Nieuws archief

2019

Voortgang plannen NRU

30 september 2019

Raadsbrief gemeente Utrecht

In een brief aan de gemeenteraadsleden staat dat een extern adviesbureau is gevraagd om het onderzoek naar stikstof te actualiseren en indien nodig een ADC-toets uit te voeren. Het onderzoek maakt deel uit van het bestemmingsplan NRU. Daarna kan het bestemmingsplan aan de raad voorgelegd worden voor een besluit. De vertraging hierdoor is circa een half jaar. Hier vindt u de raadsbrief en de bijlagen.


ADC-toets als alternatief voor Programma Aanpak Stikstof (PAS)

De ADC-toets is een onderzoek in het kader van het bestemmingsplan naar Alternatieven, het aantonen van Dwingende redenen van openbaar belang en het treffen van Compenserende maatregelen. In de ADC-toets staat de instandhouding van de algemene samenhang van Natura 2000 gebieden voorop.

In een recente uitspraak van de Raad van State is de ADC-toets goedgekeurd als alternatief voor de PAS. Een wegverbreding in Veldhoven kan doorgaan omdat de ADC-toets goed is uitgevoerd. De gemeente heeft hiermee de PAS omzeild. Hier vindt u de uitspraak over de wegverbreding in Veldhoven.

Milieu, geluid en stikstof

Milieu, geluid en stikstof

26 juni 2019

Uitsluitsel commissie m.e.r. over milieueffectrapport (MER) van de NRU

De gemeente heeft op verzoek van de commissie m.e.r. in een aanvullend rapport meer inzicht gegeven in de verkeersdoorstroming en de gevolgen voor de leefbaarheid tijdens de aanlegfase van de NRU. Een tijdelijke weg van 2 x 2 rijstroken zorgt voor minder toename van het verkeer in de wijk ten opzicht van een tijdelijke weg van 2 x 1 rijstrook. Het gevolg is meer bomenkap en een verslechtering van luchtkwaliteit en meer geluidsoverlast voor de omwonenden van de NRU. Vervolgens heeft de commissie het eindrapport opgesteld en kan de Gemeente Utrecht verdergaan met de bestemmingsplanwijziging. Hier vindt u alle documenten van de milieueffectrapportage. Naar verwachting neemt de gemeenteraad hierover in het najaar een besluit.


Programma Aanpak Stikstof (PAS) en de gevolgen voor de NRU

Op 29 mei kwam de uitspraak van de Raad van State waarin het stikstofbeleid van het Rijk ongeldig is verklaard. In dit filmpje wordt helder uitgelegd wat het probleem is en waarom de PAS ongeldig is. De uitspraak heeft gevolgen heeft voor veel bouwprojecten, waaronder voor de verbreding van de A27 en de NRU (zie artikel AD). De Kerngroep Ring Utrecht (KRU) verzet zich al jaren tegen de verbreding van de A27 en hun nieuwsbrief geeft onder andere informatie over een onderzoek naar de haalbaarheid van 2x6 rijstroken in de bak van Amelisweerd. De projectgroep NRU van de Gemeente Utrecht onderzoekt de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State voor de NRU. Om de NRU te kunnen aanpassen is een vergunning nodig omdat de aangepaste NRU tot meer stikstof leidt in het gebied van de Oostelijke Vechtplassen (Natura 2000 gebied). Mogelijk kan de vergunning niet verleend worden of is deze ongeldig. Bij het college liggen schriftelijke vragen van D66 en PvdD over de PAS en de projecten A27 en NRU.


Nog meer geluid langs de NRU

Voor de bestemmingsplanwijziging moet het nieuwste verkeersmodel worden toegepast. Het verkeersmodel (VRU 3.4) laat zien dat de geluidstoename hoger is dan was berekend met het oude verkeersmodel. Het gevolg is dat ter hoogte van de flat op de Yokohamadreef bij een viaduct het geluidsscherm niet 1,2 m hoog wordt, maar een scherm nodig is van 3,5 m. Ook zijn er andere woningen die een hogere geluidswaarde krijgen.

Onderdoorgang Ghandiplein

Een, twee of drie onderdoorgangen

26 juni 2019

Een tweede onderdoorgang...

