Dirigent

Willy Vriesacker

Hij kreeg zijn eerste muziekonderricht op 11-jarige leeftijd van Edmond Proost bij het saxofoonorkest van Zwijndrecht, waar hij twintig jaar lid van was.

Zijn instrument was toen de sopraansaxofoon.

Rond zijn twintigste begon hij zich meer toe te leggen op het orgel.

Zijn eerste orgelleraar was Michel Pieters te Sint-Niklaas. Daarna kreeg hij nog les van Jan Van Landeghem, Luk Bastiaens, Lieven Strobbe en Ronny Plovie.

In 1997 werd hij laureaat van het orgelfestival in Herk-de-Stad en enkele jaren later behaalde hij zijn diploma “orgel” en “begeleidingspraktijk” met Grote Onderscheiding,

dit aan de Muziekacademie van Wilrijk.

Als kerkorganist deed Willy zijn eerste ervaringen op in een wijkkerkje in Zwijndrecht waar toen E.H. Guido Van Pouck de verantwoordelijke priester was.

In 1991 werd hij titularis-organist van de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Melsele en van de Kapel van Gaverland, waar hij drie prachtige orgels ter beschikking heeft.

Sinds 2001 is Willy ook voorzitter van het Orgelcomité Melsele vzw.

Na de orgelstudie te hebben voltooid, volgde hij tevens nog enkele jaren zang bij Marianne Vliegen aan de Academie te Wilrijk.

Toen De Wase Kantorij in 2004 veel te vroeg afscheid moest nemen van haar stichter-dirigent Geerd Van Dosselaer, heeft Willy zich geëngageerd als vaste begeleider van het koor. Hij was in deze functie vele jaren de rechterhand van dirigent Joost Van Dosselaer.

Sinds eind oktober 2009 heeft Willy met veel enthousiasme de leiding van het koor overgenomen. Hij wil met het koor graag de weg van zijn twee voorgangers verder zetten en het koorleven in Zwijndrecht en omgeving een belangrijke plaats blijven geven.