Nettverksgrupper og andre sosiale møteplasser

Tegnforklaring for primærmålgruppe:

# = Psykisk helse
+ = Mennesker med nedsatt funksjonsevne
R = Mennesker med bevegelseshemming
A = Alle, eller ingen spesifikk målgruppe, tilbudet passer for alle.

Spille bridge med ungdomsbridgeklubben A (Under 26 år)
Er du nyssgjerrig på kortspill og bridge? Da kan dette være noe for deg. I tillegg til ukentlig bridgespilling hver mandag har ungdomsbridgeklubben "fredagsspilling" en fredag per måned med gratis pizza og mulighet for å spille også andre spill en bridge. Les mer om tilbudet på nettsidene deres her

Åpne tilbud på Sjiraffen Kultursenter +
I tillegg til å ha faste aktiviteter innen blant annet teater, dans og kor, kan du delta på andre arrangement på Sjiraffen. De har tre åpne drop-in tilbud som alle voksne kan delta på:
1. Discoklubben er åpen for alle voksne en mandag i måneden, inngang 50 kr. I år arrangeres det på Lager 11 (kantina på Piren er stengt for oppussing, derfor nytt sted).
2. Kompani arrangeres en søndag i måneden, med ulike aktiviteter. 100 kr pr gang (er du ikke Sjiraffen-medlem så kan du tegne medlemskap for 200 kr).
3. PUST UT er et gratis treffsted for deg som er skeiv og har en utviklingshemning. I samarbeid med FRI.
Se mer informasjon om disse tilbudene på plakatene under her. Du kan også lese mer på nettsiden til Sjiraffen her.

Trondheim døves ungdomsklubb (TDUK)
Trondheim døves ungdomsklubb er en fritidsklubb som drives med tegnspråk i fokus. Det er en åpen arena hvor alle tegnspråklige fra 13 år og opptil 30 år kan være med. TDUK tilbyr aktiviteter, sosialkvelder og mye annet. Les mer om tilbudet og aktiviteter på deres Facebookside.

Dyrenes hus Midt-Norge A
Et relativt nytt tilbud. Åpent tilbud hver tirsdag fra 10:00-14:00 hvor du kan besøke gården, hilse på dyrene og ta en kopp kaffe med andre. Tilbudet er gratis og støttet av Helsedirektoratet. Les mer på Facebooksidene hvor det lages et arrangement for hver uke.

Binders`n #
Tilbudet har per nå (2024) tatt en pause. Vi jobber med å legge ut enkelte arrangementer som folk kan melde seg på.  Les mer om Binders`n og påmelding.

Jekken Klubben + / R
Er en egen fritidsklubb for voksne med nedsatt funksjonsevne. Tilbudet driftes av Jekken Frivilligsentral og er et samarbeid med Tilrettelagt Fritid. På Jekken klubben gjør de ulike aktiviteter, som tegning/maling, brettspill og yatzy, besøker av og til dyrene på Voll gård med mer. Les mer om Jekken Klubben på Facebooksiden deres

"Kaffekoppen" A
Er et tilbud i regi av Røde Kors. Dette skriver de om tilbudet på sine Facebooksider:
"Lyst å gå på kafé? Kaffekoppen er et tilbud for alle som ønsker selskap eller noen å gå på kafé sammen med. Det er ingen påmelding og ingen kjøpeplikt. Kaféverter, som er frivillige, møter alle ved et reservert bord med litt småprat og en kopp kaffe. Se etter vår rødoransje plakat - vi vil gjerne møte deg!
Kaffekoppen fins på 4 ulik steder i byen.  Les om tilbudet og hvor de er nederst i denne artikkelen

Hundekos og lønsj A
Hver onsdag inviterer Østbyen Frivilligsentral til hundekos og lønsj fra klokken 10:00-15:00. Les mer om tilbudet her.

Fire snitter og en kaffe - Passer for eldre
Sosial møteplass for hjemmeboende eldre, hver søndag på Østbyen Frivilligsentral. Les mer om tilbudet her.

FRI - Trøndelag A
FRI - foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold - er en nasjonal medlems- og interesseorganisasjon for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og alle som arbeider for et større kjønns- og seksualitetsmangfold. Det finnes flere sosiale møteplasser i regi av Fri og ulike underorganisasjoner. Ett eksempel er koret "kor hen". Se på nettsiden deres for mer informasjon.

Nettverksgrupper i regi av Tilrettelagt Fritid #/+
Tilrettelagt fritid har mange ulike små nettverksgrupper eller fritidsklubber for voksne med opptil 10-12 deltagere. Noen av gruppene retter seg mot unge voksne, andre mot eldre. Noen grupper passer for de som har utfordringer med psykisk helse, noen retter seg mot mennesker som har asperger syndrom, mens andre grupper passer bedre for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. Felles for gruppene er at de møtes en gang per uke, har to fritidsassistenter som leder og planlegger aktivitet sammen med deltagerne. De lager gjerne en aktivitetsplan med ulike aktiviteter fra uke til uke.
Ønsker du mer informasjon om hvilken nettverksgruppe som kan passe for deg, så kan du sende inn dette skjemaet, så tar vi kontakt med deg for en prat.

Se oversikt over noen av nettverksgruppene.

Nye nettverksgrupper? #/+
Vi ønsker gjerne at folk tar kontakt med oss med forslag om nye aktivitetsgrupper som vi kan starte opp. Savner du et tilbud på fritida, eller ønsker å møte andre gjennom en konkret aktivitet? Da ønsker vi gjerne at du tar kontakt, så kan vi sammen se om vi kan etablere nye nettverksgrupper. Les mer om hvordan du kan sende inn forslag til nye aktiviteter.