Op 27 juni komt de voorjaarsbegroting van de Gemeente Utrecht aan de orde in de commissie Stad & Ruimte. Bij agendapunt 5 wordt ’s middags het Meerjaren Perspectief Ruimte besproken. Het voorstel is om 1 miljoen vrij te maken voor de indexering van de NRU (pagina 35) en 4 miljoen toe te voegen voor een tweede onderdoorgang (pagina 41). Tijdens de commissievergadering op 2 april jl. bleek het tekort voor een tweede onderdoorgang 8 miljoen te zijn. Het resterend bedrag zal worden toegevoegd door de Provincie Utrecht. Dit staat te lezen in het coalitieakkoord (pagina 25): “De Noordelijke randweg krijgt steeds meer een bovenregionale functie. We spannen ons ervoor in om samen met het Rijk en de gemeente Utrecht in ieder geval de 2e onderdoorgang verdiept te realiseren en bij voorkeur ook de 3e onderdoorgang. Rijk en gemeente zijn hierbij in beginsel aan zet. Wij zijn bereid om onze bijdrage beperkt te verhogen als een eventueel tekort de realisatie belemmert.”


En een derde onderdoorgang

Voor de derde onderdoorgang is nu nog 60 miljoen extra nodig. De coalitie van de Gemeente wil ook drie onderdoorgangen. Gemeente en Provincie partijen moeten hun belofte waarmaken. Daarom is het goed als er betrokken Overvechters ’s middags naar de commissievergadering gaan op 27 juni a.s. als het Meerjaren Perspectief Ruimte (agendapunt 5) wordt besproken. Daarna volgt in de raadsvergadering de besluitvorming en ook dan is het goed als Overvecht goed is vertegenwoordigd. Raadpleeg de agenda van de raad voor de exacte datum in juli.

Commissievergadering Stad en Ruimte

Commissievergadering Stad en Ruimte

1 april 2019

Dinsdagavond 2 april staat de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) op de agenda van de commissievergadering Stad en Ruimte.

Onderwerp: Noordelijke Randweg Utrecht

Indicatie tijd: 21.15 - 22.15 uur

Beleidsveld: Verkeer en mobiliteit - wethouder Van Hooijdonk

Geagendeerd door M. van Heuven (Partij voor de Dieren) ondersteund door de fracties van GroenLinks, Stadsbelang Utrecht, PVV, D66, SP, Student & Starter, PvdA, VVD en CDA

Alle raadsfracties hebben de ambitie uitgesproken drie onderdoorgangen te willen realiseren bij de NRU. De Partij voor de Dieren is tegen de verbreding van de NRU, omdat we een Provinciaal en Randstedelijk probleem oplossen ten koste van groen en volksgezondheid, maar áls die weg dan verbreed wordt, dan wel op een degelijke wijze. Het Rijk zal slechts 5 miljoen euro extra vrijgeven. Het college houdt nu zelfs rekening met slechts één onderdoorgang. Ondertussen is er een wijkbericht verspreid dat ook ruimte open laat voor viaducten. (wijkbericht Start procedure bestemmingsplan NRU, januari 2019) De Partij voor de Dieren vindt dit onacceptabel en wil daarom in debat met fracties en college. De PvdD vindt het onacceptabel dat er nu zelfs rekening wordt gehouden met één onderdoorgang. De fractie is van mening dat verdere planvorming uitgesteld moet worden totdat er financiële zekerheid is voor alle drie de onderdoorgangen. Tevens wil de fractie dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar de kosten, nu marktprijsindexatie nog niet in de huidige budgetten is opgenomen. Daarnaast ontbreekt nu essentiële informatie over de verkeersmodellen en de luchtkwaliteit die nodig is om een goede afweging te kunnen maken. De PvdD wil graag het debat aan met de raad en het college om tot uitstel van de planvorming te komen.

Hier vindt u de volledige agenda en de aanvullende documenten bij agendapunt 15 over de NRU.

U kunt als toehoorder aanwezig zijn bij de vergadering op de Varrolaan 100 (tijdelijke raadszaal in Rijnsweerd). Door uw aanwezigheid laat u zien dat u ook van mening bent dat er meer geld moet komen voor een goede inpassing van de NRU.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u de vergadering online volgen.

Commissie milieueffectrapportage (m.e.r.)

Brief aan de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.)

