1 yhdistyksen säännöt

Voimassaolevat säännöt: 01.12.2021 16:51:10



1 NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on Kilpilahden Nestorit ry ja kotipaikka on Porvoo.

 

2 TARKOITUS

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää eläkeläisten kulttuuri- ja liikuntaharrastusta, hankkia ja julkistaa eläkeläisille tarpeellista tietoa.

Yhdistys voi järjestää jäsenille kuukausitapaamisia yhdessäolon ja ajankohtaisten, eläkeläisille tarpeellisten tietoiskujen muodossa sekä tehdä matkoja mielenkiintoisiin kohteisiin tai kulttuuritapahtumiin.

Yhdistyksen kokouksista, tapaamisista ja tapahtumista ilmoitetaan jäsenille jäsenkirjeessä ja/tai paikallislehdessä sekä verkkosivuilla ja sähköpostilla.

Perheenjäsenillä ja jäsenten leskillä on mahdollisuus osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Matkoille ja tapahtumiin jäsen voi ottaa yhden seuralaisen.

 

3 JÄSENET

3.1 Varsinaiset jäsenet

Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä Kilpilahden alueella toimivien kemian alan yhtiöiden palveluksesta vanhuus-, työkyvyttömyys- tai varhaiseläkkeelle päässeet eläkeläiset ja heidän puolisonsa.

3.2 Jäseneksi ottaminen

Uuden eläkeläisen tulee täyttää jäsenanomus, josta viimeisen työnantajan, yhtiön nimi käy selville. Yhdistyksen hallitus hyväksyy uudet jäsenet ja ylläpitää jäsenrekisteriä.

3.3 Jäsenmaksut

Jäsenet maksavat yhdistykselle syyskokouksen määräämän jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksaminen oikeuttaa heidät osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin.

 

4 KUNNIAPUHEENJOHTAJA JA KUNNIAJÄSENET

Kunniapuheenjohtajaksi yhdistyksen kokous voi hallituksen esityksestä kutsua erityisesti ansioituneen entisen puheenjohtajan. Kunniapuheenjohtajia saa olla vain yksi kerrallaan.

Kunniajäseneksi voi yhdistyksen kokous kutsua yhdistyksen toiminnassa ansioituneen jäsenen.

Kunniapuheenjohtaja tai kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua.


5 TOIMINTA- JA TILIKAUSI

Yhdistyksen toiminta- ja tilikausi on kalenterivuosi. Hallituksen on annettava tilit toiminnantarkastajalle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kevätkokousta ja toiminnantarkastajan tulee palauttaa ne hallitukselle viimeistään kolme (3) päivää ennen kevätkokousta.


6 YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Päätäntävaltaa käyttää yhdistyksen varsinaiset kokoukset. Päätösten valmistelusta ja toimeenpanosta vastaa yhdistyksen hallitus.


6.1 Sääntömääräiset kokoukset

Yhdistys kokoontuu hallituksen kutsusta kevätkokoukseen helmimaaliskuussa ja syyskokoukseen syys-lokakuussa.

6.2 Ylimääräinen kokous

Yhdisys kokoontuu myös hallituksen kutsusta tai mikäli yksi kymmenesosa (1/10) äänioikeutetuista jäsenistä sitä vaatii, neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa vaatimuksen saapumisesta puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle.

6.3 Kokouskutsu

Yhdistyksen kokouksen ajan ja paikan määrää hallitus. Kokouskutsu on julkaistava paikallislehdessä ja verkkosivulla tai lähetettävä sähköpostitse jäsenille vähintään yhtä viikkoa ennen kokousta.

6.4 Äänivaltaisuus ja päätöksenteko

Kokouksessa on kullakin läsnä olevalla varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa ratkaisee arpa.

6.5 Aloiteoikeus

Yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä on aloiteoikeus. Aloitteet on jätettävä hallituksen puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle kirjallisesti viimeistään yhtä (1) viikkoa ennen yhdistyksen kokousta.


