Lode

Lode Desplancke (Yamaha - Alt)

Lode begon op 9-jarige leeftijd met muziek, in de “gemeentelijke academie voor muziek, woord en kunst” in De Haan. Waar hij zijn lagere graad muziekschool afwerkte bij Jef Vandenbulcke. Vervolgens werden de middelbare en lagere graad gevolgd aan het “stedelijk conservatorium in Oostende”, waar hij sax volgde bij Pascal Cooman en Ann Debusschere. Samenspel kreeg hij van Jef Six, Henk Soenen en Bart Picqueur.

Op 16 jarige leeftijd, na de eerste vakantiejob, werden al vlug een sopraansax en een tenorsax aangeschaft. Wanneer hij op 19 jarige leeftijd aansluit bij de ‘Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist’ komt daar ook een baritonsax bij.

Het bleef echter niet bij saxen. Onder invloed van de vriendenkring kwam hij naast het klassieke en jazz repertoire ook in aanraking met folk. De gitaar, de bodhran en de whistle werden ter hand genomen. Intussen bezit hij een verzameling van een 60-tal instrumenten (uit de hand gelopen??). Momenteel is hij altsaxofonist bij het “Beaufour Saxophone Quartet”, altsaxofonist in harmonie Vrank & Vrij Nazareth en sinds 2013 geregeld lesgever op de muzikids-stages.