«Dance with AI»
Χορεύοντας με την Τεχνητή Νοημοσύνη
«Dance with AI»
Χορεύοντας με την Τεχνητή Νοημοσύνη
Στα πλαίσια της λειτουργίας του Ομίλου «Ακαδημία Ρομποτικής», οι μαθητές μας υλοποίησαν τη δράση «Dance with AI», με την οποία το σχολείο μας συμμετείχε επίσημα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2025 (Code Week 2025), που προβάλλεται στη διεύθυνση https://codeweek.eu/.
Η δράση συνδύασε προγραμματισμό και τεχνητή νοημοσύνη με δημιουργικότητα και ρυθμό! Οι μαθητές χρησιμοποίησαν το εκπαιδευτικό περιβάλλον Scratch, προγραμματίζοντας ήρωες να χορεύουν με συγχρονισμένες κινήσεις. Η Τεχνητή Νοημοσύνη ανέλαβε τον ρόλο του «σκηνογράφου», δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό περιβάλλον πάρτι, γεμάτο φαντασία, χρώματα και κίνηση.
Μέσα από το «Dance with AI», οι μαθητές γνώρισαν στην πράξη πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνεργαστεί δημιουργικά με τον άνθρωπο, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, συνεργασίας και καινοτομίας.
Η δράση απέδειξε ότι ο προγραμματισμός μπορεί να είναι διασκεδαστικός, δημιουργικός και γεμάτος έμπνευση, όταν η φαντασία συναντά την τεχνολογία!