Logo Cantus Obliquus

Oudste gemengde homokoor in Nederland

Cantus Obliquus betekent "tegendraads gezang". Het koor is opgericht in 1986 en uitgegroeid tot een dynamisch koor.

Cantus Obliquus is een gemengd roze koor met een breed artistiek repertoire, waarin de liefde voor zingen en voor elkaar centraal staat.

Nieuws

Op 4 mei dit jaar geen concert van Cantus Obliquus in de Mariënburgkapel.

Wel een alternatief programma in het Roze Huis.

Na afloop van de kranslegging is er een interactief van woord en muziek. We sluiten aan bij het nationale thema … in vrijheid kiezen… en maken er graag samen met jullie een mooie avond van.

Vrij entree maar vol is vol.

Sinds het ontstaan van Cantus Obliquus is er de traditie om na de officiële kranslegging een optreden te geven. Van informele avonden in onze oefenruimte Doddendaal is dit de laatste jaren uitgegroeid tot een avondvullend programma onder leiding van onze dirigente Christel Gelderman. Een aantal jaren hebben we in de prachtige Mariënburgkapel opgetreden. Dit jaar helaas zonder onze dirigent hebben we een alternatief programma samengesteld

Ga naar de agenda

Agenda
Over ons
Nieuws
Foto en video
Contact

Christel Gelderman is sinds 2010 onze dirigent.

Haar manier van dirigeren is gedreven en inspirerend.

Christel werkt sinds 1991 als dirigent. Ze studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Conservatorium Arnhem en zang bij Gerda van Zelm en Lida Dekkers. Nu dirigeert Christel Liemers Cantorij Zevenaar, Cantus Obliquus Nijmegen en Het Herenakkoord Arnhem. Regelmatig is Christel zelf te horen als soliste. Veelal oude muziek zoals Dufay, Praetorius en Dowland, maar ook sopraanaria’s in Bachkantates.

Sinds 2008 heeft Christel een zangpraktijk aan huis. www.christelgelderman.nl

Repertoire

Het repertoire van Cantus Obliquus is breed; van klassiek, close harmony tot pop en jazz.

Bijvoorbeeld:

Bourree van Bach, Dido & Aeneas opera van Purcell maar ook Somebody to love , de Ramses Shaffy medley, Homeward bound , Ich bin wie du en Stormy weather.