Entrevistes 1r B

CREIXEM ENTRE PLANTES:

El projecte de sostenibilitat i cura del medi ambient.


Aquest projecte de “creixem entre plantes” compta amb la col·laboració de les llars d’infants de Barberà, l’institut Bitàcola i el PFI de jardineria. Es va crear per fer una ciutat més sostenible i mostrar als infants des de petits tot el que es pot fer reciclant i reutilitzant i consisteix en el fet que els alumnes del PFI fan de jardiners en les llars d’infants.



Ara us mostrarem l’entrevista d’un dels alumnes que fan aquest PFI: en Fernando.


1- Per què feu aquest projecte?

En principi era per tenir contacte amb els nens petits i tot això, però per culpa del tema de la COVID, doncs ..., no hem pogut estar tant amb ells, però hem seguit fent el manteniment de la llar d'infants.


2-Quina és la seva finalitat? Que els nens petits puguin gaudir d’un espai bonic i que els nens/es tinguin il·lusió per les plantes, a més a més també per crear un espai sostenible.


3-Quan vas començar amb aquest projecte? Quins dies vens i a quina hora? Ja fa uns mesos, venim un dimecres si, un dimecres no, normalment venim aquí a les 11:00 i acabem a les 12:30.


4-Després d’acabar aquest projecte continuaries fent alguna cosa similar?

No, voldria canviar d’activitats.


5-Que és el que voleu fer exactament amb aquest jardí?

Bé, doncs arreglar-lo i deixar-lo molt bonic per als nens petits.


La segona entrevista és d’en Xavi, el cap d’aquest projecte:

La segona entrevista és d’en Xavi, el cap d’aquest projecte:


1-Quina és la finalitat del projecte? Que tant els joves tinguin un espai per fer jardineria i tot el que aprenen en aquest curs del PFI i que els infants puguin gaudir d’un millor pati amb més recursos i més jocs.


2- Aquest any que heu fet exactament? Un pont amb una rampa a cada costat i tot està fet amb fusta reciclada que ens ha donat l’ajuntament de Barberà i li hem donat una nova vida, una altra és el sorral i les jardineres que hem portat. Per altra banda també hem fet un joc d’aigua que encara hem de posar més tubs perquè puguin llençar l’aigua i després el manteniment bàsic com tallar herbes, netejar o podar una miqueta.

3-El projecte ha estat afectat per la COVID-19? I tant, fins a l’any passat el projecte de “Creixem entre plantes” era per poder compartir activitats amb els infants i la COVID ens ha separat, i ara estem treballant sense infants i els infants venen quan nosaltres ens anem, i penso que si tenia molt de pes aquest projecte altres anys perquè teníem una relació més potent amb els infants que no pas ara. Però tot i això fem el que podem i els nens/es petits poden seguir gaudint d’aquest projecte.


4-P el PFI va sobre jardineria?

Doncs abans es feia un altre PFI que res de mecànica i funcionava molt bé, pevam veure que els alumnes tancats en una aula amb sorolls s’ha atabalaven una mica massa i en canvi quan treballem a l’aire lliure estan més agraïts i més contents i per això vam decidir continuar amb la jardineria


5-Que feu exactament al PFI?

Per una banda tenim la formació general on es fan mates, català, etc.

Que oh fan amb una altra formadora i amb mi fan el tema de jardineria

Anna:

1-De què creus que es tracta el Tema 4 de creixem entre plantes? És una investigació sobre problemàtiques mediambientals


2-Que creus que la gent hauria de fer per millorar aquest món? Primer hauríem de pensar més en la resta i pensar en el medi ambient, tenir esperit crític i ser molt solidari.


3-Quin problema creus que ens afecta més?

El procés de combustió i diòxid de carboni i abús als plàstics


4-Des del teu punt de vista com veus la implicació dels alumnes amb aquest tema? Sempre hi ha gent molt involucrada i altra gent li costa més motivar-se.


5-Sabries dir-nos més de problemes d'aquest món?

L'excés de població, problemes de producció, problemes de les guerres, l'energia, els plàstics.


6-Creus que la COVID ens està afectant més? O n'hi ha altres malalties pitjor? Ara mateix la COVID crec que ens afecta més perquè moltes malalties que no es poden tractar, ja que gairebé tot actualment és per la COVID.



Laura:

1-De què creus que es tracta el Tema 4 de creixem entre plantes?

Doncs del creixem de plantes, com creixen, la resta de fauna...


2-Que creus que la gent hauria de fer per millorar aquest món? Plantar més, ser més responsable, reduir els residus i reciclar, que la gent sigui conscient dels combustibles fòssils...


3-Quin problema creus que ens afecta més? L'escalfament global


4-Des del teu punt de vista com veus la implicació dels alumnes amb aquest tema?

Molt fluixa, la majoria no mostren gaire interès.


5-Sabries dir-nos més de problemes d'aquest món? La desigualtat entre dones i homes, la discriminació pel color, que no tothom es pugui vacunar...


6-Creus que la COVID ens està afectant més? O n'hi ha altres malalties pitjor? N'hi ha pitjors encara que la COVID és dolenta n'hi ha més malalties pitjors.

Mireia:

1-De què creus que es tracta el Tema 4 de creixem entre plantes?

