadrul priectului să fie multiplicate.

Cum și cine se poate înscrie?

Având în vedere faptul că proiectul se adresează fundațiilor pentru tineret, înscrierea o poate realiza DOAR reprezentantul legal al acesteia. Ulterior, conducerile fundațiilor de tineret vor desemna persoanele ce vor participa la cursurile de formare, precum și la sesiunile de mentorat.

Revitalizarea sectorului de tineret din România

În perioada 26-27 martie am dat oficial STRAT proiectului „Revitalizarea sectorului de tineret din România”, alături de partenerii noștii: @Fundația Națională pentru Tineret, @Grupul PONT și @Newschool, prin Conferința de deschidere, în cadrul căreia a fost punctată importanța fundațiilor la nivel local și regional, atât pentru tineri, cât și pentru autorități.

Timp de 2 zile, reprezentanții fundațiilor pentru tineret și stakeholderi din domeniu au fost prezenți la Casa Tineretului din Timișoara, unde au participat la Conferința de deschidere a proiectului, precum și în cadrul Adunării Generale a Fundației Naționale pentru Tineret.

Astfel, participanții au fost prezenți în cadrul sesiunilor formale, precum și în cadrul atelierelor de lucru, unde au fost identificate nevoile și provocările comune ale fundațiilor, precum și în sesiuni de planificare pentru acțiunile comune ce urmează a fi dezvoltate atât în cadrul proiectului, cât și în cadrul Anului European al Tineretului. Mai mult, reprezentanții au mers într-o vizită de studiu la Muzeul Consumatorului Comunist – Scârț din Timișoara, pentru a vedea un model de bună practică a unei structuri culturale ce se autofinanțează.

__

Proiectul „Revitalizarea sectorului de tineret din România” este derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool și beneficiază de finanțare prin Active Citizens Fund - Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei postări nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

__

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5393747357326799&type=3

https://www.facebook.com/fitt.timisoara/photos