Saxofoondag - Andy Dhondt

Nele Tiebout

Nele Tiebout (1991°) is één van de meest beloftevolle saxofonisten van haar generatie. Ze behaalde prijzen in nationale wedstrijden (2de prijs Nationale Adolphe Sax Wedstrijd, Dinant en 1ste prijs Dexia Classics, Brussel) en internationale wedstrijden (3de prijs 4th International Ensemble and Soloist Contest, Kerkrade, 1ste prijs 2nd Golden Saxophone International Competition, Odessa, 2de prijs Adolphe Sax Concous L’Haÿ-les-Roses). Ze werd eveneens laureate van de Prix Horlait Dapsens, een beurs die door een jury van experten aan jonge kunstenaars wordt toegekend.

Nele studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Norbert Nozy waar ze in 2013 haar master haalde met grootste onderscheiding. Tegelijk studeerde ze van 2010 tot 2013 bij internationaal gevierd solist Vincent David aan het Conservatoire Régional de Versailles waar ze een Cycle d’Orientation Professionelle en Cycle de Perfectionnement à l’unanimité behaalde. In 2017 haalde ze een tweede master aan het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Simon Diricq en Alain Crepin waar ze op het einde van haar studies ook het ‘Concours des Lauréats 2017’ won.

Ze speelde als soliste o.a. met L'Orchestre philharmonique royal de Liège, Belgrade String Orchestra, The Slovenian Philharmonic, the Odessa Philharmonic Orchestra, L'orchestre symphonique du CrB, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, het strijkersensemble Entente Cordiale, …

Ze speelt freelance als orkestmuzikante bij o.a. Brussels Philharmonic en Antwerp Symphony Orchestra en speelde mee met het Gustav Mahler Jugend Orchester.

Nele houdt ook van kamermuziek spelen (duo met pianiste Sylvie Decramer, saxofoonkwartet Scarbo), samenwerken met andere kunsten (project Histoire d’ombres op het World Saxophone Congress 2015, muziektheater/ project Pagine, Scarbo met dans) en via lesgeven de passie voor muziek doorgeven aan anderen (academie Zottegem).


...