AEiG Pau Casals

Qui som i què fem?

L’Agrupament Escolta i Guia Pau Casals som una entitat d'educació en el lleure que forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Treballem des del voluntariat per l’educació en el lleure d’infants i joves des del 1969 al barri de La Sagrera

Basats en el mètode escolta, vetllem perquè cada persona, inclòs l’equip de caps (monitoratge), esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions del seu dia a dia. La nostra proposta educativa per l’acció passa per educar infants i joves perquè siguin agents transformadors de la societat fent projectes de servei, campaments i descobertes que ens permeten prendre consciència de la nostra capacitat d’incidència en l’entorn.

L’objectiu és treballar per una educació integral de la persona a partir de l’experiència viscuda i de la transmissió de valors com el respecte, la tolerància i el diàleg assertiu.

Així mateix volem donar a conèixer l’entorn, el barri i el país amb les seves característiques socials, culturals i històriques i descobrir com contribuir per deixar un món millor del que ens hem trobat. Estimem per conèixer, coneixem per estimar!

Quan ho fem?

Tret d'excepcions notificades prèviament, ens trobem cada dissabte davant la Torre de La Sagrera de 16:30h a 19:30h. Al llarg d'aquestes tres hores jugem, aprenem i duem a terme diferents dinàmiques, tallers i xerrades tot vivint i gaudint del barri.

A més a més, amb la voluntat de relligar-nos amb la natura i fugir de la gran ciutat de forma periòdica, marxem un cap de setmana al mes d'excursió.

Finalment, amb la voluntat de conviure i viure noves experiències, alhora que guanyem autonomia i experiència, duem a terme tres campaments al llarg del curs (escapades de més d'una nit)

  • Campaments d'hivern (tot l'Agrupament)

  • Campaments de primavera (cada unitat)

  • Campaments d'estiu (cada unitat)