De cara al nou curs

25 d’ag. 2011, 3:16 publicada per carme barba   [ actualitzat el 25 d’ag. 2011, 4:12 ]

Via José Luís Cabello (a Twitter)  i via Bernie Dodge ( FirendFeed )   trobem aquesta base de dades de WebQuest 
https://sites.google.com/site/442webquests/


jo, en broma li  contestava  a @idocente que millor aquesta  https://sites.google.com/site/100webquest/


Sincerament crec que en totes dues hi ha bones WQ però que encara no hi ha una definitiva i extraordinària base de dades de bones propostes metodològiques (WQ,  APB, etc. ) ben organitzada amb una eina potent i a l'abast de tothom. 
Les que hi ha, totes pateixen d'alguna deficiència o bé costa molt d'arribar a trobar allò  que necessitem per a la nostra aula, perquè cal passar molts filtres o al contrari hi ha pocs filtres de qualitat . D'altres  que potser serien molt bones s'actualitzen tan poc que no ens serveixen.
Personalment crec que els mestres i professors tenen prou criteri per veure els dèficits i possibilitats d'allò que troben a Internet i que el què cal és facilitar que ho trobin  de manera ràpida i senzilla i també facilitar que hi puguin publicar aquells materials digitals que ells mateixos fan. 

Tot i aixì, podem trobar bones propostes didàctiques en diversos llocs , en destaco només uns quants per la seva intencionalitat d'oferir qualitat, diversitat  de   materials, recursos, propostes metodològiques, etc.  útils  per a l'aula

Per suposat i en primer lloc als portals XTEC http://www.xtec.cat/  I L 'EDU 365 http://www.edu365.cat/
però també a:

D'altra banda crec que els opinadors instal.lats en el fatalisme sobre les capacitats innovadores dels educadors s'haurien de reciclar  primer ells mateixos , perquè a base de dir que tot va fatal acabaran per aconseguir que tot vagi pitjor, qui vulgui ser útil al món de l'educació cal que sigui positiu i destaqui sempre la part plena de l'ampolla. I ara que comencem un nou curs tan ple de dificultats potser que ho tornem a intentar amb ganes, hi ha gent que  ho fa bé , ajudem-los?

Comments