Prostituția laborală 

Prostitución laboral

The article previously processed by Ayord: Lucrător mobil salariat / Trabajador móvil asalariado.  

Aceasta este a 4 460-a dintre Paginile mele web

Esta es la número 4 460 de Mis páginas web.

The following article processed by Ayord: Doi dintr-o unitate / Dos de la misma unidad.

.

Page start up on 25.02.2024_22.41 (UTC+1 / Paterna, Valencia, España).

25.02.2024_10.33 (Comment in Facebook).

Termenul "Muncă" are extrem de multe conotații, Mircea. 

"A crea locuri de muncă (civilizate și decente) înseamnă... "a înmulți pâinea", înseamnă "a crea posibilitatea unor oameni, de a trage în jug, la proiectul tău". Un exemplu așa... mai la îndemână, și mai palpabil, de "creatori de locuri de muncă", sunt cei care, ca și "Anton Lupan" (personajul principal din "Toate pânzele sus") își cumparau/înjgebau o corabie, ca să-și atingă niște țeluri (pe care fiecare și le are în capul lui). O corabie (chiar și cu motoare) nu poate fi urnită/controlată de un singur om, e nevoie de un echipaj. Ca să ții echipajul acela... pe picioare, e nevoie să găsești curse, e nevoie să găsești încărcătură, e nevoie să te ocupi de sănătatea întregului echipaj, e nevoie să îi duci la câștig, și nu la pierdere. 

Toate chestiile astea le face... un bun profesionist (de-al managementului), prin adevărată și cinstită muncă, și nu unul care s-ar așeza în genunchi, rugându-se la stele să câștige la Loto (ca să-și poată cumpăra o corabie, ca să-și poată înjgheba un echipaj). Munca este cea mai nobilă dintre activitățile umane, prin intermediul căreia omul își poate câștiga "pâinea" (cu sens de "cele necesare traiului său decent, ca om"). 

Dar dacă conține vreo fărâmă de "delict", acea activitate încetează a mai fi "muncă" (chiar dacă cere, dacă înglobează, efort, "efort" care este numit și el, ca și "cazna", tot "muncă",). 

"Efort" se depune și să construiești o bancă, efort se depune și să spargi o bancă. 

Religiile, din întreaga lume (ca sunt vreo 4000-4300), au avut (și au) și rolul lor de "coduri morale". Dar, până la un anumit punct. Ele s-au opus (și se opun) "regularizării Muncii", cultivând "sclavia". 

Omul nu trebuie să se roage la cineva/ceva, să îi fie respectate (sau să respecte el, altora) drepturile sale ca om, ci el trebuie... în primul rând să și le cunoască, și în același timp, să și le transpună în viață. 

E absurd să credem (mai ales noi, soferii), ca ar fi normal sa te bagi în depășire în zone în care depășirea este interzisă, împreunând mâinile și rugandu-ne la ceva/cineva, să nu vina cineva, în acele momente, din față. 

Omul nu poate fi cu adevărat om, decât cunoscând la perfecție materia de Drept, și aplicând respectiva cunoaștere în practica sa de zi cu zi.

25.02.2024_10.33 (Comment in Facebook).

El término "Trabajo" tiene muchísimas connotaciones, Mircea.

"Crear empleo (civilizado y decente) significa... "multiplicar el pan", significa "crear la posibilidad para que algunas personas tiren del yugo a tu proyecto". Un ejemplo así... más práctico y más palpable con los "creadores de empleo", son aquellos que, como "Anton Lupan" (el protagonista de "Toate panzele sus"), compraron/alquilaron un barco, para lograr unos objetivos (que cada uno los tiene en su cabeza). Un barco (incluso con motores) no puede ser manejado/controlado por un solo hombre, se necesita una tripulación. Para mantener a esa tripulación... funcional, necesitas encontrar viajes, necesitas encontrar carga, necesitas llevar cuidando la salud de toda la tripulación, debes llevarlos a la victoria y no a la pérdida.

Todas estas cosas las hace... un buen profesional (en gestión), mediante un trabajo decente y honesto, y no alguien que se sentaría de rodillas rezando a las estrellas para ganar la lotería (para poder comprar un barco y poder puede contratar una tripulación). El trabajo es la más noble de las actividades humanas, a través de la cual el hombre puede ganarse su "pan" (en el sentido de "lo necesario para vivir dignamente, como hombre").

Pero si contiene algo algun porcentaje de “delito”, esa actividad deja de ser “trabajo” (aunque requiera, y incluye, esfuerzo, “esfuerzo” que también se llama, como “cazna”, también “trabajo”).

Se hace "esfuerzo", tanto para construir un banco, y tambien se hace esfuerzo para quebrar un banco.

Las religiones, de todo el mundo (hay entre 4000 y 4300), tenían (y tienen) su papel de "códigos morales". Pero hasta cierto punto. Se opusieron (y se oponen) a la "regularización del trabajo", cultivando la "esclavitud".

El hombre no tiene que rezar a alguien/algo, para que se le respeten (o que el respete a los demás) sus derechos como ser humano, pero debe... ante todo conocerlos, y al mismo tiempo, traducirlos en vida.

Es absurdo pensar (sobre todo nosotros los conductores) que sería normal adelantar en zonas donde está prohibido adelantar, juntando las manos y rezando a algo/alguien, para que alguien no nos salga, en aquellos momentos, de frente.

Un hombre sólo puede ser verdaderamente hombre si conoce perfectamente la materia del Derecho y aplica ese conocimiento en su práctica diaria.

25.02.2024_14.20 (Facebook).

Munca în socialism nu era "muncă", ci "prostituție laborală".

Adevărata "Muncă", este cea care se face sub reglementarea juridică a "Organizației Internaționale a Muncii".

 25.02.2024_14.25 (Facebook).

Ovidiu, tocmai răspunsei pe un grup, și voiam sa postez pe peretele meu. Dar hai sa o fac după ce "lipesc" aci, ceea ce tocmai am în vârful penitei:

Munca în socialism nu era "muncă", ci "prostituție laborală".

Adevărata "Muncă", este cea care se face sub reglementarea juridică a "Organizației Internaționale a Muncii".

Tu ce părere ai despre termenul asta, folosit de mine în acest text, numit (de mine) "prostituție laborală"?