Curs 2021/22

Curs 2021-22

El curs 2021-22 s’està seguint amb la formació online i presencial al MNAC de Barcelona del darrer any del projecte d’innovació. S’han fet pràctiques presencials al centre amb els alumnes de Català 2 i Anglès 3 amb obres que estan dins del currículum proposat pel programa.

Al febrer s’havia projectat una practica a Caixaforum de Lleida i al Museu Jaume Morera oberta a tot l’alumnat de l’escola. Dies abans, la vam cancel·lar per la Covid. Però es va poder fer la pràctica VTS al Museu Morera el dia 22 de març. Es van treballar dues obres: una fotografia de gran format (Size of herself d’Antoni Abad, 1993) i una video instal·lació (Les maletes Kafkianes) de l’ Exposició temporal “Encreuaments”. L’experiència va ser molt bona i es van poder fer activitats complementàries al finalitzar el VTS. Es van reforçar els vincles col·lectius i millorar la cohesió de grup; es va apropar l’alumnat a l’art català, es va participar en la construcció col·lectiva d’un relat a partir d’unes obres d’art i es va reflexionar sobre els fets que es poden explicar.

També, s’ha continuat el projecte amb la programació d’una optativa transversal entre l’àmbit de la comunicació i l’àmbit social creant el mòdul compartit: L’Art de Parlar pels alumnes de GES 1 i GES 2. El fil conductor són obres pictòriques realitzades per dones artistes que han estat oblidades per la història de l’art. Una mirada de l’art en femení. El punt de partida són les pintures, i partir de cada una s’han anat teixint un seguit d’activitats on l’alumnat: recerca, reflexiona, comenta, exposa, aprèn, juga, s’emociona,.. després de la seva observació.

No és important quina és la història real o el sentit del quadre, el que és valora del VTS és l’experiència que és té amb l’observació directa de l’obra. Al finalitzar l’experiència l’alumnat pot o no saber quin va ser l’artista i l’època.

L’impacte en la formació de l’alumnat és gran ja que, per una banda, l’alumnat pot practicar el discurs oral en llengua catalana, donat que la majoria són alumnes nouvinguts, i per l’altra banda, els fa coneixedors d’unes obres d’art que no han estat publicades als manuals universals de la història de l’art.

Es realitzarà una tasca de difusió el dia 3 de maig en el marc de la 5a Mostra d’Intercanvis d’Experiències que organitza el centre de Recursos de la Segarra per tota la comunitat educativa de la Segarra.

Enllaç: CRP la Segarra Mostra intercanvi Experiències

CFA triptic intercanvi.pdf

El dia 3 de maig es va realitzar una tasca de difusió en el marc de la 5a Mostra d’Intercanvis d’Experiències que va organitzar el centre de Recursos de la Segarra per tota la comunitat educativa.