Dansstijlen

DANSEN MET JE KIND (vanaf 1 ½ jaar- 3 jaar + 1 volwassene)

Ben je al (bijna) 2 jaar en wil je graag dansen en bewegen? Of ben je dol op muziek? Bij DANSANT kan dat! Samen met mama, papa of je oppas kom je lekker 45 minuten dansen! We dansen over allerlei thema’s die de kinderen aanspreken en van daaruit leren we verschillende liedjes en dansjes die je samen kunt doen. Vaak dansen we ook met materialen, zoals lintjes, doekjes, ballonnen en nog veel meer. Het leuke is dat je deze dansjes niet alleen in de les kunt dansen... maar ook thuis!

Docent: Lisenka Slootweg


PEUTERDANS (3 jaar), speciaal voor peuters die het al helemaal alleen kunnen!

Als je 3 jaar oud bent en het heerlijk vindt om te dansen op muziek, dan ben je bij DANSANT op de goede plek. De kinderen maken, in 45 minuten tijd, kennis met allerlei aspecten van dans, door middel van verschillende thema’s. We leren bewegingen onder de knie te krijgen, zoals huppelen, in galop, verschillende sprongen en nog veel meer. Bovenal staat het dansplezier voorop!

Docent: Lisenka Slootweg


KLEUTERDANS (groep 1-2)

Een gezellige, energieke dansles voor kinderen voor groep 1 en 2 van de basisschool. Naast dat we het heerlijk vinden om over onze fantasie te dansen, maken we ook al kennis met de echte dans- en ballet techniek. Meerder dansstijlen komen in deze les aan bod, denk aan kinderdans, ballet, improvisatie en bv door rollen over de grond leren ze ook al de eerste aspecten van moderne dans. We leren verschillende passen en natuurlijk mag “de toverfee” aan het einde van de les niet ontbreken…

Docent: Lisenka Slootweg


DANSLES VOOR GROEP 3 T/M 7

In deze lessen wordt er gewerkt aan de algemene dansante vorming. De basis daarvoor is klassiek ballet en hoe ouder de kinderen worden, komt er ook steeds meer moderne dans in de les. Daarnaast is er ook plaats voor improvisatie, jazz, choreografie, enz... Aan het einde van de les doen we ook altijd een dans-spel. De kinderen leren steeds meer vormen van richtingen, figuren en samenwerking in dans.

Docent: Lisenka Slootweg


DANSLES VOOR GROEP 8, MIDDELBARE SCHOOL & 16+

Moderne dans, klassieke dans, jazzdans staan in deze lessen centraal. Bij moderne dans wordt er veel gebruik gemaakt van de grond, de zwaartekracht, natuurlijke bewegingen en de mogelijkheden van je lichaam. Hierdoor ontstaan er heerlijke danscombinaties, met zwaaien, draaien, rollen en sprongen. We zijn in deze les ook meer met choreografie en presentatie bezig en andere dingen die komen kijken bij het optreden op een toneel.

Docent: Lisenka Slootweg


IRISH DANCE (9-12 jaar)

Ierse dans is vooral bekend door shows van Riverdance en Lord of the Dance. We dansen op de vrolijke traditionele Ierse muziek, maar ook uit de bekende shows. In de les wordt er gewerkt aan je "graden" (solo dansen) en is er de mogelijkheid om deel te nemen aan (inter)nationale wedstrijden. Je leert dan dansen op zowel zachte schoenen (met hoge springen en snel voetenwerk) en op harde schoenen (clogging, Ierse tapdans) waarbij veel ritmes worden gemaakt en is een uitdaging voor iedereen! Dansant is bij deze les i.s.m. Celtic Swing Vlaardingen, de grootste Ierse dansschool van Nederland.

Docent: Désirée van Velzen


STREETDANCE / URBAN (3 leeftijdscategorieën, zie: lesrooster)

Streetdance is al jaren een van de populairste dansstijlen, een dansstijl die begonnen is in de jaren '80 in de straten van Amerika. Deze vorm van dansen zie je vooral terug in videoclips en dansprogramma's op televisie en daardoor niet meer weg te denken in de dansscholen in Nederland. Streetdance/ Urban is een combinatie van coole, hippe passen, techniek en ritme. In de lessen wordt er vooral hieraan gewerkt door middel van coördinatie- en techniek oefeningen op eigentijdse muziek. Je werkt in de lessen toe naar een danscombinatie en stapsgewijs leer je de passen aan, zodat je aan het einde van de reeks de dans helemaal kent!

Docent: Désirée van Velzen


DANSGROEP "DanseZ" ( Tieners/Studenten)

Tijdens deze les maken we choreografieën, stukken en dansmateriaal. Het is altijd een leuk proces om mee te maken en nu kun je het wekelijks ervaren hoe zoiets er aan toegaat, daarnaast wordt er ook meer gevraagd dan bij een gewone dansles. Natuurlijk krijgt deze groep extra aandeel tijdens de 2 jaarlijkse voorstelling van de dansschool en verder zullen we ons aan Zwijndrecht en omgeving regelmatig presenteren en ben je het visitekaartje van de dansschool. Hou jij van optreden of wil je meer podium ervaring op doen dan is dit een perfecte les voor jou! Deze les is alleen mogelijk in combinatie met ADV-les middelbare school klas 2+3+4.

Docent: Lisenka Slootweg


SPITZENLES

Als je oud genoeg (±14 jaar) en danstechnisch ver genoeg gevorderd bent, dan is er de mogelijkheid om naast je gewone dansles 15 minuten spitzen-les te krijgen. Je mag niet zomaar op spitzen dansen, de docente zal je, als ze vindt dat je er klaar voor bent, door verwijzen naar een fysiotherapeut om je officieel te laten keuren. Daarna is het grote moment….je eerste spitzen kopen!

Docent: Lisenka Slootweg