Om föreningen

Föreningens historia

Föreningen Österlens Arboretum (fd Föreningen Kiviks Esperöd Arboretet) bildades 1977 med syfte att vårda och utveckla Kiviks Esperöd Arboretet vilket vi gjorde fram till och med 2012. Nu lägger vi all kraft på att utveckla ett nytt arboretum: Österlens Arboretum på Kivik!

Föreningens verksamhet

Föreningens huvudsakliga aktiviteter utgörs av arbetsdagar då vi hjälps åt att bygga upp och utveckla området. Det innebär bland annat att vi röjer oönskad vegetation och förbereder för planteringar, planterar och vårdar träd och buskar, samt inventerar och dokumenterar tillväxt och utveckling hos växtmaterialet samtidigt som vi lär av varandra. Vi ordnar också exkursioner till intressanta trädgårdsanläggningar. Ibland förekommer föreläsningar, allt efter medlemmarnas intressen och förslag.

Föreningens stadgar

Föreningens aktuella stadgar hittar du här.

Bli medlem i föreningen!

Välkommen som medlem i Föreningen Österlens Arboretum (org. nr 838800-5632)! Genom ditt medlemskap stöder du föreningens verksamhet och medverkar till utvecklingen av arboretet. Medlemsavgiften (för närvarande 100 kr) inbetalas på vårt Pg 41 75 04-8 eller Swish-nummer 1236358691. Skicka samtidigt din e-postadress till info@osterlensarboretum.se.

Du äger som medlem ständigt tillträde till Österlens Arboretum för studium och rekreation. Kallelse skickas till de aktiviteter som anordnas: Arboretets dag, årsmöte, föreläsningar, exkursioner och frivilliga arbetsdagar. I samband med olika arrangemang förekommer ibland växtauktioner och växtförsäljning. Denna hemsida uppdateras kontinuerligt och här kan du ta del av och även följa våra aktiviteter på distans. Vi finns även på facebook. Klicka på länken Österlens Arboretum på facebookså hittar du oss där.