VII Jornadas 

 Horari

 Ponentes 

Casal Petit

La Congregació d'H. Oblates va néixer l'any 1864 a Madrid, com un projecte d'acolliment per a dones que exercien la prostitució. Al llarg dels anys la congregació s'ha anat adaptant a les necessitats que presenta aquest col·lectiu de dones per a anar donant respostes significatives a la realitat del moment.

A Palma comptem amb el CASAL PETIT, un Centre de Dia d'Atenció a la Dona. Dissenyem projectes segons les necessitats que les dones van expressant, i JUNTES intentem construir una realitat més justa.

Cruz Roja

Creu Roja Espanyola, com a organització humanitària i voluntària arrelada en la societat, donarà respostes integrals a les persones vulnerables, amb una perspectiva de desenvolupament humà.

Tenen la missió d'Estar cada vegada més prop de les persones vulnerables en els àmbits nacional i internacional a través d'accions integrades, realitzades per voluntariat i amb una àmplia participació social.

Servei de Prevenció i Tractament Psicològica de la Violència Filioparental de les Illes Balears

És un recurs psicoterapèutic especialitzat per tractar el comportament agressiu dels menors i joves cap a progenitors o similars amb la finalitat de millorar les relacions famiiars.  

PensamenTS

PensamenTS és un compte dedicat a la difusió i visibilització del treball social.

Qui no sap el que és un metge o un fuster? Volen donar a conèixer la nostra professió, desmitificant el nostre paper en la societat i obrint temes de debat que puguin ser útils per a poder desenvolupar noves línies d'intervenció.


Centro socioeducativo Es Pinaret

El Centre socioeducatiu És Pinaret és una institució situada a l'illa de Mallorca, a Espanya, que té com a objectiu la reeducació i reinserció social de joves infractors. És Pinaret és un centre de règim tancat on els joves són internats per un període determinat de temps per a rebre tractament i educació en un ambient controlat i segur.


El centre ofereix una varietat de programes i serveis, que inclouen educació, capacitació laboral, teràpia i atenció mèdica. L'objectiu és proporcionar als joves eines i habilitats perquè puguin reintegrar-se en la societat de manera efectiva i convertir-se en ciutadans responsables i productius.


És important destacar que És Pinaret és un centre de justícia juvenil, i consegüentment, està compromès amb la protecció dels drets i la dignitat dels joves, així com amb el compliment de les lleis i regulacions aplicables.

AFASIB

La Associació de Familiars i Amics Supervivents per Suïcidi IIles Balears (AFASIB) és una organització sense ànim de lucre amb seu a les Illes Balears, Espanya. El seu objectiu principal és brindar suport emocional i psicològic als familiars i amics de persones que han mort per suïcidi.


AFASIB treballa per a conscienciar a la societat sobre el problema del suïcidi i per a reduir l'estigma associat amb el suïcidi i els problemes de salut mental. L'associació també ofereix informació i recursos sobre el suïcidi i la prevenció d'aquest, així com assistència en casos d'emergència.


Els serveis que ofereix AFASIB inclouen grups de suport, assessorament i atenció personalitzada per a familiars i amics, així com per a professionals que treballen en l'àmbit de la salut mental i la prevenció del suïcidi. L'associació també organitza esdeveniments i activitats de conscienciació per a difondre informació sobre el suïcidi i la prevenció d'aquest

Héctor Gil Rodríguez

Héctor Gil Rodríguez es va graduar en Treball Social (UCM) i es va doctorar en Treball

Social per la Universitat Complutense de Madrid en 2021, amb una tesi titulada

"Comunitats subsumides. Persistència i crisi dels vincles locals de reciprocitat

a la Vall mitjana del Alberche". Compta amb un Màster Universitari en Mètodes i

Tècniques de Recerca Aplicades al Treball Social. És professor ajudant en el

Departament de Filosofia i Treball Social de la Universitat de les Illes Balears

(UIB). Ha realitzat estades de recerca en la Universitat Nacional d'Educació

a Distància (2020), la Universitat Autònoma de Madrid (2019) i la Universitat

Complutense (2017). Els seus interessos de recerca inclouen el treball social

comunitari, la sociologia rural i els debats entorn de la desigualtat i l'exclusió

social. Ha participat com a investigador en projectes de recerca finançats pel

Ministeri d'Economia i Competitivitat, la Consultora d'Economies d'Escala i l'Institut

 de Recerca i Innovació Educativa del GOIB. Actualment està

vinculat al projecte de recerca “ECOPOL. Avaluació de la Contesa Política:

una anàlisi longitudinal dels Moviments Socials i la Protesta a Espanya, 2000-

2020”. És membre del grup de recerca "Desigualtats, gènere i Polítiques

Públiques", de la Universitat de les Illes Balears, i del Grup de recerca de la

Cibercultura i els moviments socials: "Cibersomosaguas.com". També pertany

al consell assessor de "Teknokultura. Revista de Cultura Digital i Moviments socials".

