Winterconcert = Vijf Mei Concert = uitgesteld 2021

https://sites.google.com/site/cultbee/vijf-mei-concert-dinsdag-5-mei/DanaEleonoreErika.jpg
Uitgesteld i.v.m. de lockdown = Ons Winterconcert is het uitgestelde Vijf Mei Concert is uitgesteld naar februari 2021 of later.

We hebben ook de live streaming uitgesteld.

Want, en er zijn meerdere argumenten: het liefste willen zowel de musici als wij (Cultbee) een echt concert met echt publiek. We hebben nog even overwogen om alleen de live streaming door te laten gaan, maar deze was eigenlijk vooral bedoeld omdat er maar 50 mensen 'live' bij konden zijn en zich zoveel meer belangstellenden hadden aangemeld, zodat hun teleurstelling kleiner was en zij thuis mee konden genieten; en ook voor de mensen, die om andere (gezondheids-) redenen niet konden komen. En het is ook ons doel om met onze concerten mensen samen te brengen, verbindingen te leggen, dus een op zichzelf staande live streaming past daar niet goed bij. Bovendien zouden de drie musici en de twee technici dan ook moeten reizen, en dus niet thuis blijven, wat eigenlijk ook niet mag.

Vijf mei concert "75 jaar vrijheid", door de professionele musici van het Leo Smit Ensemble: Eleonore Pameijer (fluit), Dana Zemstov (altviool), en Erika Waardenburg (harp). Zij brengen een programma rond het landelijke thema "Geef vrijheid door' met klassieke muziek, die geschreven werd in of rondom de Tweede Wereldoorlog, door componisten, die op één of andere wijze door de oorlog zijn getroffen. O.a. van de componisten: Leo Smit (trio), Marius Flothuis (duo fluit harp), Dick Kattenburg (altviool-solo). Programma onder voorbehoud. 

Dit concert is in samenwerking met De Leo Smit Stichting (http://www.leosmit.org), een kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd zijn. Hun werk is door hun situatie in de vergetelheid geraakt. Toch behoorden zij vaak tot de voorhoede van de muziekcultuur. Daarom doet de Leo Smit Stichting onderzoek, spoort zij werken van deze componisten op, en publiceert zij deze samen met uitgevers en andere partners. Hun leven, werk en context wordt zo toegankelijk gemaakt. In 1996 begon het met Leo Smit. Nu zijn meer dan dertig vervolgde Nederlandse componisten beschreven.

Organisatie: Cultbee. 
Mede mogelijk gemaakt door o.a. subsidies van de Gemeente Opsterland, provincie Fryslan, Van Teyens Fundatie, giften van donateurs.

Foto-bijschrift : Eleonore Pameijer (fluit), en Erika Waardenburg (harp), foto Ger Wijtsma

Beluister hier het trio van Leo Smit op YouTube