Over Aline

Coaching & Behandeling slapeloosheid

foto: Anja Loepa 

 Wie is aline?

Mijn naam is Aline Kruit en ik ben arts, ACT-coach, docent, spreker en schrijver. 

Voor mij is Acceptance and Commitment Therapy niet alleen een vorm van therapie, maar ook een manier van leven. Eén van de onderdelen in een behandeling met ACT is dat je op zoek gaat naar je waarden, naar wat voor jou belangrijk is. Mijn belangrijkste waarden zijn betrokkenheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en plezier. Deze toon ik onder andere in de begeleiding die ik geef. 

Ik ben opgeleid als arts (Vrije Universiteit van Amsterdam, afgestudeerd in 1992) en als coach, opgeleid bij de Alba-Academie. Daarna bekwaamde ik mij bij opleidingsinstituut Seetrue tot ACT-therapeut. 

Daarnaast ben ik CRKBO-erkend ACT-docent voor de ACT-basisopleiding bij ACT in Actie, geef ik een cursus ACT en coaching bij de Alba- Academie en leid ik ACT-hulpverleners op tot ACT-slaapcoach. Ik ben lid van de Nederlandstalige afdeling van de ACBS, de vereniging voor mensen die werken met ACT. 

Sinds 2015 ben ik gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met gedragstherapie. Vandaar dat ik ook kennispartner ben van Beter Bed.

Om mijn kennis up-to-date te houden en in contact te blijven met collega's over de behandeling van slapeloosheid ben ik lid van de World Sleep Society en van Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland.

Zoek je een bevlogen spreker over slapen, slapeloosheid en/of ACT, dan kun je me boeken via sprekersbureau Zijspreekt

Je privacy is bij mij gewaarborgd, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Mocht je onverhoopt een klacht hebben over mijn behandeling: ik beschik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg) verplicht wordt gesteld. 

Ik ben getrouwd met Gaspard Knops, huisarts en we hebben 3 dochters. Ik houd van hardlopen en wandelen in de Limburgse heuvels.