Glosar alfabetic

Acesta este un glosar care cuprinde majoritatea termenilor din aceste pagini.

Formatul glosarului este:

  • Nume în românănume în engleză (unde este cazul) – definiție

Administrator al abonamentului G Suite pentru educație – persoana care administrează un astfel de abonament pentru o organizație, școală.

Administrator GoogleGoogle Admin – interfață din cadrul căreia administratorii de abonamente G Suite pentru educație pot gestiona utilizatorii, unitățile organizaționale, resursele etc.

Calendar GoogleGoogle Calendar – aplicație din care utilizatorii își pot adăuga și vedea programul zilnic.

Chat Google – program de comunicare și mesagerie instantanee prin care doi utilizatori pot comunica. Cu ajutorul funcției Săli, se pot crea camere virtuale în care să comunice mai multe persoane.

Chestionar – formular care poate fi punctat. Chestionarele sunt felul în care realizați teste în Google Classroom. Vezi Formulare Google.

Chrome OS – sistem de operare produs de Google pentru laptop-urile Chromebook; pe unele versiuni mai recente pot fi instalate și anumite aplicații pentru Android.

Chromebook – Laptop produs și comercializat de Google, cu sistemul de operare Chrome OS. Poate fi folosit de școli și integrat cu un abonament G Suite pentru educație.

Cont Google – un profil de persoană pe care îl utilizați și după care programele Google vă recunosc. Aveți un profil personal de Google, cu @google.com, și un domeniu profesional de Google, cu @serviciultău.com.

Desene GoogleGoogle Drawings – program parte a suitei Google care poate crea desene, asemănător cu ©Microsoft Paint; poate fi integrat cu celelalte programe din suită.

Disc GoogleGoogle Drive – suită de programe pentru birou care oferă spațiu de stocare gratuit. Conține Documente, Prezentări și Foi de calcul Google.

Documente GoogleGoogle Docs – program parte a suitei Google care poate crea documente, asemănător cu ©Microsoft Word.

Elev – (în uzul pe această pagină) utilizator Google afiliat unui abonament G Suite pentru educație care face parte din clase organizate de către profesori.

FilăTab – element dintr-o interfață grafică care îți permite să comuți între mai multe activități care se petrec în același timp. În majoritatea navigatoarelor, filele sunt plasate în partea de sus.

Foi de calcul GoogleGoogle Spreadsheets – program parte a suitei Google care poate crea foi de calcul și tabeluri, asemănător cu ©Microsoft Excel.

Formulare GoogleGoogle Forms – program parte a suitei Google care poate crea formulare și chestionare. Poate fi folosit pentru a crea teste în Classroom. Vezi Teste în Google Classroom.

G Suite pentru educație G Suite for education – suită de programe Google destinată folosirii în cadrul școlilor. Este utilizată de școli pentru a accesa Google Classroom, dar și Hangouts, Google Drive și multe altele.

Google Classroom – program de gestionare a învățării creat și întreținut de Google. Acest site este un ghid pentru utilizarea acestui program.

Google Drive – vezi Disc Google.

Hangouts – program Google cu care se poate comunica între mai mulți utilizatori și se pot ține videoconferințe. Asemănător cu ©Skype. În iunie 2020, Hangouts se împarte în Google Chat și Google Meet, care preiau funcțiile de conversații în direct, respectiv de videoconferințe.

Meet, Google – program de videoconferințe/teleconferințe integrat în suita Google și Classroom cu care pot comunica mai multe persoane.

NavigatorBrowser – program cu interfață grafică, cu care poți accesa mai ușor internetul; exemple de navigatoare sunt ©Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari și Opera.

Prezentări GoogleGoogle Presentations – program parte a suitei Google care poate crea prezentări, asemănător cu ©Microsoft Powerpoint.

Profesor – (în uzul pe această pagină) utilizator Google afiliat unui abonament G Suite pentru educație care predă și organizează clase la care participă elevi.

Site-uri GoogleGoogle Sites – program Google cu care se pot crea cu ușurință site-uri web. Acest site este construit cu ajutorul Site-urilor Google.

Sistem de operareOperating system – ansamblu de programe care are rolul de a gestiona și de a facilita utilizatorului accesul la resursele sistemului de calcul; exemple sunt ©Microsoft Windows, Apple OS X și distribuțiile Linux, dintre care amintim Ubuntu, Debian și Chrome OS.

Teleconferință – vezi Videoconferință.

Temă – sarcină pe care elevii trebuie să o rezolve de unii singuri în afara (sau în timpul) programului școlar. Vezi Teme în Google Classroom.

Test – vezi Formulare Google.

Utilizator Google – persoană care are un cont Google și o adresă de e-mail @gmail.com.

Videoconferință – întâlnire pe internet la care iau parte mai multe persoane folosindu-se de microfoane și camere video pentru a comunica.

YouTube – serviciu deținut de Google unde pot fi stocate și vizualizate videoclipuri care se pot integra cu Google Classroom.