Az egyik legfontosabb feladat a lakosság rendszeres és széleskörű tájékoztatása elektronikus és írott formában.

Településünkön 2 rendszeresen megjelenő - de különböző profilú - nyomtatott kiadvány volt jelen, így az információáramlás biztosított.
Jelenleg a Pusztamérgesi Hírlevél az egyetlen, rendszeresen megjelenő nyomtatott sajtótermék, amely minden közösségi,-, kulturális-,sport és közéleti témában igyekszik tájékoztatást nyújtani.

Mindkét - imént említett - sajtótermék hozzáférhető volt elektronikus formában; az Önkormányzat által fenntartott Hírlevél innen tölthető le.- böngésző vagy pdf olvasó program segítségével letöltés nélkül is olvasható.
Az alapítvány által fenntartott
Megyeszéle c. kulturális-információs kiadvány pedig az alapítvány gondozásában lévő weblapról volt elérhető - de jelenleg csak a szervezet alapadatai vannak fent az oldalon. Sem a lapszámok sem a szervezet tevékenységének publikációja nem elérhető.

A hírlevél történetéről a "Krónika" menü alatt olvashatnak részleteket. Itt jelöltük azokat az eseményeket, amelyek "mérföldkövek" az újság történetében. Ebből a legújabbak az alábbi táblázatban tekinthetők meg:

DátumEseményLapszám
2020. szeptember 26. Jubileumi lapszám / "Nagyanyám birodalma" folytatásos novella 100. 
2018. január 26. G.F. - Grüner Fülöp beszéde (folytatásokban) 89. 
2017. október 30. 16 oldalas (összevont) lapszám, új elvek, több fotó 87 
2016. április 14. Könyv- és hangoskönyv ajánló rendszeres rovat 78 
2015. május 18. QR kód az impresszum mellé (link a települési honlapra) 73 
5 elem látható a(z) Krónika, változás oldalról. Rendezés alapja: Dátum, Lapszám. További elemek »

Friss információ

  • 101-ről folytatjuk A várva-várt 100. lapszám után is vannak terveink. Olvasóinkat nem a szokványos hírlevéllel leptük meg a kerek jubileum kapcsán, hanem - a járványhelyzetnek is "köszönhető" ritkább megjelenés okán - egy kalendáriumot ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2021. jan. 5. 5:49
  • Novella - folytatásokban Megtaláltuk a folytatását a község fennállásának 25 éves évfordulójára, Dr. Grüner Fülöp nyugalmazott királyi táblabíró által írt köszöntőnek, amely a szintén nevével jegyzett és szerkesztett füzet formájában is napvilágot látott ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2020. szept. 29. 10:00
  • Grüner Fülöp után Bő egy évvel ezelőtt született az a gondolat, hogy a település fennállásának 25. évfordulóján elhangzott, Dr. Grüner Fülöp, nyugalmazott királyi táblabíró, pusztamérgesi szőlő nagybirtokos tollából származó - és nyomtatásban is megjelentetett ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2019. júl. 17. 5:38
1 - 3 bejegyzés látható (összesen 21 van). További elemek »

ALAPADATOK

Alapítás  2006. február hónap
Kiadja: Pusztamérges Község Önkormányzata
Szerkeszti: e-Magyarország Pont
Nyomja   Alfa-Center Kft., Szeged (1-70. szám)
                  M-Mariner Nyomdaipari és Szolg. Bt.
Megjelenik: havonta 450 - 600 példányban

A nyilvánosságot, a hozzáférhetőséget és archiválást szem előtt tartva 2012. nov. hónaptól - az addig megjelent lapszámok kötelespéldányainak leadását követően - a Magyar ISSN Nemzeti Központ kiadta azonosító számainkat.


Archiválásáról az OSZK égisze alatt működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) gondoskodik, adatbázisukban kereshetők vagyunk, ISSN azonosítónkat az előírásoknak megfelelően az impresszumban szerepeltetjük.