Info

Wij vinden het belangrijk dat u, als ouders, de evolutie van uw kindje van nabij kan volgen.

Voor elke baby tot 12 maanden kan u een 'heen-en-weer schriftje' meebrengen waarin wij zijn of haar belevenissen optekenen. Ook u kan daarin opmerkingen of reacties schrijven.

Openingsuren:

Ons kinderdagverblijf is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 7u tot 18.30u; op woensdag en vrijdag van 7u tot 17:30u.

Mogen wij u vriendelijk verzoeken deze openingsuren te respecteren. Na 18.30u staan wij graag klaar voor ons eigen gezin.

Verzorging:

Bij aankomst dient uw kindje gewassen en gekleed te zijn. Het badje wordt thuis gegeven, omdat dit zeer belangrijk is voor het contact tussen ouder en kind.

De ouders brengen reservekleertjes en pantoffels mee (die blijven in het kastje van uw kindje). Alles dient genaamtekend te zijn en wordt regelmatig gecontroleerd en aangevuld.

Verzorgingsproducten en pampers dienen niet meegebracht te worden. Enkel indien er specifieke producten nodig zijn voor uw kindje(s), brengt u die zelf mee.

Voeding:

Het ontbijt van uw kindje(s) gebeurt nog thuis.

Voor de baby’s dient u alles voor het bereiden van de flesvoeding mee te brengen (gesteriliseerde flesjes, poedermelk en water), deze worden dan door ons bereid (zoals voorgeschreven door Kind en Gezin).

Behalve de flesvoeding, dient niets meegegeven te worden (snoep en extra’s zijn niet nodig).

Gelieve ons te verwittigen als de voeding van uw kindje wijzigt (bv. fruitpap - u kan dit tevens melden in het heen-en-weer schriftje), of als uw kindje een dieet moet volgen.

Elke dag wordt vers gekookt.

Uurregeling:

∙ middagmaal tussen 11u en 12u: soep,aardappelen,groenten, vlees of vis

∙ 4-uurtje: fruitpap, pudding, fruit, koek, drankje

Speelgoed:

Er wordt in 3 leeftijdsgroepen gewerkt:

  • 0 tot 6 maanden
  • 6 maanden (kunnen zitten, kruipen) tot ong. 18 maanden (lopen)
  • 18 maanden en ouder

Speelgoed is er voldoende en gevarieerd aanwezig, aangepast aan de leeftijd, zodat er niets van thuis dient meegebracht te worden.

Verzekering:

Mocht uw kindje tijdens zijn/haar verblijf iets overkomen, dan hebben wij hiervoor een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Voor meer informatie kan u ons steeds contacteren.

Slapen:

Elk kindje heeft zijn eigen bedje. Bedlinnen en slaapzak dienen niet te worden meegebracht, een eigen knuffel mag. De baby’s slapen volgens eigen ritme en vanaf ongeveer 18 maanden is een middagdutje voorzien.

Om de middagrust van uw kapoentjes te respecteren, vragen wij u geen kindjes te brengen of af te halen tussen 13 en 15 uur.

Ziek zijn:

Kinderen die ziek zijn en/of koorts hebben (>38°), blijven het beste thuis, om besmetting van andere kinderen te voorkomen. Indien u naar de arts gaat, vraag dan steeds of er geen besmettingsgevaar is voor de andere kinderen.

Medicatie dient door u te worden meegegeven, samen met een doktersbriefje inclusief toedieningsschema (zonder doktersbriefje mogen wij geen medicatie toedienen!).

Indien uw kindje in de loop van de dag ernstig ziek wordt, verwittigen wij u hiervan onmiddellijk. Zo mogelijk komt u het kindje ophalen, of desnoods wordt door ons een dokter opgebeld. Bij ziekte wordt verwittigd voor 8u30 (zoniet wordt een forfait aangerekend van 10 €). Er wordt een doktersbriefje vereist bij afwezigheid van meer dan 2 dagen

Kindje(s) brengen en afhalen:

Mogen wij u vragen om ’s morgens bij het brengen van uw kindje(s) in de inkom te blijven. U kunt daar ondertussen helpen bij jasje uit-,schoentjes af en pantoffeltjes aandoen. Wij komen uw kindje hier ophalen.

’s Avonds bij het afhalen van uw kindje(s) zijn alle ruimtes toegankelijk. Wij vragen wel om bij slecht weer toch vooraan te wachten, dit om onze speelruimte netjes te houden.

Wij vinden het belangrijk te weten wie de kinderen komt afhalen (bv. oma, ouders, buren,….), dit om problemen te vermijden.

Mondeling contact in een open, ongedwongen sfeer is van kapitaal belang. Als er opmerkingen zijn, laat het ons a.u.b. weten zodat we het samen kunnen oplossen. Wij vinden het belangrijk dat u ook met eventuele klachten bij ons terecht kan. Wij zijn een team en alle beslissingen worden gezamenlijk genomen.

Wanneer er toch nog problemen blijven die niet onderling opgelost kunnen worden, kan u terecht bij de klachtendienst van Kind en Gezin, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel. (tel: 02/533 14 14 - fax: 02/534 14 48)

Wij wensen u en uw baby, peuter of kleuter, een prettige en gelukkige tijd bij ons toe en hopen op een vlekkeloze samenwerking.