Taustatietoa
Vyöhyke-elokuva on saanut ideansa Arkady ja Boris Strugatskyn kirjasta Roadside Picnic. Kirjasta lisää esimerkiksi Wikipediassa. Ideasta elokuvaksi on kulunut melko tovi, halu tehdä aiheesta elokuva on herännyt jo vuosia sitten. Resurssien ja ajan sopiessa, kävimme aiheen kimppuun ja laitoimme homman liikkeelle.
Stalkerit ovat katoavaa kansanperinnettä, nuoret eivät uskalla ja vanhat putoilevat pois kuvioista pikkuhiljaa. Lisäksi Vyöhykevartiolaitoksen oikoessa tehtävissään yhä harvempi kiinnijäänyt Stalker päätyy vankilaan... Osansa on saanut myös Rajala, joka vankilasta päästyään ei aio jatkaa vanhaa kyseenalaista ammattiaan, näinköhän todellisuus antaa tilaa?

Korruptio ja rikollisuus rehottavat Vyöhykevartiolaitoksessa, Puolustusvoimien ylläpitämässä itsenäisessä yksikössä. Parinkymmenen vuoden ajan on Vyöhykevartiolaitos vartioinut Vyöhykkeen rajoja. Nyt ovat ajat muuttumassa, tämä vaatii nopeita ja epätoivoisia toimia. Kapteeni Kortelainen ja Luutnantti Lindman joutuvat tekemään päätöksiä tulevaisuudestaan.

Kuvauspaikkoina ovat toimineet useat tilat ja sijainnit lähinnä Länsi-Uudellamaalla. Pohja, Karjaa (Raasepori), Lohja ja niin edelleen. Lavasteita on kerätty tarpeen mukaan, lainattu tai tehty itse.

Kuvausten ja tuotannon edistymistä voi seurata Pilman Radiant Pictures - Vyöhyke Blogissa. DVD-julkaisua suunnitellaan, mahdollisesti myös internet-jakelu tulossa.


Comments