Gestionarea temelor în Google Classroom

Acesta este un ghid pentru profesori. Acest ghid presupune că ați citit deja Introducere în Google Classroom (profesori) și Crearea unei Clase.

Google Classroom permite trimiterea de teme integrate cu suita de birou Google Drive.

Pentru a crea o temă, din fila Activitate la curs a clasei dvs., selectați Creați. Veți avea mai multe opțiuni, explicate mai jos.

Temă

Această opțiune crează o nouă temă simplă. Puteți completa Titlul și Instrucțiunile acesteia.

De asemenea, puteți Adăuga un material din Google Drive, dintr-un link, din calculatorul personal sau de pe YouTube. Puteți Crea un document, o prezentare, o foaie de calcul, un desen sau un formular (vezi Teste cu Formulare Google).

În cazul în care adăugați un document, veți fi întâmpinat/ă cu opțiunea ca elevii să poată vedea fișierul, să-l poată edita sau să primească fiecare o copie. Dacă trimiteți o fișă de lucru sau cu exerciții, optați pentru ca fiecare să primească o copie, astfel fiecare elev care primește va putea edita fișierul individual și vi-l va putea remite dvs.

Din partea dreaptă, puteți selecta:

  • Cui îi trimiteți tema – tuturor elevilor, sau doar unor anumiți elevi – puteți trimite teme diferențiate și recomandări pentru lucrul în plus acasă.

  • Categoria de note în care adăugați tema – alegeți Oral dacă clasa dumneavoastră are o teză – dacă vreți să aflați mai multe, citiți Introducerea.

  • Punctajul – care este totalul de puncte pe care îl atribuiți acestei teme, sau dacă vreți să o lăsați fără notă.

  • Termen limită – poate fi setat cu precizie de zi sau oră.

  • Subiect – în care capitol din materia dvs. se încadrează tema – de ex., pentru Matematică, un subiect ar putea fi Algebră sau Geometrie. Pentru fizică, ar putea fi Termodinamică, Optică sau Mecanică.

  • Grilă de evaluare – puteți realiza o grilă/barem de evaluare. Dacă după ce ați completat tema, Grilă de evaluare vă apare dezactivat (gri), verificați că ați completat numele și apăsați pe panoul din stânga.

    • Alegeți să Creați o grilă nouă.

    • De aici, puteți crea criterii. De exemplu, criterii pentru un eseu de la limba română ar putea fi Gramatică, Ortografie și Conținut, cu un raport de puncte de 20–20–60. Pentru a crea un criteriu nou, apăsați pe butonul Adăugați un criteriu din josul paginii.

    • Pentru fiecare criteriu, puteți adăuga mai multe niveluri. Pentru Ortografie, niveluri posibile ar putea fi Între 0 și 2 greșeli, Între 2 și 4 greșeli și Peste 4 greșeli. Pentru aceste criterii, elevii ar putea fi punctați cu 20, 10 respectiv 0 puncte. Pentru a adăuga un nou nivel, apăsați pe + din dreapta primului nivel.

      • Orice criteriu trebuie să aibă minim un nivel, adică cel mai mare (puteți alege să lăsați criteriul cu un singur nivel).

      • Punctajul celui mai mare nivel devine automat punctajul întregului criteriu (de ex. pentru 0-2 greșeli, elevul primește punctajul complet de 20p, care este evident punctajul criteriului „Ortografie”).

      • Nu puteți avea două niveluri cu același punctaj (de ex. „0-2 greșeli – 20p, 2-4 greșeli – 20p” este o schemă de punctaj greșită)

    • Puteți reutiliza o grilă de evaluare folosită în trecut.

Temă cu chestionar

Această opțiune vă permite să creați o temă căreia să-i atașați un chestionar. Pentru a edita chestionarul, apăsați pe numele lui (Blank quiz). Pentru mai multe informații despre testele Google, accesați această pagină.

Întrebare

Această opțiune creează o întrebare la care elevii trebuie să răspundă fie printr-un răspuns scurt sau răspunsuri multiple.

Material

Vă permite să adăugați un material.