5 maart 2019

De Commissie m.e.r. adviseert over de inhoud van milieueffectrapporten. Een milieueffectrapport brengt de milieugevolgen van een project in beeld voordat de overheid daar een besluit over neemt. Een van de lopende adviezen betreft de opwaardering van de NRU: 2506. Ring Utrecht 2e fase, onderdeel Noordelijke Randweg Utrecht (NRU)

DROOM heeft de volgende brief verstuurd aan de Commissie m.e.r. over het ontwerpbestemmingsplan en de milieuffectrapportage NRU: "In deze brief wil de Stichting Bewonersplatform enkele onderdelen van de zienswijze met de Commissie m.e.r. delen. Het Bewonersplatform heeft samen met bewoners zorgen over de milieueffectrapportage. Wij hebben tekortkomingen geconstateerd en vragen ons af of de gehanteerde uitgangspunten en berekeningen juist zijn. Verder vragen wij ons af of de volledigheid van de rapportage van de Gemeente Utrecht voldoet aan de richtlijnen MER voor het ontwerpbestemmingsplan NRU".

Onderdoorgang Kochplein (bron: gemeente Utrecht)

Oplevering Noordelijke Randweg verder uitgesteld

28 februari 2019

De oplevering van de verniewing van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) loopt opnieuw vertraging op. De start van het project heeft al erder vertraging opgelopen. Afhankelijk van de gekozen variant kan de oplevering uitlopen tot 2027.

Dit volgt uit de 2e bestuurlijke voortgangsrapportage van de gemeente, waarin staat: "Door een aantal wijzigingen in de hoofdlijnenplanning is een opleverdatum uiterlijk 31 december 2025, zoals afgesproken met de provincie, niet langer realistisch. Wij zijn in overleg met de provincie over aanpassing van de planning. Naar verwachting leidt dit in het eerste kwartaal tot een aangepaste planning. ... De start van de uitvoering door de hoofdaannemer was voorzien in december 2021. Mede als gevolg van een arrest van het Europese Hof over het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is de bestemmingsplanprocedure voor de NRU twee maanden later gestart. Daarnaast ruimen we extra tijd in om de consequenties van een verwachte uitspraak van de Raad van State over het PAS te kunnen verwerken in het bestemmingsplan. Dit heeft als gevolg dat de hoofdaannemer een half jaar later, medio 2022, start met de uitvoering. De uiteindelijke opleverdatum is afhankelijk van de gekozen variant, omdat de bouwtijd van een onderdoorgang langer is dan van een viaduct. Voor een variant met één onderdoorgang verschuift de opleverdatum van december 2025 naar medio 2026. Voor een variant met twee onderdoorgangen gaan we uit van 9 maanden extra bouwtijd, waarmee de verwachte opleverdatum van deze variant in het eerste kwartaal van 2027 valt."

Zie hierover ook de berichten van RTV Utrecht en DUIC

Zienswijze bestemmingsplan NRU

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ingediend

26 februari 2019


Zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Noordelijke Randweg Utrecht ingediend

Vandaag is de zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de Milieu Effect Rapportage (MER) ingediend. Veel bewoners/belanghebbenden hebben zich aangesloten bij onze zienswijze.

DROOM fungeert als werkgroep onder de Stichting Bewonersplatform Overvecht. Omdat een stichting een rechtspersoon is, is de zienswijze op het briefpapier van het Bewonersplatform Overvecht geprint.

Als u nog een zienswijze wilt indienen, dan kan dat nog tot en met donderdag 28 februari (morgen). U kunt uw zienswijze inleveren op het stadskantoor in Utrecht, waar u een ontvangstbevestiging kunt vragen.

Inspraakperiode bestemmingsplan NRU

23 januari 2019

Vanaf 18 februari tot en met 27 februari kunt u het Bestemmingsplan en de Milieu Effect Rapportage (MER) inzien en reageren. Als u nu geen gebruik maakt van de mogelijkheid een zienswijze in te dienen, wordt uw inspraakreactie niet geaccepteerd in een latere fase van de planstudie Noordelijke Randweg Utrecht (NRU).

DROOM wil een zienswijze indienen en u kunt meedoen. Bij deze nodigt DROOM u uit voor de informatiebijeenkomst op:

Datum: Dinsdag 12 februari

Tijd: 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.40 uur)

Plaats: Buurthuis De Boog (Gambiadreef 60)

Een week voor de bijeenkomst ontvangt u de agenda.

