OrientaatioPAKETTI

Itseopiskelupaketti – orientoituminen

Tavoitteena orientoitua koulutukseen sen alkuvaiheessa. Verkkoryhmän tallenteilta voit seurata koulutusosioita ja halutessasi kerrata aiheita. Koulutusosioissa käsitellään 1) opettajan arviointiosaamista, 2) monipulista arviointia ja 3) koulun arviointikulttuuria. Lisäksi osallistujat työstävät valitsemaansa kehittämiskohdetta syyslukukaudella. Koulutus tarjoaa myös valinnaisia osioita, kuten temaattisia aineryhmätapaamisia online. Julkaistut sisällöt, verkkopaikat ja aikataulut löydät PIKAOPPAASTA.

Orientaatiopaketin viisi osaa:

  1. Aloituskysely (tarkoitettu koulutukseen osallistujille; anonyymi, lyhyt, nopea täyttää)
  2. Oma lähtötilanteesi SWOT Word-dokumenttina (lataa omalle koneellesi) tai Google Dokumentti (ota kopio): tee ennen ensimmäistä suunnittelutapaamista ja palauta Annelle. Voit tehdä itsellesi tarkemman ja intiimimmän SWOTin, jos haluat. Voit myös tehdä oman version ja halutessasi vaikka ajatuskartan. Käsitellään luottamuksella ja tavoite ohjauksen tukeminen koulutusprosessin aikana.
  3. Kirjallisuus: kaikille yhteiset artikkelit ja oppiainekohtaiset artikkelit. Kirjaa omiin muistiinpanoihisi kaikille yhteisistä artikkeleista ajatuksiasi lokidatan käytöstä arvioinnissa: uhkia vai mahdollisuuksia? Samoin lukiokoulutuksen ja yo-tutkinnon muutoksista. Lue oman oppiaineesi osalta merkityt luvut ja pohdi lukion aloittajan oppimistulosten kannalta lähtötilannetta. Jos opetat lukiossa alkavaa oppiaineitta, lue läheisimmäksi kokemasi oppiaineen tuloksia.
  4. Kuusi keskustelua (alla): Najat ja Anne (litteroituna Google-dokumentti ja omalle koneelle ladattava Word). Keskustelut jatkuvat podcastina vuoden loppuun saakka. Voit seurata blogin (taustoitusten kanssa), Spreakerin tai Spotifyn kautta.

Kuusi lyhyttä keskustelua arviointiin liittyvistä keskeisistä teemoista. Mitä ajatuksia sinulle herää? Jaa ajatuksesi Padletille.

Mikä sinut sai arvioinnin pariin?

Arvioinnin roolit ja tehtävät

Mitä tarkoittaa monipuolinen arviointi?

koulun arviointi-kulttuuri?

Opettajan arviointi-osaaminen

Arviointi ja Opiskelija

Koulutuksen PIKAOHJE (keskeiset linkit ja aikataulut)