Crec que va sobre un projecte ambiental que es col·labora amb l'escola bressol


2-Que creus que la gent hauria de fer per millorar aquest món?

Tenir més empatia, pensar col·lectivament i mirra més enllà de mirar el nostre propi moment i mirar cap al futur.


3-Quin problema creus que ens afecta més?


La pandèmia i la contaminació


4-Des del teu punt de vista com veus la implicació dels alumnes amb aquest tema? Crec que l'alumnat de molt coneixement del futur de la pandèmia, de tot, però no tots són suficients actius o no donen un pas endavant.


5-Sabries dir-nos més de problemes d'aquest món?


Les diferències socials entre els països, les dificultats d'entrar a l'hospital o d'accedir a una salut millor, l'ús de productes o minerals com el petroli i la contaminació.


6-Creus que la COVID ens està afectant més? O n'hi ha altres malalties pitjor? Crec que la covid ens afecta molt emocionalment i mentalment tots aquests mesos, però també n'hi ha altres malalties més bèsties que estan més dissimulades.

Xavi:

1-De què creus que es tracta el Tema 4 de creixem entre plantes? És una creació o tasca final en format digital on utilitzem moltes pàgines, o utilitzem tots els primers es en format digital i també tenir una visió global de creixem entre plantes, i es fa a partir d'una forma col·laborativa, sa estat fent seguidament tots el primers a la vegada.


2-Que creus que la gent hauria de fer per millorar aquest món?

La clau passa per la conscienciació i per tant una educació en el pensament crític que per a que sàpiguen i saben el que passa al seu voltant perquè quan siguin grans podran evitar o ser més conscients el que passa i per poder trobar una solució l'actitud i els valors són important, però d'aver-hi condensació i educació, ja que l'educació és la clau.


3-Quin problema creus que ens afecta més?

El consum de carn, estic molt a favor del consum de carn al món és un gran problema al món i no ens donem conta, perquè quan et donen la carn a la taula no sabem que han matat i per exemple la vaca és la que mes perquè per als seus pets ens fa molt mal al món, i si a més n'hi ha tantes, i per donar lis menjar has de donar herbes i és com una roda tota la tona.

L'aigua és un altre perquè té moltes variants segons els experts ens porti a la 3 guerra mundial perquè lluitarem per l'aigua, perquè sense aigua moriríem i perquè fem servir massa aigua, perquè la principal reserva és el pold sur i nord per exemple la plata forma larsen que n'hi ha anat-


4-Des del teu punt de vista com veus la implicació dels alumnes amb aquest tema? Bueno últimament per sort moviment juvenils com el de Greta han ajudat una mica a què sigui més popular entre els joves o estudiants, però sí que és una cosa bastant passatger i tinc or de què aquesta popularitat passi i els joves no estiguin tant i depèn molt de la família de l'entorn i fins i tot a l'escola del nivell de conscienciació o sigui que hi ha molt entorn des de la família fins a l'escola, ja que hi ha gent mandrosa poc treballadora o ni això simplement que té una actitud poc oberta a descobrir i això fa que tot l'entorn sigui l'adequat si aquella persona no bol no arribara al nivell de consciència adequada.


5-Sabries dir-nos més de problemes d'aquest món? Els altres problemes són els redius a l'espai, o sigui hem passat de em brutar el nostre i ara anem a un altre lloc com a l'espai perquè com s'està acumulant tant a l'espai deien doncs o tirarem a l'espai, perquè si després ens hem d'anar a un altre planeta doncs ens quedàrem sense llocs, l'altre seria la sobre població de la terra clarament fa temps s'hauria de començar a fer una controlessin de la població com la Xina, però un control mundial més ben fet de la sobre població mundial el problema no és que no n'hi arribi el menjar el problema és que tothom vol tenir 1 2 o 3 fills i per exemple un vol dos cotxes i això no es pot permetre, també el repartiment dels diners perquè n'hi ha alguns que els sobra com 1 parcent té el mateix en diners que el 99 percent que està sobrat.


6-Creus que la COVID ens està afectant més? O n'hi ha altres malalties pitjor? Sense treure li importància a la gran quantitat de morts per la COVID-19 tot i que no hi ha dades concretes perquè hi ha gent que ha pogut morir per la covid tot i que encara no se sap. Però el problema més enllà de la mort crec que el pitjor problema crec que seran les conseqüències seran a tots per descomptat els menors que no tenen tantes defenses en nivell físic i ara ja està molt bèstia, però després serà pitjor.

Però crec que ara a nivell col·lectiu ara mateix la covid és el pitjor, però a escala individual hi ha milions com el càncer, l'alzheimer, asma, o cròniques incurables o et fa oblidar tot com l'alzheimer crec és horrible, ja que d'eixes de saber qui ets així que crec que sí que n'hi ha pitjors de la COVID, però en l'àmbit global la COVID és el pitjor,

Aquest vídeo el van gravar en la llar d'infants la "Baldufa"

Fet i Grabat per: Laura Martínez Cruz

Aquest vídeo es va gravar en la llar d'infants del "Bosquet"

https://drive.google.com/drive/my-drive

Fet i Grabat per: Lucia Casado Requena