Veiligheid

Veiligeheid staat bij mcoirschot hoog in het vaandel

In en uit rijden van de baan

Op onze baan is er maar één plek waar men de baan op gaat en de baan verlaat.

De baan kan men betreden door de tunnel onder de startbult het startterrein op te rijden. let altijd goed op wanneer je vertrekt op het startterrein, de rijders op de baan komen met hoge snelheid over de startbult en bereiden zich voor op de eerste bocht die naar links gaat. als rijder die begint aan zijn training zul je van uit links de baan uitkomen dus mogenlijk word je over het hooft gezien. houd hier rekening mee.

De baan verlaten doe je als rijder tussen de eerste en de 2de bocht aan de rechterzijde. bedenk tijdig dat je de baan wilt verlaten, hierdoor kun je rekening houden met andere rijders. bij voorkeur word de startbult normaal genomen en plaats je jezelf als rijder aan de rechter zijde van de baan verminderd rustig vaart en meent de buitenbocht. Bij voorkeur word de hand opgestoken zodat het voor de andere rijders duidelijk is dat je rustig rijd en de baan verlaat

Wat te doen bij pech

Mocht het helaas zo zijn dat je motor kapot gaat tijdens een training zorg dan in eerste instantie voor je eigen veiligheid. is je eigenveiligheid gewaarborg zorg dan dat je motor zo snel mogelijk achter de afzetting komt. laat je motor nooit ergens tegen een paal op de baan achter, ook al lijkt het een buitenbocht waar geen sporen staan . Rijders gaan er van uit dat zij heel de baan kunnen gebruiken en kunnen eventueel met een inhaal actie toch hier komen.

Wat te doen bij een valpartij

Mocht je vallen achter een bult bij een training en staat er geen vlagger op de bult zorg dan eerst dat je jezelf in veiligheid brengt. Ga vervolgens buiten de afzetting langs de baan, aan de achterzijde van de bult omhoog. Waarschuw achterop komende rijders voor jouw valpartij. Probeer een rijder aan te houden welke dan op de bult andere rijders waarschuwt. Zo kan jij veilig je motor oppakken en wegrijden. De rijder welke op de bult staat zal aangeven wanneer je veilig weg kunt rijden.

Mocht je vallen achter een bult tijdens een wedstrijd, kijk dan of de vlagger op de bult jou ziet. Als dat niet zo is waarschuw hem dan zodat je vervolgens weer veilig je motor kunt oppakken en weg kunt rijden.