Az egyik legfontosabb feladat a lakosság rendszeres és széleskörű tájékoztatása elektronikus és írott formában.

Településünkön 2 rendszeresen megjelenő - de különböző profilú - nyomtatott kiadvány volt jelen, így az információáramlás biztosított.
Jelenleg a Pusztamérgesi Hírlevél az egyetlen, rendszeresen megjelenő nyomtatott sajtótermék, amely minden közösségi,-, kulturális-,sport és közéleti témában igyekszik tájékoztatást nyújtani.

Mindkét - imént említett - sajtótermék hozzáférhető volt elektronikus formában; az Önkormányzat által fenntartott Hírlevél innen tölthető le.- böngésző vagy pdf olvasó program segítségével letöltés nélkül is olvasható.
Az alapítvány által fenntartott
Megyeszéle c. kulturális-információs kiadvány pedig az alapítvány gondozásában lévő weblapról volt elérhető - de jelenleg csak a szervezet alapadatai vannak fent az oldalon. Sem a lapszámok sem a szervezet tevékenységének publikációja nem elérhető.

A hírlevél történetéről a "Krónika" menü alatt olvashatnak részleteket. Itt jelöltük azokat az eseményeket, amelyek "mérföldkövek" az újság történetében. Ebből a legújabbak az alábbi táblázatban tekinthetők meg:

DátumEseményLapszám
2018. január 26. G.F. - Grüner Fülöp beszéde (folytatásokban) 89. 
2017. október 30. 16 oldalas (összevont) lapszám, új elvek, több fotó 87 
2016. április 14. Könyv- és hangoskönyv ajánló rendszeres rovat 78 
2015. május 18. QR kód az impresszum mellé (link a települési honlapra) 73 
2015. február 17. Nyomdaváltás történik - a lap életében először 71 
5 elem látható a(z) Krónika, változás oldalról. Rendezés alapja: Dátum, Lapszám. További elemek »

Friss információ

  • Grüner Fülöp után Bő egy évvel ezelőtt született az a gondolat, hogy a település fennállásának 25. évfordulóján elhangzott, Dr. Grüner Fülöp, nyugalmazott királyi táblabíró, pusztamérgesi szőlő nagybirtokos tollából származó - és nyomtatásban is megjelentetett ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2019. júl. 17. 5:38
  • Jubileumra Mindig vannak terveink. A közelgő jubileum - a 100. lapszámunk megjelenése -  alkalmára is. Ha pontosan utána számolunk, megjelenésben már jóval a 100 felett (egészen pontosan a 159. megjelenésnél) kellene járnunk, de ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2019. máj. 22. 2:15
  • Készülünk valamire Eme bejegyzésünket nagyon sejtelmes felütéssel indítjuk. Részben azért, mert mi - a Pusztamérgesi Hírlevél - még sosem csináltunk ilyet (bár már tervezgettünk hasonlót) másrészt azt se tudjuk pontosan, hogy fogjuk kivitelezni a ...
    Létrehozta: Hírlevél Pusztamérgesi, 2018. dec. 21. 7:32
1 - 3 bejegyzés látható (összesen 19 van). További elemek »

ALAPADATOK

Alapítás  2006. február hónap
Kiadja: Pusztamérges Község Önkormányzata
Szerkeszti: e-Magyarország Pont
Nyomja   Alfa-Center Kft., Szeged (1-70. szám)
                  M-Mariner Nyomdaipari és Szolg. Bt.
Megjelenik: havonta 450 - 600 példányban

A nyilvánosságot, a hozzáférhetőséget és archiválást szem előtt tartva 2012. nov. hónaptól - az addig megjelent lapszámok kötelespéldányainak leadását követően - a Magyar ISSN Nemzeti Központ kiadta azonosító számainkat.


Archiválásáról az OSZK égisze alatt működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) gondoskodik, adatbázisukban kereshetők vagyunk, ISSN azonosítónkat az előírásoknak megfelelően az impresszumban szerepeltetjük.