Escuts i banderes oficials de Catalunya

En aquesta pàgina web hi trobareu informació sobre els escuts i les banderes oficials dels ens locals de Catalunya. Hi ha tant informació escrita com visual. Actualment està en construcció i es va actualitzant periòdicament.

L'heràldica, a més d'una ciència és un art, per això alguns dels escuts que il·lustren aquest lloc no són idèntics als que utilitzen els respectius ens locals. Això no vol dir que siguin incorrectes, ja que qualsevol representació, mentre s'adeqüi al blasonament, és totalment correcta.

Podeu buscar l'escut o la bandera que us interessi per comarques, per entitats municipals descentralitzades o bé usant el cercador que hi ha a la part superior dreta de la pàgina. A cada fitxa hi trobareu tres apartats principals: l'escut, la bandera i les referències. A dins dels apartats de l'escut i la bandera, hi podeu trobar diversos subapartats: antecedents, en el qual s'explica els escuts o les banderes anteriors; observacions, on s'hi comenten aspectes de l'ús que fa l'Ajuntament de l'escut o la bandera, problemes amb el blasonament o la descripció, etcètera: i, finalment, curiositats, on hi trobareu informació curiosa sobre l'escut o la bandera.

Contacte

Si voleu posar-vos en contacte, enviar informació extra, donar la vostra opinió o qualsevol altra cosa, o demanar una imatge en format més gran o vectorial, podeu fer-ho a través del correu heraldicacatalana @ gmail.com.