Reserva d'entrades del teatre:

LA FLORESTA 100 ANYS!

L'any 2019 se celebra el centenari de la Floresta amb un seguit d'activitats per rememorar el que ha estat aquest segle de vida per a una comunitat de muntanya feta a sí mateixa i orgullosa del seu territori i de la seva gent.

L’actual barri de la Floresta és en el seu origen una colònia d'estiueig que neix en el vessant nord de Collserola arran de l’arribada del ferrocarril i del progressiu abandó de l’activitat agrícola, una activitat que havia estat centrada al sector vitivinícola i que decau després de l’impacte de la fil·loxera.

L’any 1917 l’arribada del ferrocarril a Sant Cugat impulsa el sorgiment d’iniciatives urbanitzadores que es concreten en la fundació de l’Associació de Propietaris de la Floresta al gener de 1919.

Aquests cent anys són la història d'un barri que s'ha fet a sí mateix a tots els nivells, des de la construcció de l'estació, l'organització i la planificació de carrers passant per lluites més recents de millora de l'escola així com el foment de tot allò que ens fa com a barri a nivell cultural i creatiu.

Fragment de l'acta de creació de la primera associació veïnal de la Floresta el 4 de gener de 1919

Som un barri que hem fet de la barreja humana: riquesa; de la diversitat cultural: bandera; i de l'entorn natural que ens embolcalla: motiu de compromís col·lectiu.


Volem celebrar per enfortir i cohesionar el teixit social del barri i posar en valor allò que som i allò que ens caracteritza.


Hem arribat aquí com a relleu de moltes dones i homes que ens han precedit en aquests valors al llarg d'aquest anys i que reivindiquem com a passat nostre.

Elles i ells són el nostre llegat col·lectiu.