Nyhedsarkiv

GENVEJ - til dit barns digitale liv

Nyt link til materiale om digital dannelse. Det er henvendt til forældre og kan derfor være oplagt at præsentere på et forældremøde. Men det vil helt sikkert også kunne bruges i undervisningen.
Der er inspiration, øvelser, konkrete råd og viden om en lang række emner og problematikker, som børn og unge måtte støde på online, såsom digital mobning, digitale krænkelser, influencere og reklamer, gaming, sociale medier og digitale fællesskaber.

Genvej er et partnerskab mellem Ole Kirk’s Fond og Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Red Barnet, Børns Vilkår, Mary Fonden og Medierådet for Børn og Unge samt en række andre aktører.

OS2faktor på kodeskift.dk 

Fra d. 1/3 vil du skulle bruge OS2faktor til at komme ind på kodeskift.dk, hvor du kan nulstille både din egen og dine elevers kode til @2680.nu.

Ændringen skyldes krav om højere sikkerhed.

Skærmoptagelse - how to?

Skriv i PDF

Efter den seneste opdatering til chromebook er det nu ret nemt at annotere og skrive i en pdf. Det foregår via Galleri-app'en. Se mere i denne video.

Nu er playlisten med videoer om brug af Google Classroom klar. Du kan finde den her.

Se i videoen, hvordan du nu tilgår de to webapps.

Nyheder i Meet

Det er nu muligt at slukke lyden for alle med ét klik. Man skal desuden være opmærksom på, hvad man trykker på, når man afslutter et møde, som man ejer.

App'en Dorit

App'en DORIT er helt simpelt lavet i Google Slides og leder brugeren igennem de relevante faser i designprocesmodellen, når der arbejdes med digital myndiggørelse i forbindelse med teknologiforståelse.

Nye videoer om Meet

På undersiden Fjernundervisning er der nye videovejledninger om Præsenter OG se elever, Breakout Rooms, Login i Meet på dansk/engelsk og Forældremøde via Meet.

Ræk hånden op i Google Meet.

Der er nu 'Ræk hånden op', 'Fortryd håndsoprækning', rækkefølge for håndsoprækningerne samt mulighed for at 'lægge' en deltagers hånd ned igen.

Julekalenderquiz på Facebook

Har du set, at der kører julekalenderquiz på min side på Facebook? Der er præmier og glade dage....

Klik du bare her :-)

Ny underside om (digital) dannelse

Du kan nu her på sitet finde en underside, der omhandler (digital) dannelse. Her kan du finde materiale til temaet til brug for elever, lærere, pædagoger, ledere og forældre(møder).

Børns digitale rettigheder

Medierådet har udgivet et undervisningsmateriale om børns digitale rettigheder, som er lige til at bruge til 3.-9. klasse.

Det er udviklet sammen med lærere og elever fra Furesø Kommune.

Inspiration i Meebook

Der ligger nu over 400 gratis forløb i ShareIT fra NGO'er, museer og skoletjenester - blandt andet til faget teknologiforståelse og undervisning med fokus på verdensmålene.

Medieguiden for 2021-2023 er vedtaget

Solrød Kommunes strategi for udvikling af læringsunderstøt-tende anvendelse af it og medier for årene 2021-2023 blev vedtaget i juni måned. Læs mere her.

Cast for Education udfases

Fra august bliver udvidelsen CAST FOR EDUCATION udfaset af Google. Det gør den, fordi funktionen med at dele skærm med en anden nu ligger i Meet. Vær i den forbindelse opmærksom på, at du med fordel kan oprette og starte Meets direkte i Classroom, hvis du bruger det. Læs mere her.

Download dit eget indhold fra Google Drev

Hvis du forlader skolen efter 9. klasse, skal på efterskole eller måske har fået nyt job, er det ved at være tid til at hente dit indhold fra Google Drev. Se, hvordan du gør her

Digital støj i undervisningen

De fleste vil nok nikke genkendende til, at devices i klasserummet kan give en masse godt, men også virke forstyrrende. EMU har udgivet et 'Viden om'-materiale om digital støj, som kan hjælpe en på vej til at arbejde med problematikken.

Skabeloner i BookCreator

Vidste du godt, at der både er skabeloner til dig som lærer samt eksempler på kreativt elevarbejde i BookCreator?

Brug koden 87PJ7 til det fælles bibliotek for skabeloner til lærere.

Brug koden 5X989VL til et bibliotek med eksempler på kreativt elevarbejde.

CoSpaces Edu - Byg i 3D

I CoSpaces Edu kan eleverne præsentere og behandle viden på flere måder. En af dem er opbygning af digitale 3d-universer. Få hjælp til hvordan lige her

https://edu21.dk/byg-i-3d-med-cospaces-edu/

Wifive

Kender I Wifive? 

WiFive’s mål er at styrke positiv digital adfærd blandt elever på mellemtrinnet.

Enkelt materiale til få timer. Lavet af elever til elever.

Ny smart funktion i Drev - Prioritet

Har I set den forholdsvis nye funktion, der hedder Prioritet?

Super smart, hvis man arbejder med dokumenter fra flere forskellige mapper eller Fællesdrev. Se denne fine vejledning for mere info.

Podcast i skolen

Er man interesseret i podcasts, så er Facebookgruppen Podcast i skolen et godt bud på et sted at følge med. Hvis du bliver nysgerrig på selv at producere podcasts (alene eller sammen med elever), kan det f.eks. gøres i Soundation på Skoletube.

Ny bevilling giver ultra:bit vokseværk

Bred opbakning fra børn, lærere og forældre til ultra:bit gør, at indsatsen for børns digitale dannelse bliver forlænget og fremover også inviterer børn i 7. og 8. klasse med. Læs mere her.

Stop Motion i Skoletube

Nu har Skoletube også et godt værktøj til at arbejde med Stop Motion. Læs mere her.

Leder du efter et alternativ til Notebook-softwaren, så vil jeg anbefale dig at bruge de næste 8 minutter på at se en intro til Jamboard. App'en er en del af vores solrodsky.

Lav kort og fortæl historier om forskellige steder i verden. Oplagt til f.eks. samfundsfag, geografi, historie og sprog.

Et uv-materiale om film og sociale medier, som er lavet for at styrke unges kritiske kompetencer online.