Historie.

Den Muntre Forening.

Så tænker man hvad er det, også kaldet Menstrup Amatør Teater. Det er stedet hvor vi er en lille flok mennesker, der mødes og øver dilettant i efterår og vinter månederne til opførelse den sidste week-end i januar eller den første week-end i februar måned. Foreningen er stiftet i efteråret 1980, så første opførelse var i januar eller februar måned 1981. Dengang var det på Marvede skole, hvor man selv byggede en scene og satte kulisser op. Man opførte stykkerne på Marvede skole helt frem til 1999.

Ejeren af Menstrup kro Johannes Christoffersen ville meget gerne have, at vi flyttede opførelsen af stykket til Menstrup kro. Så opførelsen af stykket i 2000 blev på Menstrup kro. I starten byggede vi scene og satte kulisser op, men senere blev der bygget en stor scene, så vi bare skulle sætte kulisser op, det var rigtig dejligt. Men glæden varer sjællent ved, kroen var blevet solgt og med skiftende direktører gik det galt i 2015, der måtte vi aflyse, på grund af at vi ikke kunne blive enig med den direktør der var der på det tidspunkt. Så vi blev enig med bestyrelsen for bevarelse af Marvede gl. skole om at flytte opførelsen af stykket tilbage på skolen.

Jeg har så senere fået et gammelt stempel, hvorpå der står Den Muntre Forening, der har så været en dilettant forening længere tilbage i tiden, jeg har så senere set billeder af dilettant forestilling, helt tilbage før 2. verdenskrig.

Så har man lyst og mod til at stå på den skrå scene, eller bare har lyst til at hjælpe til, så er man meget velkommen til at kontakte os, vi kan sagtens være flere.