Nieuws

Various Voices 2018 - München

Various Voices is een vierjaarlijks internationaal gay korenfestival. Vier jaar geleden deed Cantus Obliquus voor het eerst mee in Dublin. Dat smaakte naar meer.

Van 9 tot en met 13 mei waren we bijna voltallig present in München. Samen met 93 andere koren uit de hele wereld. Een bijzonder en inspirerend samenzijn in een prachtige stad.

We kijken tevreden terug op een geweldig festival.

Over 4 jaar is Various Voices in Bologna en Cantus Obliquus heeft er alweer zin in.

We traden donderdag op in het vermaarde Kulturzentrum GASTEIG en op zaterdagmiddag op het grote podium op de Odeonsplatz. Op ditzelfde podium werd 's avond de Carmina Burana opgevoerd. Een enorme happening waaraan veel koorzangers deelnamen


Regenboogspeld

Het Nijmeegs gemengd homokoor Cantus Obliquus vierde haar 30 jarig jublieum. Daarom kregen we van COC Nijmegen de regenboogspeld.

Onze dank! We dragen de speld met trots.

4 mei 2018 Herdenkingsconcert

Het jaarlijkse 4 mei concert van Cantus Obliquus was voor de tweede maal in de het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Marienburgkapel. Het was een avond van herdenken en vieren. Het nationale thema was dit jaar 'verzet'. Ons programma was daarop afgestemd met teksten en muziek. Het concert stond onder leiding van Christel Gelderman.