Az egyik legfontosabb feladat a lakosság rendszeres és széleskörű tájékoztatása elektronikus és írott formában.

Településünkön 2 rendszeresen megjelenő - de különböző profilú - nyomtatott kiadvány volt jelen, így az információáramlás biztosított.
Jelenleg a Pusztamérgesi Hírlevél az egyetlen, rendszeresen megjelenő nyomtatott sajtótermék, amely minden közösségi,-, kulturális-,sport és közéleti témában igyekszik tájékoztatást nyújtani.

Mindkét - imént említett - sajtótermék hozzáférhető volt elektronikus formában; az Önkormányzat által fenntartott Hírlevél innen tölthető le.- böngésző vagy pdf olvasó program segítségével letöltés nélkül is olvasható.
Az alapítvány által fenntartott
Megyeszéle c. kulturális-információs kiadvány pedig az alapítvány gondozásában lévő weblapról volt elérhető - de jelenleg csak a szervezet alapadatai vannak fent az oldalon. Sem a lapszámok sem a szervezet tevékenységének publikációja nem elérhető.

A hírlevél történetéről a "Krónika" menü alatt olvashatnak részleteket. Itt jelöltük azokat az eseményeket, amelyek "mérföldkövek" az újság történetében. Ebből a legújabbak az alábbi táblázatban tekinthetők meg:

DátumEseményLapszám
2016. április 14. Könyv- és hangoskönyv ajánló rendszeres rovat 78 
2015. május 18. QR kód az impresszum mellé (link a települési honlapra) 73 
2015. február 17. Nyomdaváltás történik - a lap életében először 71 
2014. június 30. Rendszeres IKSZT programajánló rovat (2. oldal) 67 
2013. augusztus 8. Ünnepeket,,babonákat népi hagyományok rovat (hátoldal) 63 
5 elem látható a(z) Krónika, változás oldalról. Rendezés alapja: Dátum, Lapszám. További elemek »

Friss információ

  • Beszámoló 2017. Sor került a hírlevél 2016. évi kiadásáról szóló beszámoló előterjesztésére. Pusztatamérges Községi Ömkormányzat Képviselő-testülete 2017. május 23-án tűzte napirendre az anyagot. A részletes, kidolgozott dokumentum Dr. Papp Sándor ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2017. máj. 24. 15:39
  • Bővül a honlap Ahogy minden egyes lapszám, úgy a honlapunk is fokozatosan és folyamatosan töltődik fel adatokkal, információkkal. Ezt a platformot a Google+ szolgáltatással együtt igyekszünk rendszeresen használni és lehetőségeit kihasználni annak érdekében ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2017. ápr. 19. 15:20
  • Átköltözünk A www.pusztamerges.hu honlapot - kiadványunk elektronikus "bölcsőjét" - ért novemberi támadás eredményeként a Pusztamérgesi Hírlevél digitalizált példányai is elérhetetlenné váltak. A honlap teljes adatbázisa károsodott, ezért a teljes rekonstrukció lehetetlenné ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2017. ápr. 8. 13:24
1 - 3 bejegyzés látható (összesen 7 van). További elemek »

ALAPADATOK

Alapítás  2006. február hónap
Kiadja: Pusztamérges Község Önkormányzata
Szerkeszti: e-Magyarország Pont
Nyomja   Alfa-Center Kft., Szeged (1-70. szám)
                  M-Mariner Nyomdaipari és Szolg. Bt.
Megjelenik: havonta 450 - 600 példányban

A nyilvánosságot, a hozzáférhetőséget és archiválást szem előtt tartva 2012. nov. hónaptól - az addig megjelent lapszámok kötelespéldányainak leadását követően - a Magyar ISSN Nemzeti Központ kiadta azonosító számainkat.


Archiválásáról az OSZK égisze alatt működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) gondoskodik, adatbázisukban kereshetők vagyunk, ISSN azonosítónkat az előírásoknak megfelelően az impresszumban szerepeltetjük.