Informatie over het Bestemmingsplan en de Milieu Effect Rapportage (MER) kunt u vinden via:

  • De webpagina www.utrecht.nl/nru waar links naar de plannen staan;

  • Het stadskantoor en het wijkbureau Overvecht waar de documenten ter inzage liggen;

  • De omgevingsmanager die op woensdagochtend 6, 13, 20 en 27 februari aanwezig is op het wijkbureau Overvecht en toelichting kan geven;

  • De informatiebijeenkomsten:

    • Donderdag 7 februari van 9.30-12.30 uur in de Jumbo op de Euterpedreef;

    • Donderdag 7 februari van 16.00-19.30 uur tegenover de Albert Heijn in het Shopping Center;

    • Maandag 11 februari van 17.30 – 21.00 uur in Zorgcentrum Rosendael (Indusdreef);

    • Woensdag 13 februari van 19.00 – 21.30 uur in Buurtcentrum De Dreef (Schooneggedreef).

Zie verder het wijkbericht dat breed verspreid is in Overvecht.

Wij zien u graag op 12 februari

2018

MIRT 29 november 2018

5 miljoen extra van het Rijk

7 december 2018

5 miljoen extra van het Rijk is nog niet genoeg voor een tweede onderdoorgang. Het Rijk heeft besloten 5 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de NRU. Helaas is het amendement van GroenLinks in de Tweede Kamer niet aangenomen, anders was er genoeg geld geweest voor verdiepte onderdoorgangen bij de drie pleinen.

De kerngroep DROOM heeft vlak voor de besluitvorming e-mails gestuurd naar Tweede Kamerleden en nogmaals onder de aandacht gebracht dat de leefbaarheid langs de NRU niet beter wordt als er viaducten komen. Met de toegezegde 5 miljoen extra kan nog steeds niet een tweede plein met een verdiepte onderdoorgang worden uitgevoerd. Dit staat te lezen in de raadsbrief die naar de gemeenteraad is gestuurd.

 Vragen aan de minister

Vragen aan de minister

10 november 2018

Bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op 7 november hebben D66 en de ChristenUnie de minister gevraagd extra te investeren in de NRU, zodat ook de leefbaarheid verbeterd kan worden. De minister wil daarover in gesprek gaan bij het notaoverleg MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) op 29 november a.s.

Zie pagina 12 en 27 van de schriftelijke beantwoording van de vragen. Hierin wordt ondermeer verwezen naar de brief met antwoorden op de kamervragen van de leden Sienot (D66) en Von Martels (CDA)

Geachte leden van de Tweede Kamer

3 november 2018

Op maandag 5 november a.s. staat de begroting 2019 van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat geagendeerd voor de plenaire vergadering.

Graag willen wij de bijlage onder uw aandacht brengen waarin wij pleiten om extra geld beschikbaar te stellen voor de Noordelijke Randweg Utrecht, onderdeel van de Ring Utrecht, zodat het ministerie haar missie nakomt. Alleen met extra geld wordt niet alleen de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd, maar ook de leefbaarheid.

NRU in de Gemeenteraad

28 oktober 2018

NRU in de Gemeenteraad van donderdag 1 november 2018

Op donderdag 1 november a.s. neemt de gemeenteraad een besluit over het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Hier vindt u de agenda en naar verwachting zal het debat over de NRU starten omstreeks 20.45 uur. Wij roepen u op om naar de raadsvergadering te komen, zodat de raadsleden weten dat Overvecht geen viaducten wil. Dit hebben we ook in onze brief laten weten die we op 3 oktober naar de raadsleden hebben gestuurd.

Let op: het stadhuis wordt gerenoveerd en daarom vinden de raadsvergaderingen plaats op de Varrolaan 100 in Rijnsweerd. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u via internet de raadsvergadering volgen.

Inmiddels heeft de minister in haar antwoord op Kamervragen laten weten geen extra geld beschikbaar te stellen voor de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Gemeente en Provincie moeten zich inzetten om de middelen bij elkaar te krijgen voor een NRU met verdiepte onderdoorgangen bij de drie pleinen.

Niet alleen DROOM heeft een brief gestuurd naar de raadsleden. Ook de adviesgroep NRU (bestaande uit bewoners en belanghebbenden) en de Wijkraad Overvecht hebben aanvullend adviezen uitgebracht.

