Over Aline

Coaching & Behandeling slapeloosheid

Wie wordt mijn coach?

Mijn naam is Aline Kruit en ik ben arts, coach en ACT-therapeut.

Voor mij is de Acceptance and Commitment Therapy niet alleen een vorm van therapie, maar ook een manier van leven. Eén van de onderdelen in een behandeling met ACT is dat je op zoek gaat naar je waarden, naar wat voor jou belangrijk is. Mijn belangrijkste waarden zijn betrokkenheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en plezier. Deze toon ik onder andere in de begeleiding die ik geef.

Ik ben opgeleid als arts (Vrije Universiteit van Amsterdam, afgestudeerd in 1992) en als coach, opgeleid bij de Alba-Academie. Daarna bekwaamde ik mij bij opleidingsinstituut Seetrue tot ACT-therapeut, waar ik inmiddels ook als CRKBO-erkend ACT-docent aan verbonden ben.

Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk, waar ik ook mensen behandel met slaapproblemen (zie www.sleepwise.nu), werk ik als arts en ACT-therapeut in U-center in Epen. U-center is een gespecialiseerd psychotherapeutisch centrum voor mensen met depressie, verslaving, angst, trauma en burn-out.

Omdat ik het belangrijk vind om te voldoen aan kwaliteitseisen, ben ik aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) en bij het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg (NIBIG).

Ook ben ik lid van de Koninklijke Nederlandsche Vereniging tot bevordering van de Geneeskunst (KNMG).

Als lid van de VIV/NIBIG beschik ik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg) verplicht wordt gesteld. Dit is het reglement behorende bij de Geschillencommissie.

Je privacy is bij mij gewaarborgd, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Ik ben getrouwd met Gaspard Knops, sinds 1990 huisarts in Valkenburg en samen hebben we 3 dochters. Ik houd van hardlopen en wandelen in de Limburgse heuvels.