7 YHDISTYKSEN KOKOUSTEN ASIAT

7.1 Kevätkokous

- Valitsee kokoukselle puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajat ja ääntenlaskijat

- Toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

- Vahvistaa kokouksen esityslistan

- Käsittelee yhdistyksen toimintakertomuksen

- Käsittelee tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajan lausunnon

- Päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

- Käsittelee aloitteet

7.2 Syyskokous

- Valitsee kokoukselle puheenjohtajan, sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajat ja ääntenlaskijat

- Toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

- Vahvistaa kokouksen esityslistan

- Käsittelee toimintasuunnitelman

- Määrää jäsenmaksun suuruuden

- Käsittelee talousarvion

- Valitsee yhdistyksen puheenjohtajan

- Päättää hallituksen jäsenten määrästä ja valitsee hallituksen jäsenet

- Valitsee yhden (1) toiminnantarkastajan ja yhden (1) varatoiminnantarkastajan seuraavaksi tilikaudeksi

- Käsittelee aloitteet

7.3 (Muu kokous) Ylimääräinen kokous

- Käsitellään kokouskutsussa mainitut asiat.


8 YHDISTYKSEN HALLITUKSEN KOKOOONPANO, PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÄÄTÖKSENTEKO JA KOKOON KUTSUMINEN

Yhdistyksen asioita hoitaa syyskokouksessa vuodeksi kerrallaanvalittu hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja vähintään neljä (4) mutta enintään kahdeksan (8) jäsentä. Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten toimiaika on yksi (1) vuosi. Hallitus on päätösvaltainen, kun puolet sen jäsenistä on läsnä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna. 

Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa arpa.

Hallituksen järjestäytymiskokous on pidettävä viimeistään kolmen (3) viikon kuluttua vuoden alusta. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin ja taloudenhoitajan sekä muut tarpeelliseksi katsomansa toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu milloin puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi tai vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Kokouskutsu toimitetaan puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan toimesta suullisesti tai kirjallisesti hallituksen jäsenille.


9 NIMEN KIRJOITTAMINEN

Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri, kukin yksin.


10 EROAMINEN JA EROTTAMINEN

Jos jäsen päättää erota yhdistyksestä, siitä on ilmoitettava kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai siitä on ilmoitettava yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.

Eroava jäsen on velvollinen suorittamaan kaikki ne taloudelliset velvoitukset, jotka hänelle kuuluvat sinä kalenterivuonna, jona eroaminen tapahtuu, mikäli hallitus ei erityisistä syistä häntä niistä velvoitteista vapauta. Jos jäsen on toiminut yhdistyksen vahingoittavalla tavalla, voi yhdistyksen hallitus erottaa hänet.

Jäsen, joka on laiminlyönyt jäsenmaksu-velvollisuutensa kahden (2) vuoden ajan, voidaan katsoa hallituksen päätöksellä eronneeksi.

Erottamispäätöksestä jäsenellä on oikeus valittaa yhdistyksen kokoukselle jättämällä kirjallinen valitus hallitukselle kahden (2) viikon kuluessa asiasta tiedon saatuaan. Erottamispäätös tulee voimaan heti, jos kolme neljäsosa (3/4) kerhon kokouksen osanottajista sitä kannattaa.


11 SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN

Näihin sääntöihin voidaan tehdä muutoksia, jos asia on yhdistyksen kokouskutsussa mainittu. Päätökseen vaaditaan, että vähintään kolme neljäsosaa (3/4) yhdistyksen kokouksen osanottajista niitä kannattaa.


12 YHDISTYKSEN LOPETTAMINEN

Yhdistyksen toiminta voidaan lopettaa, jos kahdessa peräkkäisessä yhdistyksen kokouksessa kolme neljäsosaa (3/4) yhdistyksen kokouksen osanottajista kannattaa lopettamispäätöstä. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.