ABMarke Jeugd

ABMarke is kort voor Atletiekbeweging Marke vzw, de atletiekclub van Marke (Kortrijk).

Deze website is een afzonderlijk plekje voor de jeugdafdelingen van de club:

Eendjes

Benjamins

Pupillen

12+

Volwassenen

Je vindt hier ook wat praktische informatie over onze werking, met onder andere de indeling van de groepen, enkele basisafspraken, wie de trainers zijn, hoe je (je kind) kan inschrijven, hoe de vork aan de steel zit voor wedstrijden (in de buurt), een beperkt archief van onze nieuwsbrieven,... We geven ook de kalender mee en hoe je die in je eigen kalender kan inladen. Tot slot vieren we graag onze atleten die het goed doen op wedstrijden of gewoon op de training.

Trainingen

We blijven week op week evalueren of het verantwoord is en blijft om de trainingen te organiseren. We willen namelijk niet bewust en ongewild bijdragen aan een grotere verspreiding van het virus of aan mama's en papa's, opa's en oma's, leerkrachten,... die ziek zouden worden.

We vragen dan ook met aandrang aan (de ouders van) de leden om in het algemeen de regels na te leven en in het bijzonder de richtlijnen om te komen sporten. We herhalen die laatste nog even hierzonder. Zo geven we het virus minder kans om te verspreiden en kunnen we hopelijk de trainingen laten doorgaan.

Houd het veilig en gezond

Trainingen -12j


De -12-jarigen trainen in mei 3 keer: 7, 21 en 28 mei.


Er is geen training op 14 mei, de brugdag naar hemelvaart, omdat (a) we in voorbije jaren bijzonder weinig kinderen (soms 4 per trainer) hadden waardoor het niet echt opging om training te voorzien en (b) we die dag niet voldoende trainers hebben om te kunnen inzetten.


Inschrijven kan via onderstaande link:

Trainingen +12j


De +12-jarigen konden (door een wijziging in de reglementering) sinds 1 februari opnieuw opstarten voor die jongeren die atletiek als hun enige activiteit hebben. Dat deed de groep dan ook sinds vrijdag 5 februari. Voor afspraken rond de trainingen neem je het best contact op met trainer Othello (othello@abmarke.be).

Ander nieuws

Pistewerken vanaf 18 maart

Sinds 18 maart vonden in het Markse sportdomein werken plaats. De piste rond het kunstgrasveld werd uitgegraven om een nieuwe piste te plaatsen. Dat betekent dat we dan een tijdje de piste niet kunnen gebruiken. Er werd vanuit gegaan dat op 22 april de nieuwe piste wel eens bruikbaar zou kunnen zijn, maar dat is dus nog even niet zo. We volgen verder op.

Inschrijven als lid 2021

We denken dat iedereen van de jongeren de gelegenheid heeft gehad om in te schrijven en dat ook heeft gedaan. We hebben 101 kinderen geregistreerd. Mocht je vorig jaar lid zijn geweest en niet hebben kunnen inschrijven voor de eerste helft van 2021, stuur dan even een e-mail aan abmarke.jeugd (at) gmail.com.

Zin om in het bestuur van ABMarke vzw te komen?

Ons bestuur is vooruitziend en weet dat in 2022 de algemene vergadering een nieuw bestuur kiest. Om te zorgen voor continuïteit wordt nu al uitgekeken naar kandidaat-bestuurders zodat die een jaartje kunnen meedraaien en kunnen ondervinden wat de functie van bestuurder inhoudt. Kandidaturen kunnen worden gestuurd aan info@abmarke.be. Meer informatie is te vinden in de nieuwsbrief van het bestuur daaromtrent.

Gek op sport

Ketnet vindt ook dat we (meer) moeten bewegen, dus hebben ze een campagne opgezet : gek op sport ! En 't is waar, we zijn gek... op sport.

Belgische helden op het Europees kampioenschap 2021

Nafi Thiam : goud op zevenkamp

Noor Vidts: zilver op zevenkamp

Thomas Carmoy: brons op hoogspringen heren

Elise Vanderelst: goud op 1500m


Isaac Kimeli: zilver op 3000m

Belgian Tornados: 4de op aflossing

Je zou kunnen denken dat het een jeugdatleet is die het goed heeft gedaan op de Europese kampioenschappen... misschien komt het er ooit van, maar voorlopig is dit onze Khalid die op de training van 2 april 2021 gefotografeerd werd door onze "huisfotograaf" Jelle Vandepitte. En dat levert af en toe masterpieces op...


Foto's

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image