Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola

OM azonosító: 034873

1041 Budapest, Szigeti József utca 1-3.

+36 1 369 67 06

Iskolatitkár: titkarsag@szigeti84.hu

Igazgató: iskolavezetes@szigeti84.hu


Fenntartónk az

Észak-Budapesti Tankerületi Központ

1033 Budapest, Fő tér 1.

+36 1 437-86-52

eszakbudapest@kk.gov.hu

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Aktualitások

Kedves Családok!

Sok családban nehéz a helyzet a Pandémia miatt. Gyerek-munka-digitális tanulás... nem egyszerű. A mai ember életében ez egy komoly élethelyzet, nincs rá tapasztalat. Annyi talán igen talán igen, hogy 2020 tavaszán valami elkezdődött. Most viszont több embert érint és ezzel a krízissel megoldást találni nem egyszerű. Kinek milyen sorsa van, az változó, egyéni.Nem vagyunk egyformák szerencsére, mint ahogy a betegséget a sors általi adományokat is különbözően éljük meg. Ítélkezni, leszólni más nehézségeit, nem lenne helyénvaló. A tűrőképesség is változó. Helyzeteket, történéseket másként élünk meg, más-más döntésekkel. A mentális jól létünket meghatározza, hogy hogyan reagálunk helyzetekre. Döntéseket hozni, elfogadni mások értékrendjét, döntéseit fontos gondolkodási stratégia. Az immunrendszerünk testről és lélekről szól egyben. Amikor ítélkezünk, befolyásol bennünket az aktuális érzelmi beállítottságunk. Az információk több úton terjednek, bölcsek vagyunk ha körbejárjuk azokat és utána döntünk véleményezünk. Ne engedjük félinformációkkal befolyásolni további lépéseinket. A hangulatunkat megélt érzések befolyásolják, csak hogy ezzel tisztában kell lennünk. Legalább magunkat ne csapjuk be. Ismerjük meg azt amit érzünk,mondjuk el és hallgassuk meg mások érzéseit is.Fontos, mert segít jó döntéseket, reális helyzet képet meglátni. Tanuljunk megköszönni dolgokat és tanuljunk meg hálásak lenni dolgokért. Nem természetesek az élet dolgai, adományai. Fontos, hogy szeressük magunkat, fontosnak kell lenni saját magunknak, mert erőt, energiát , szeretetet csak azt tud adni ,akinek ez magában is megvan. A szülői szerep a legszebb és legnehezebb szerep. Nyugalmat, békét hitelességet tudunk adni, ha őszinték vagyunk magunkhoz és a gyermekeinkhez is. Nemcsak az örömöt a szépet, de a bánatot a küzdést is meg kell osztani a családdal, a gyerekekkel. Ha bátran megosztjuk a gondolatokat, érzéseket, hitelesek leszünk a gyerek előtt is ő pedig ettől nyugodt. Ha példát lát ő is képes lesz megosztani érzéseket, elviselni helyzeteket. A nehézségeket viselni segít a jó kedv, a szeretés , a sok mozgás, játék, együtt nevetés. A gyerekeknek is vannak veszteségeik ebben a helyzetben, csak lehet, hogy nem kérdezzük meg. Hát tegyünk másként. Figyeljünk a viselkedésükre, mert azzal viselnek valamit, ami egy tünet, jelzés. Nekünk, szülőknek üzennek. Vegyük észre. Mindnyájan kihívás elé vagyunk állítva, de egyúttal egy fejlődési folyamaton megyünk keresztül, ami a megküzdési technikák erőpróbája is . Nem adhatjuk fel soha és nem is fogjuk, mert felelősek vagyunk Magunkért és ezáltal gyerekeinkért. Testi, lelki egészségünk együtt segít bennünket az úton. Azt támogatni, táplálni kell, mert egy perce sem szunnyadt hat ki ez az erő. Kívánom, hogy mindnyájan egészségesek, vidámak legyünk gyerekeinkkel együtt. Óvjuk magunkat, a családot és embertársainkat is.

Timar Gézáné iskolapszichológus

2021. 03. 25.

Plakat_feher_magyar.pdf
Helyes kézmosás.pdf

KENUTÁBOROK ÚJPESTEN 2021.

A táborok időpontjai: június 14-18., június 28.-július 2., augusztus 9-13., augusztus 23-27.

A tábor részvételi díja: 5 napra: 29000 Ft/fő. Napidíj fizetésére is van lehetőség, 6000 Ft/nap/fő, amelyért napi háromszori étkezést, túrakenuban férőhelyet, mentőmellényt, evezőt és biztonságos szakszerű felügyeletet biztosítunk.

Befizetés a tábor első napján történik.

A programok a szabadban a Dunán és partjain lesznek, ezért mindig legyen esőkabát és melegebb váltóruha továbbá innivalónak palack a gyerekeknél!

Jelentkezés Varga János táborvezetőnél, u.hajosklub@gmail.com címen és +36/30/ 3270990 telefonszámon továbbá a helyszínen a táborok ideje alatt.

Napi program: Gyülekezés Újpest, Üdülő sor 7/a, reggeli 6.30-8.00 óra között. 9.00-12.30: hajók vízre tétele, evezős kirándulás, Luppa-sziget, Szentendrei- sziget, Dunakeszi, Horány, Szentendre célpontokig. 12.30 Ebéd a vízi telepen. 14.00-16.00 játék, evezés és csónakvezetés gyakorlása, uzsonna. Hazatérés szülői kísérettel 16 órától 16.30-ig. Csütörtöki napokon tábortűz lesz 16-19 óra között, amire várjuk a szülőket, nagyszülőket és a testvéreket is!

A fenti táborokon kívül kettő vízi vándortáborozáson és egy tiszai kenus táboron is részt lehet venni: Június 21-26. Evezés és táborozás Újpestől-Baján át Mohácsig. Július 5-9. kenutábor Tiszaugon. Július 12-16. Evezés és táborozás Almásfüzitőtől-Újpestig.

A FELSOROLT PROGRAMOK MINDENKI RÉSZÉRE NYITOTTAK, SZERETETTEL VÁRJUK A TÁBOROZÓKAT!

Köszönjük, hogy adójuk egy százalékát, az Újpesti Hajós Klub részére juttatták. 2020. évben 394000 Ft gyűlt össze 1%-os támogatásból, amely összeget a csónakház 2020. éves bérleti díjára, a csónakok, evezők, mentő mellények javítására és közüzemi költségekre fordítottuk.

Kérjük, szánjanak rá egy kicsi időt és ebben az évben is juttassák a 19700038-1-41 –es adószámra, az Újpesti Hajós Klub részére, adójuk 1 %-át. Személyi jövedelemadójukat minden évben kénytelenek befizetni az állami költségvetésbe, viszont ennek az összegnek 1százalékát csak az Önök rendelkezése juttathatja az Újpesti Hajós Klub, ezen belül az ifjúsági vízi túrázás részére. Ha ezt nem teszik, akkor ez a pénz beolvad az állami költségvetésbe.


gyermeki_szemmel_OK.pdf
FARE 2019

Iskolánk a Dobd a kosárba! program résztvevője