Los Strik's

El grup Los Strik’s va surgir de la fusió de dos grups, el “The Juvent’s Rhytms” i els “Fenix”. Començà el 1966 i durarà fins a principis de 1970. Els seus components eren Paco Carrasco, com a cantants solista, Joan Salord a la guitarra Guitarra, en Mariano Fraga als Teclats, Francesc Salord tocava la Bateria i en Toni Cardona es Baix.

         En aquesta formació hi va entrà Mariano Fraga com a teclista quan sols tenia 16 anys, (anys  més tard és convertiria en un dels teclistes més habituals i que tocarà amb moltíssimes formacions de Ciutadella).  Aquest grup es va estrenar a la sala mahonesa “Sésamo” que més tard aniria canviant de noms “Poppins” etc... Van estar tres anys tocant a aquesta sala. “Sa Tanca”, Els jardins de l’Infanta, En el centre cultural d’Alaior eren llocs habituals per aquest grup i eren clàssics per totes ses festes de poble de l’illa.

         El seu repertori  era ample i tocaven una mica de tot, des de Beatles, Adamo i qualsevol de les novetats que sonaven per la ràdio.

         En Toni Pons que feia feina a l’emisora i que era  representant de discos, es va posar en contacte amb la casa discogràfica “Marfer” per a que pugessin enregistrar un disc i la discogràfica els va contractar per enregistrar dos vinils; un EP que era de quatre cançons i un Single que era de dues. A la vegada, constava en el contracte  que quedaven contractats per fer més gravacions sempre que les vendes anessin segons les previsions. Es van desplaçar tres dies a Barcelona per a fer la gravació.  Era l’any 68 i les cançons que es van gravar van ser: “Massachusets”,”El silencio es oro”, ”Dia de la ira”, “Me haces sentir tan dichoso”, “Salut dinero y amor” i “Callate niña”.

Les vendes van anar prou bé que ja estaven en projecte de fer més gravacions.      Van tenir una important oferta per anar a la televisió a Madrid i per professionalitzar-se i partir cap a Cala Ratjada, però una vegada obert el debat per a veure cap a on tirar es va anar obrint una  desavinença que va acabar en la separació del grup. Aquí s´acabava el conjunt que sens dubte va ser el més important d´aquella època no només a Ciutadella si no a tota Menorca.

Així i tot, els dos germans van seguir com Strik’s mentre que els altres van crear els “Nous Strik’s” que més tard canviarien a D-70.