Suomen Kryoniikkaseura (vanhat sivut)

Uudet sivut: https://kryoniikka.seura.info/

Suomen Kryoniikkaseura (KRYOFIN, Finnish Cryonics Society) on vuonna 2008 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on edistää kryoniikkatietoutta ja käytännön kryoniikkapalveluiden saatavuutta Suomessa.

Mitä on kryoniikka? Kun nykypäivän lääketiede ei enää pysty elvyttämään potilasta, hänet todetaan kuolleeksi ja hoito lopetetaan. Kryoniikan kannattajien mielestä hoitoa ei tulisi lopettaa vielä tässäkään vaiheessa vaan potilas tulisi siirtää pysyvään kylmäsäilytykseen, jotta elvytysmahdollisuus säilyisi mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

Kryoniikka on spekulatiivista ja kokeellista toimintaa. Sen toimivuutta nisäkkäillä ei ole osoitettu. 

Mitä on vitrifikaatio? Kryonisessa säilytyksessä suositaan nykyään vitrifikaatiota eli menetelmää, jossa etukäteen lisätyt suoja-aineet estävät jään muodostumista kovassa pakkasessa. Suojatut solut pysyvät pakkasen kohotessa koko ajan "siirappimaisessa" muodossa, kunnes noin 120 asteessa (lasisiirtymälämpötilassa) lukittuvat paikoilleen muodostaen kiinteän, lasimaisen kappaleen ilman jääkiteitä. Tästä edelleen nestemäiseen typpeen eli 196 asteen pakkaseen siirrettynä kudos voi säilyä muuttumattomana jopa kymmenentuhatta vuotta.

Yhteys sähköpostitse: info@kryoniikka.fi

Kryoniikkaseuran blogi

Biostasis.com (kryoniikka-aiheita käsittelevä kansainvälinen sivusto)