Mobilitet

Bil

E6, Omkjøringsvegen og Holtermanns veg er dominerende element i dagens situasjon. E6 og omkjøringsveien er en del av fjernnettet gjennom Trondheim, mens Holtermanns veg er en hovedfartsåre inn mot, og ut av sentrum. Dette gjenspeiles i trafikkmengden og støykartene.  Tilgjengeligheten til de store trafikkårene har vært førende for næringsetablering og den historiske utviklingen av området, samtidig som det har tilført området massive barrierer med mye trafikk og høytliggende ramper.

Nydalsbrua er regulert og skal erstatte Sluppen bru og forbedre forbindelsen til Oslovegen. 


Kopi av vegnett.pdf
E6 er fjernnett gjennom byen. Holtermannsveg og Brattsbergveien er hovednett i byen. Sluppenvegen, Leirfossvegen, Tempevegen og Sorgenfrivegen er samleveger. 
Kopi av trafikkmengde.pdf
Registrert ÅDT fra NVDB viser hvor stor trafikkmengde som kjører gjennom Sluppen i dag.  Dette gir barriereeffekter for myke trafikanter, støy og støv i området.

Buss

Fra 2019 skal Metrobusstraséet følge Holtermanns veg inn mot sentrum, og videre mot Strindheim/Ranheim. Metrobussen vil høy frekvens i området hele dagen. Metrobussstasjonen ligger nord i området. Nidarvoll er omstigningspunkt med overgang fra tverrlinjeruter til linje mot sentrum. Omstigningspunktet og metrobusstasjonen ligger fraskilt i dagens løsning. 

Det er i dag god kollektivdekning, men lite sammenheng mellom holdeplasser og stasjoner.


Kopi av buss.pdf

Gange og sykkel

Gangforbindelsene er dårlige i dag. De store vegsystemene dominerer og fungerer som barrierer for fotgjengere. 

Smidalen sør i planområdet har et etablert, men dårlig vedlikeholdt stinett, som også er forbundet med sti langs Nidelven, nordover og sørover. 

Det er stor sykkeltrafikk gjennom planområdet, spesielt Heimdalsruta inn mot (og ut av) sentrum, som har sammenhengende god standard. Sykkelveier østover, sørover og nordover møtes i området. 


Kopi av gangveger.pdf
Store deler av området oppleves utilgjengelig for gangtrafikk. Det er store avstander i området som forsterkes av bilvegens barriereeffekt.
Kopi av gangsykkel.pdf
Det er stor sykkeltrafikk gjennom i planområdet. Innad i området har syklende samme utfordringer med avstander og barrierer som gående.

Andre kartlegginger og analyser: