Sukuseura Kaarniemen Sundbergit R.Y.

12. sukujuhla ja sukukokous pidettiin 19.–20.8.2017 Kotkan Kaarniemessä

Sukuseuran hallitus kiittää kaikkia mukana olleita! Tapahtuman teemana oli SUNDBERGIN SUKU JA 100-VUOTIAS ITSENÄINEN SUOMI. Perinteiseen tapaan aloitimme sukujuhlat lauantaina kokoontumalla sukukivelle nostamaan sukuviirin. Muuten vietimme viikonlopun Ristiniemen kurssikeskuksessa, jossa oli myös mahdollisuus yöpyä. Sunnuntaina oli virallinen sukukokous, jossa mm. valittin sukuseuralle hallitus seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi.

11. sukukokous Ristniemessä 9.–10.8.2014

Sukuseuran hallitus kiittää kaikkia kävijöitä onnistuneesta sukujuhlasta ja sukukokouksesta! Kuvia viikonlopusta ja sukuseuran 30-vuotisnäyttelystä on nähtävissä Facebook-albumeissamme: https://www.facebook.com/KaarniemenSundbergit/photos_stream?tab=photos_albums .

Taustaa

Sukuseura Kaarniemen Sundbergit on perustettu 15.7.1984. Jäseniä on tällä hetkellä 450. Sukuseuran tarkoituksena on vaalia Elias Eliaanpoika Sundbergin (1705–1772) ja hänen vaimonsa Maria Reinholdintyttären (1708–1748) jälkeläisten yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja tukea sukututkimusta.

Maantieteellisenä keskipisteenä on vanhassa Vehkalahden pitäjässä (nykyisin Kotkaa) sijaitseva Kaarniemen kartano, jonka rakuuna Elias Eliaanpoika Sundberg osti heti pikkuvihan jälkeen. Vielä nykyäänkin lähes kaikki Kaarniemen kylässä asuvat ihmiset ovat Eliaksen ja Marian jälkeläisiä suoraan alenevassa polvessa.

Eliaksen ja Marian vanhemmat ovat häipyneet isonvihan kuohuihin. Varhaisin kirjallinen lähde on Karjalan rakuunarykmentin katselmus vuodelta 1725, joka kertoo 20‑vuotiaan – silloin vielä naimattoman – Elias Eliaanpojan astuneen Ruotsin armeijan palvelukseen. Sukututkimuksen kiperin tehtävä onkin esivanhempien juurien jäljittäminen.

Sukuseuran jäseneksi liittyminen

Sukuseuran jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt isän tai äidin kautta sukuun kuuluva tai avio‑/avoliiton kautta sukuun päätynyt henkilö. Seuran jäsenen alle 18-vuotiaat lapset voivat liittyä seuraan nuorisojäseninä, jotka ovat vapaat jäsenmaksuista ja joilla ei ole äänioikeutta seuran kokouksissa.

Jäseneksi ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu sukuseuran tilille OP‑Karhula 517220-212354 tai FI26 5172 2020 0123 54. Maksun yhteydessä on ehdottomasti kirjoitettava nimen lisäksi täydellinen osoite, jotta tiedot välittyvät jäsenrekisteriin. Pelkän nimen mukaan se ei onnistu. Liitä mukaan myös sähköpostiosoite, jotta jäsenkirje voidaan lähettää sähköisesti. Jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi. Voit myös liittyä seuramme ainaisjäseneksi. Ainaisjäsenmaksu on 150 euroa (jäsenmaksu kymmenkertaisena).

Sukukokous

Seuraava 13. sukujuhla ja sukukokous järjestetään koronavirusrajoitusten vuoksi vasta kesällä 2021.

Kuvia aiemmista kokouksista ja juhlista voi katsoa Facebookin ryhmäsivuiltamme http://www.facebook.com/kaarniemensundbergit. Siellä on myös nähtävillä sukukokouksessa tallennettuja vanhoja suvun valokuvia. Katselu ei vaadi Facebook-kirjautumista!

Sivun päivitti 14.5.2020 Marika Taina.