Crucea Rosie Bistrita-Nasaud

Cursurile de prim ajutor pentru persoane fizice se deruleaza in acord cu legislatia romana si a ghidului european de prim ajutor in toate traumele umane si sunt sustinute de instructori cu exeprienta practica de prim ajutor, paramedical, medical si psihologic. 

Durata: 12 ore, pret: 200 lei/persoana fizica

Cursurile de prim ajutor pentru persoane juridice, abordeaza traume specifice locului de munca,  previn accidentele la locul de munca si genereaza economii pentru angajatori 

Durata: 12 ore, pret 300 lei/angajat

„Crucea Rosie Romana asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele. Prin actiune unitara, Crucea Rosie Romana se adapteaza schimbarilor dinamice din cadrul societatii pentru a putea sprijini comunitatile sa faca fata situatiilor de criza si suferintei umane.” 

Ne puteti contacta on-line utilizand coordonatele noastre de contact cu click aici 



Crucea Roșie Română reușit să obțină vot pozitiv în anul 2023 in Parlamentul României pentru modificarea art.437 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal. Această modificare esențială aduce în prim-plan protecția emblemei Crucii Roșii, atât în perioade de pace, cât și în timp de război. Prin această inițiativă, se consolidează protecția emblemei Crucii Roșii, simbol al ajutorului umanitar și al speranței, în conformitate cu normele internaționale și cu principiile fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. 

 În lumina acestui succes, ne exprimăm recunoștința față de toți cei implicați în acest proces legislativ și încurajăm continuarea eforturilor pentru implementarea normelor de aplicare a legii și consolidarea valorilor umanitare în societatea noastră. Mulțumim Comitetului Internațional de Cruce Roșie și Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru consiliere și suport.

 #Emblema Crucii Roșii, sub protecția legii, în slujba umanității!


Legea nr. 139/1995 a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, modificata prin Legea 524/2004, prevede in art. 5 ca, in timp de pace, emblema Crucii Rosii poate fi folosita doar de Crucea Rosie Romana sau, cu acordul acesteia si in cazuri restrictiv prevazute, de terti. Codul Penal al Romaniei sanctioneaza, in art. 476, folosirea emblemei sau a denumirii de Crucea Rosie sau a unei imitatii a acestei embleme ori denumiri.

Daca sunteti martorii unui abuz de emblema, contactati Sediul Central al Crucii Rosii Romane sau luati legatura cu filiala de Cruce Rosie din orasul/judetul dumneavoastra!

Emblema unei cruci rosii pe fond alb a fost adoptata la Conferinta Internationala din 1863 ca semn distinctiv pentru societatile voluntare care asistau soldatii raniti. La randul sau, Conferinta Diplomatica din 1864 a adoptat acest simbol in prima Conventie de la Geneva, ca semn distinctiv pentru serviciile medicale militare. Ideea care a condus la adoptarea emblemei de cruce rosie a fost aceea de a conferi statut neutru celor care asistau ranitii si, astfel, de a asigura protectiaacestora pe campul de lupta.

In prezent, folosirea emblemei de catre Societatile Nationale este guvernata de „Regulamentul privind folosirea emblemelor de cruce rosie si semiluna rosie de catre Societatile Nationale”. Acest regulament, adoptat la Budapesta, in noiembrie 1991, a intrat in vigoare in anul 1992.

Emblema este un simbol care, fie confera protectie, fie indica apartenenta la Miscare. Fiecare stat parte la Conventiile de la Geneva are obligatia de a adopta masuri care sa previna si sa pedepseasca, in permanenta, orice folosire abuziva a emblemei. De aceea, statele trebuie sa adopte masuri legislative pentru protejarea emblemei de Cruce Rosie.

Măsuri de prevenție în cazul unei pandemii virale pe cale aeriana

O pandemie se răspândește cu repeziciune și poate provoca imbolnaviri sau pierderi semnificative de vieți omenești. Tu cum te protejezi?

Măsuri de prevenție în cazul unei pandemii: spălați-vă des pe mâini cu apa si sapun, acoperiți-vă nasul si gura cu masca de protectie, evitați locurile aglomerate, pastrati distantarea sociala, izolați membrii bolnavi ai familiei, aruncați la cosul de gunoi mastile folosite, contactati medicul de familie si autoritatile la 112. 

-----------------------------------------------------------------------------------------Fenomene meteo extreme  in context de schimbari climatice!


Fenomenele meteo extreme precum vijeliile, canicula, tornadele, ploaia de scurta durata si cu o cantitate mare de apa, rafalele  de mare intensitate ale vantului sunt din ce in ce mai prezente. In urma unor astfel de fenomene meteo violente, viata si locuirea pot fi in situatii de risc, putand genera pagube insemnate si un puternic impact psihoemotional!

Schimbarile climatice ne afecteaza si ne vor influenta viata. Este necesar sa invatam sa traim cu acestea si sa ne pregatim fiecare pentru salvarea propriei vieti si a celor din jur, in situatii de urgenta, fiind nevoie sa fim solidari in a ne ajuta si a ne adapta la evolutiile violente ale naturii.

Cateva recomandari inainte, in timpul si dupa o furtuna aici: 

https://sites.google.com/view/crucearosiebistrita/situatii-de-urgenta?authuser=0

Invata primul ajutor, intr-o situatie de risc poate salva vieti

https://sites.google.com/view/crucearosiebistrita

SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE DIN ROMANIA - FILIALA BISTRITA-NASAUD nu acceptă raspunderea juridică a acestui site, responsabilitatea pentru conţinutul acestui site sau care apar în legătură cu aceasta.