Docenten

JUF LISENKA

Vooropleiding: Havo voor Muziek & Dans

Opleiding dansdocent: Rotterdamse dansacademie

Opleiding dansdocent: Fontys Dansacademie Tilburg

Specialisatie & verdieping: Moderne dans, klassiek ballet, Internationale dans, dansexpressie, kinderdans, peuterdans, Ierse dans, Hongaarse dans.

Uitvoerend: Celtic Swing (Vlaardingen) 2006-heden

Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes (Budapest) 2004-2005


Mijn naam is Lisenka Slootweg, ik ben dansdocent en (trotse!) eigenaar van Dansant! Ik was 5 jaar toen ik begon met dansen en toen ik mijn eerste dansjuf zag wist ik het...dát wil ik later ook worden!

Ik begon mijn opleiding aan de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam, waar ik een heerlijke schooltijd heb beleefd met elke dag dans en muziek om mij heen. Daarna ben ik naar de docentenopleiding gegaan op de Rotterdamse dansacademie (nu Codarts), helaas wegens te weinig leerlingen voor mijn lievelingsvak (Internationale Dans) heb ik besloten om over te stappen naar de Fontys Dansacademie in Tilburg, een school waar ik ongelooflijk veel geleerd heb. De jaren daarna werkte ik op verschillende werkplekken, maar op 1 plek wel 15 jaar...toch begon het wel te kriebelen...een eigen dansschool, dichter bij mijn eigen kinderen zijn en een nieuwe uitdaging, waar ik veel van leer en volop van geniet!

Het maken van voorstellingen vind ik nog steeds het meest bijzondere en allerleukste van mijn vak. Het proces om samen met de dansleerlingen, ouders, vrienden en vakmensen, jong en oud samen te werken aan een groot product, waarbij op de grote dag alles samenkomt blijft heel speciaal.

Ik hoop met Dansant, dat iedereen een plekje kan vinden in de dansschool, waar je je helemaal thuis voelt en je dansgevoel tot ontwikkeling en uiting kan komen.