Donderdag 1 november 2018, ca. 20:45 uur

In de tijdelijke raadszaal op de Varrolaan 100 in Rijnsweerd

(let op, niet in het stadhuis dat wordt gerenoveerd).

Verbetering leefbaarheid?

Raadscommissie vergadering

2 oktober 2018

Raadscommissie vergadering donderdag 4 oktober

Het is belangrijk dat er verdiepte onderdoorgangen komen bij de pleinen van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Viaducten langs de wijk Overvecht geven meer geluidsoverlast en zijn een visuele barrière.

Aanstaande donderdagavond wordt er in een commissievergadering gediscussieerd over de NRU. Om duidelijk te maken dat Overvechters een goede inpassing belangrijk vinden, is het zinvol om ons te laten zien en daarbij aanwezig te zijn. Daarom roepen wij u op om als toehoorder aanwezig te zijn.

Onderwerp NRU is geagendeerd op:

Donderdag 4 oktober a.s. om 20:00 uur

In de tijdelijke raadszaal op de Varrolaan 100 in Rijnsweerd

(let op, niet in het stadhuis dat wordt gerenoveerd).

Zie agenda voor details

Voorafgaand aan de raadsvergadering hebben wij een aanvullend advies aan de gemeenteraad gestuurd.

Na de commissievergadering zal de gemeenteraad in november een besluit nemen over de vervolgstappen.

Ontwerp NRU bij Overvecht (Gemeente Utrecht)

Vervolg op geen extra geld voor NRU

23 september 2018

Vervolg op geen extra geld voor NRU en bijeenkomst op 1 oktober

De afgelopen weken heeft u kunnen vernemen dat de minister geen extra geld beschikbaar stelt voor de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Inmiddels zijn daarover Kamervragen gesteld.

De gemeenteraad heeft besloten om op 20 september een technische raadsinformatiebijeenkomst te organiseren over het Integraal Programma van Eisen / Functioneel Ontwerp van de NRU. Dit houdt in dat er geen mogelijkheid was om in te spreken. U kunt de documenten en de presentatie hier vinden.

Aansluitend heeft de kerngroep DROOM samen met enkele adviesgroepleden een werkbezoek georganiseerd voor de raadsleden. Op locatie hebben wij aangegeven wat de impact is van viaducten en waarom de verdiepte onderdoorgangen beter zijn. Wij zijn geschrokken van de laatste informatie over geluid en dat er geluidsschermen nodig zijn over het gehele traject langs de wijk. In de bijlagen ziet u een flyer (Viaducten slecht voor Overvecht) en aanvullende informatie (Raadsleden wist u dat ...) die wij hebben gemaakt voor de raadsleden.

Graag willen wij ook met u de laatste informatie delen. U bent van harte uitgenodigd op:

Maandag 1 oktober, 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) (Agenda)

Buurthuis De Boog (Gambiadreef 60)

Geen extra geld voor NRU

Geen extra geld voor NRU

7 september 2018

Geen extra geld voor NRU

De minister geeft geen extra geld voor de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Berichtgeving hierover vindt u in het nieuws van RTV Utrecht en in ‘Utrecht is wakker’ was hierover een interview (tussen minuut 8.30 en 14.35 min). In het AD is te lezen dat de strijd nog niet wordt opgegeven.

Eind 2017 was er inspraak mogelijk op het Integraal Programma van Eisen / Functioneel Ontwerp van de NRU. Inmiddels ligt het aangepast document bij de gemeenteraad en in november zal daarover een besluit vallen. U kunt het document en de reactienota op de inspraak hier vinden.

Bijeenkomst op 1 oktober

DROOM beraadt zich op vervolgstappen. Reserveer alvast maandagavond 1 oktober. Dan informeren wij u over de laatste stand van zaken en gaan met u in gesprek over de vervolgstappen.

Reactienota Inspraak Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp Noordelijke Randweg Utrecht

Reactienota Inspraak Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp "Noordelijke Randweg Utrecht"

2 september 2018

Van 3 november tot 14 december 2017 konden zienswijzen op het Integraal Programma van Eisen en het Functioneel Ontwerp voor de NRU (IPvE/FO) worden ingediend. In de reactienota Inspraak Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vindt u de reactie van het college van burgemeester en wethouders op de 140 inspraakreacties op de plannen voor de vernieuwing van de NRU.

