Az egyik legfontosabb feladat a lakosság rendszeres és széleskörű tájékoztatása elektronikus és írott formában.

Településünkön 2 rendszeresen megjelenő - de különböző profilú - nyomtatott kiadvány volt jelen, így az információáramlás biztosított.
Jelenleg a Pusztamérgesi Hírlevél az egyetlen, rendszeresen megjelenő nyomtatott sajtótermék, amely minden közösségi,-, kulturális-,sport és közéleti témában igyekszik tájékoztatást nyújtani.

Mindkét - imént említett - sajtótermék hozzáférhető volt elektronikus formában; az Önkormányzat által fenntartott Hírlevél innen tölthető le.- böngésző vagy pdf olvasó program segítségével letöltés nélkül is olvasható.
Az alapítvány által fenntartott
Megyeszéle c. kulturális-információs kiadvány pedig az alapítvány gondozásában lévő weblapról volt elérhető - de jelenleg csak a szervezet alapadatai vannak fent az oldalon. Sem a lapszámok sem a szervezet tevékenységének publikációja nem elérhető.

A hírlevél történetéről a "Krónika" menü alatt olvashatnak részleteket. Itt jelöltük azokat az eseményeket, amelyek "mérföldkövek" az újság történetében. Ebből a legújabbak az alábbi táblázatban tekinthetők meg:

DátumEseményLapszám
2018. január 26. G.F. - Grüner Fülöp beszéde (folytatásokban) 89. 
2017. október 30. 16 oldalas (összevont) lapszám, új elvek, több fotó 87 
2016. április 14. Könyv- és hangoskönyv ajánló rendszeres rovat 78 
2015. május 18. QR kód az impresszum mellé (link a települési honlapra) 73 
2015. február 17. Nyomdaváltás történik - a lap életében először 71 
5 elem látható a(z) Krónika, változás oldalról. Rendezés alapja: Dátum, Lapszám. További elemek »

Friss információ

  • Menetrendek a DJP Ponton A Hírlevél szerkesztésében, nyomdakész ill. digitális változatának előállításában közreműködő DJP Pontunk igyekszik naprakész és hathatós segítséget nyújtani a mindennapokban is. A Pusztamérgesi Hírlevél olvasói - más településen is tapasztalhatókhoz hasonlóan - időről ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2018. szept. 21. 18:34
  • Nyári összevont Leálltunk kicsit - azaz csak lelassultunkVakáció ide vagy oda, hírnek azért lenni kell - ezzel a mottóval is jellemezhetnénk nyári leállásunkat. A szerkesztés háza táján valóban nem történtek nagy dolgok, de ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2018. júl. 26. 0:22
  • Elektronikus archívumban is Hírlevelünk életében újabb fejezet nyílik. Nem változást és hatalmas újítást magában foglaló, de mégis jelentős dolog, hogy eddig megjelent kiadványaink - a leadandó kötelespéldányokon kívül - ezentúl a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2018. febr. 28. 5:42
1 - 3 bejegyzés látható (összesen 16 van). További elemek »

ALAPADATOK

Alapítás  2006. február hónap
Kiadja: Pusztamérges Község Önkormányzata
Szerkeszti: e-Magyarország Pont
Nyomja   Alfa-Center Kft., Szeged (1-70. szám)
                  M-Mariner Nyomdaipari és Szolg. Bt.
Megjelenik: havonta 450 - 600 példányban

A nyilvánosságot, a hozzáférhetőséget és archiválást szem előtt tartva 2012. nov. hónaptól - az addig megjelent lapszámok kötelespéldányainak leadását követően - a Magyar ISSN Nemzeti Központ kiadta azonosító számainkat.


Archiválásáról az OSZK égisze alatt működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) gondoskodik, adatbázisukban kereshetők vagyunk, ISSN azonosítónkat az előírásoknak megfelelően az impresszumban szerepeltetjük.