Welkom - elke zondagmiddag

Korenmolen 'De Eendracht' is gebouwd in 1877. Boven in de molen staan 2 door de wind aangedreven maalwerken. Het maalwerk onderin de molen heeft een elektrische aandrijving. De molen is nog in werking en maalt graan uit de omgeving. Het team van vrijwilligers draagt zorg voor de instandhouding van de molen. Als de molen draait bent u welkom. Ook is bezoek op afspraak mogelijk. Op speciale dagen worden er extra activiteiten georganiseerd. Welke dagen dat zijn en wat er te doen is kunt u lezen op de pagina Evenementen.

Waar vindt u korenmolen 'De Eendracht'?

Broek 62, 9511 PV Gieterveen

Bezoek aan de molen.

Als de molen draait kunt u de molen van binnen bezichtigen. De Eendracht is elke zondagmiddag open, vanaf 13.00 uur.

De molenaars staan u graag te woord en leiden u enthousiast rond. Zij vertellen u graag meer over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent. Net zo als vroeger maalt "De Eendracht" nog graan, dat in de omgeving wordt geteeld. Bij voldoende wind is de molen als maalwerktuig in bedrijf te zien. Neem gerust uw kinderen mee. Bezoek aan de molen is in principe gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Alle giften worden volledig besteed aan het onderhoud van de molen.

Bezoek op afspraak.

Ook op afspraak kunt u de molen bezoeken. Dit is heel geschikt voor een familiedag, uitje van het werk, een schoolreisje of een trouwreportage. Wij stemmen de inhoud en de lengte van de rondleiding af op uw wensen.

Voor bezoek op afspraak kunt u contact opnemen met molenaar Herman Durenkamp. tel. 0599-481157 of Fred Bisschop tel. 0599-647808