Begeleiders

Veiligheid zorgen we samen voor!

zowel rijders, vlaggers en begeleiders zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op en om het circuit.

Helaas is het voor ons als club niet mogelijk om tijdens trainingsdagen vlaggers te hebben, tijdens deze dagen zijn de begeleiders des te belangrijker.

Vaak zie je als begeleider rijders vallen en willen we deze helpen, een goede eigenschap! Helaas zien wij nog steeds te vaak begeleiders als een kip zonder kop de baan oversteken en direct naar de rijder rennen ( zelfs soms tegen de baan in). Dit kan echt niet! Hierdoor word onnodig gevaar gecreëerd voor de begeleider maar net zo goed voor de rijders in de baan die dit niet verwachten. Loop daarom altijd langs de baan en probeer omstanders mee te krijgen om de rijders te waarschuwen. mocht er niemand in de buurt zijn probeer dan een rijder te laten stoppen, maar ga nooit alleen aan de slag!

Mcoirschot is zich bewust van de risico's tijdens trainingsdagen en zal daarom ook ten aller tijden aan iedere begeleider die zich geroepen voelt een gele vlag te beschikking stellen. Deze zijn verkrijgbaar in de kantine.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over veiligheid of gedrag van rijders en of begeleiders kan er altijd aangeklopt worden bij de wedstrijdleider of in de kantine.