Recentment ha publicat "La crisi de les comunitats de regs. El cas del llit

del Romeral" en Sociologia Històrica no 1 (2021); amb César Rendueles, "Entre el

victimisme meritocràtic i la resignació. Dues percepcions antagòniques de la

precarietat juvenil a Espanya" en Quaderns de Relacions Laborals; amb Juan Brea

Iglesias, "Estigma i salut mental. Una reflexió des del treball social" en Treball

Social Avui; a més de diversos capítols de llibre sobre precarització laboral i

fragilització dels vincles socials.

Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat

Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat és una entitat, sense ànim de lucre, dedicada a la normalització i benestar dels ciutadans i ciutadanes amb alguna discapacitat. Es va constituir al 1978 i està declarada d’Utilitat Pública des de 1986.


COORDINADORA està integrada por 34 associacions, d’àmbit comunitari o amb seu a les diferents illes, que representen a persones amb discapacitat física, intel·lectual, orgànica o amb diagnòstics de salut mental.


La federació d’associacions facilita la participació i les condicions favorables per a exercir la pressió necessària davant les institucions i la societat.També ens permet intercanviar experiències, tenir visions més globals i enfortir les associacions més petites.


COORDINADORA gestiona una xarxa important de serveis per a persones amb discapacitat i està reconeguda com a Agència de Col·locació amb el número 0400000012.


COORDINADORA és membre actiu de COCEMFE (Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica) i membre fundador del CERMI Illes Balears i del Tercer Sector Social Illes Balears. També està integrada en l’associació empresarial foQua. A més representa a la ciutadania amb alguna discapacitat en els principals òrgans consultius de les administracions autonòmiques.

Circula Cultura


Cooperativa d’educadores socials que dissenyem, dinamitzem i avaluem projectes educatius, participatius i comunitaris

Centre d'Informació de la Dona (CID)

És un servei gratuït i especialitzat del Consell de Mallorca que ofereix informació, orientació i assessorament sobre aspectes socials i jurídics a les dones i, de manera prioritària, atenció integral en els casos de violència masclista. 

Aquest servei es presta de manera presencial, telefònica o via telemàtica. 

Fundació Sophia 

El Centre Sophia està format per diferents professionals de l'àmbit de les humanitats amb una gran experiència en el terreny docent, en el desenvolupament personal i en la gestió cultural. Un equip humà que participa activament en el projecte Sophia, confeccionant i coordinant la realització dels seus programes educatius, tallers didàctics i activitats culturals. Fusionem la nostra experiència amb una formació continuada en els nous paradigmes educatius i els últims avanços en neurociències.

Paloma Martín Martín

Diplomada en Treball Social (2003) i Llicenciada en Sociologia (2006) per la Universitat de Salamanca. Experta Universitària en Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones (2007), Màster en Polítiques d'Igualtat i prevenció de la violència de gènere (2017) i Doctora amb esment internacional en estudis interdisciplinaris de Gènere (2021) per la Universitat de les Illes Balears.


Compta amb experiència laboral com a treballadora social, tècnica d'intervenció social i orientadora laboral en diverses organitzacions socials de Mallorca i Salamanca. Destacant la seva experiència amb diferents sectors de població, especialment persones en situació de vulnerabilitat, prostitució i violències masclistes.


Des de 2016 és professora en els estudis de Grau de Treball Social en el Departament de Filosofia i Treball Social i membre del Grup de recerca 'Desigualtats, gènere i polítiques públiques' de la Universitat de les Illes Balears. Les seves principals línies de recerca són gènere i exclusió social.

3 Salut Mental

3 Salut Mental és l'aliança de Gira-Sol, Es Garrover i Estel de Llevant, tres entitats socials sense ànim de lucre amb un paper cabdal i una trajectòria consolidada en l'atenció a persones amb un trastorn de salut mental sempre en col·laboració amb les famílies i amb un equip de professionals molt qualificat.


3 Salut Mental es crea el 2014 amb tres compromisos fonamentals:

3 Salut Mental treballa des de la transparència, la innovació i la cooperació en pro de la dignitat de les persones amb trastorn mental.

Javier Barés

Treballador Social Clínic (col. núm. 08-120 de Balears). Especialista Universitari en Treball Social Clínic Membre Titular, Didacta i Supervisor de la AETG Director de Gestalt Mediterrani

HOGAR SÍ 

HOGAR SÍ  és una associació sense ànim de lucre que es dedica a ajudar a persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social a Palma, Espanya. La seva missió és oferir una resposta integral i personalitzada a les necessitats de les persones sense llar i en risc d'exclusió social, promovent la seva inclusió social i autonomia.


Entre els serveis que ofereix HOGAR SÍ  es troben l'atenció social, l'atenció sanitària, l'allotjament, la formació i l'ocupació. L'associació compta amb un equip de professionals i voluntaris compromesos a millorar la qualitat de vida de les persones més vulnerables de la societat.


A més de treballar directament amb les persones en situació de vulnerabilitat, HOGAR SÍ  també realitza labors de sensibilització i conscienciació social sobre la problemàtica de l'exclusió social i la importància de la solidaritat i l'ajuda mútua en la construcció d'una societat més justa i equitativa.