Tuutorisivut

Yhdistyksen vertaisohjaajille järjestämme koulutus- ja virkistystilaisuuksia.

Tietoa vapaaehtoistoiminnasta Joen Severillä löydät täältä: Vertaisohjaajana toimiminen

Linkki vapaaehtoistoiminnan koulutusvihkoon: drive.google.com/open?id=1Z_y4lcBqlg6gZl2ewje-Z4Vc9YdoWMqk

Tule vapaaehtoiseksi!

Suurin osa meistä tämänhetkisistä Joen Severin tuutoreista eli vertaisohjaajista ei ole taustaltaan atk-ammattilaisia, vaan tietotekniikka on meille kiinnostava ja aivotoimintaa aktivoiva eläkeiän harrastus. Opimme myös toinen toisiltamme. Atk:ssa kukaan ei ole koskaan "valmis". Tuutorin "toimenkuva" on väljä; opetan sitä, minkä itse osaan.

Ikäihmisten atk-opiskelussa on stressaamaton, iloinen meininki, jossa huumorilla paikataan iän tuomat ongelmat. Ohjaustilanteet ovat myös sosiaalisia tapahtumia, joissa on tilaa kuulumisten vaihdolle. Ikäihmisinäkin voimme vielä olla mukana oppimassa itse ja jakamassa oppimaamme.

Tuutoriksi kehitytään ensin aputuutorina toimimalla kokeneemmassa ohjaajatiimissä. Severin tuutorina opit itsekin koko ajan lisää tietotekniikasta ja pysyt mukana alan kehityksessä. Tuutorimme saavat koulutusta toivomistaan aiheista, vertaistukea ohjauksessa ja mahdollisuuden osallistua tuutoreille tarjottuun virkistystoimintaan.

Voit tulla tuutoriksi milloin tahansa ottamalla yhteyttä Severin työntekijöihin. Autamme sinut alkuun ja tarjoamme koulutusta- ja virkistystä vertaisohjaajille toimintakauden aikana.


Kuva ohjaustilanteesta. Vertaisohjaaja opastaa älypuhelimen käyttöön.