2017

Reactie DROOM op Integraal Programma van eisen opgestuurd aan de gemeente

12 december 2017

Vandaag is de reactie van DROOM op het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) opgestuurd aan de gemeente.

Petitie voor ondergrondse kruisingen Overvecht overhandigd in Den Haag

5 december 2017

(bron: RTV Utrecht, foto: RTV Utrecht / Lisanne Rutgers)

Bewoners van de Utrechtse wijk Overvecht willen zestig miljoen van het nieuwe kabinet voor ondergrondse kruisingen in de wijk. Er zijn namelijk drie grote kruisingen rondom Overvecht en omwonenden willen dat die ondergronds worden aangelegd. Omdat er maar geld is voor één, hebben ze Haagse politici vandaag een petitie aangeboden.

Lees het hele artikel op: rtvutrecht.nl

Petitie aan minister voor meer geld

1 december 2017

Bewoners Overvecht gaan petitie aan minister overhandigen voor meer geld NRU

DROOM, belangengroep De Randweg Overvecht Op Maat, overhandigt op 5 december een petitie aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen. In de petitie dringen bewoners aan op meer geld voor de verdieping van de Noordelijke Randweg Utrecht, de NRU.

Zie website van DUIC voor het hele artikel.

Lees hier het hele persbericht.

Meer geld voor verdiepte NRU

14 november 2017

Voor de doorstroming wordt de Noordelijke Randweg Utrecht ( NRU) opgewaardeerd. Alleen een verdiepte NRU kan de verkeersoverlast beperken. Daar is meer geld voor nodig. Gemeente en Provincie hebben al extra geld toegezegd. Wij roepen het Rijk op om ook extra bij te dragen.

We zijn een petitie gestart om het Rijk op te roepen om ook boter bij de vis te doen en meer geld beschikbaar te stellen om de NRU te verdiepen. Klik hier om de petitie te tekenen.

Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp

Reageren op het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp

9 november 2017

Tot en met 14 december kunt u reageren op het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp van de NRU. Zie: www.utrecht.nl/nru

Wij hebben een modelbrief gemaakt die u kunt gebruiken. Pas deze aan en vul deze aan.

Inmiddels is er door de Gemeente Utrecht in het voorjaar 19 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de NRU. De Provincie Utrecht heeft daar op 6 november 9 miljoen aan toegevoegd. Dat is nog steeds niet genoeg om de NRU bij de drie pleinen te verdiepen, laat staan de hele NRU langs de wijk Overvecht.

Wij willen daarom het Rijk aansporen extra te investeren voor de NRU zodat de opwaardering van de NRO ook een verbetering van de leefomgeving wordt.

Wilt u onze nieuwsbrieven ontvangen en op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar droomutrecht@gmail.com

Verdiep de NRU

28 maart 2017

De gemeenteraad heeft de wethouder verzocht om een hogere ambitie voor de NRU na te streven en alle pleinen verdiept aan te leggen. Maar het geld is er nog niet.

De provincie heeft een motie aangenomen om aan te sluiten bij de inzet van de gemeente Utrecht om aandacht te vragen voor de mobiliteitsopgave bij de landelijke politiek. Maar meer geld is er nog niet.

Elders worden wegen en verkeerssituaties aangepast om de omgeving gezonder en leefbaarder te maken. Bij de huidige ontwerpen voor de NRU is er sprake van een verslechtering. Elders worden soortgelijke wegen verdiept, overkapt of door een tunnel geleid. Overvecht krijgt de NRU ‘voor de deur’, niet verdiept (zelfs geen beetje). Er is geld voor één onderdoorgang onder en twee fly-overs boven de pleinen, elk met op- en afritten, in totaal 7 of 8 rijbanen.

Een hoge ambitie voor de NRU is niet alleen pleinen verdiept, maar het gehele traject.

Om de overheid (het Rijk, Provincie en Gemeente) duidelijk te maken er meer geld beschikbaar moet komen en dat de NRU geheel verdiept moet worden, heeft een actieve burger het initiatief genomen en een petitie gestart. Wij steunen deze petitie en roepen u op de petitie ook te tekenen.

Ga naar https://verdiepnru.petities.nl, onderteken de petitie en deel dit bericht:

U kunt ook naar Facebook: https://www.facebook.com/Overvechtmagnietstikken/

Hoe meer mensen de petitie tekenen hoe beter het is; dus zegt het voort!

2016