De Boskapel in Imde

Maria Behoudenis der Kranken

Welkom ...

in de Boskapel in Imde, een kleine dorpskern van Meise-Wolvertem, zowat halverwege tussen Wolvertem en Londerzeel, en kijk met grote bewondering naar dit eeuwenoude gebouw dat voor zovele mensen troost en bemoediging betekent. Misschien wilt u zelf de kans aangrijpen om er in stil gebed tot rust te komen en te bezinnen – al of niet – met de hulp van Maria, de Moeder der moeders. Deze kapel is niet alleen een stenen gebouw, maar is samen met de hele omgeving een stille getuige hoe het christelijk geloof mensen terug op weg kan zetten. Dit zal u zeker aanvoelen in de stilte van uw hart, in het ruisen van de bladeren, in de contacten met medebezoekers.

Moge uw stilvallen hier voor uzelf een bemoediging zijn om weer met volle kracht verder te gaan op uw levensweg. Indien u in deze kapel troost en rust vindt en hier regelmatig wil terugvinden, dan bent u altijd van harte welkom op onze vieringen of tijdens de zondagse opendeur. Het ga u goed, pelgrim en toevallige bezoeker. Wanneer de kapel gesloten is kan u ook terecht in het bushokje met vele aangepaste gebeden. Neem er gerust eens een kijkje !

De kerkfabriek, de parochieploeg en de federatiepastoor heten u van harte welkom op deze merkwaardige pleisterplaats.

Dank vooral ook aan ons gemeentebestuur van Meise en hun dienst Cultuur, maar vooral ook aan de diensten van Cultuur en Toerisme van de provincie Vlaams-Brabant voor alle hulp. Ze zijn net als uzelf voor ons van onvergetelijke waarde !


Agenda

Ga naar onze Agenda pagina om te weten te komen wat er allemaal te gebeuren staat in de Boskapel.