Kunstmarkt Opsterland 2022 - 10 sept.

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2022

Beetsterzwaag. Op zaterdag 10 september is 11 tot 17 uur de Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80). Er doen circa 45 kunstenaars mee die uit het hele land afkomstig zijn. Er zijn ongeveer 35 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Enkele kramen zijn speciaal beschikbaar voor lokale kunstenaars. Gratis toegang voor bezoekers.

Het Lycklamahûs (Rijksmonument) is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en een kleine expositie van een kunstenaar, die een bijzondere betekenis heeft voor Opsterland. Dit in samenwerking met de Gemeente Opsterland en de Stichting Historisch Beetsterzwaag, die dit jaar de buitententoonstelling “Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994)” heeft ingericht in de Overtuin tegenover het Lycklamahûs (het terrein voor de Tropische Kas, die ook de hele dag geopend is). Ook enkele andere historische panden, rijksmonumenten, in Beetsterzwaag worden opengesteld voor bezichtiging i.v.m. de landelijke Open Monumentendag.

Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, zijn enkele muzikale optredens o.a. door het éénmansorkest Mister Dixieland met muziek van de Roarin' 20-ties, op saxofoons, klarinet en zang.

Deelnemende kunstenaars zijn (onder voorbehoud) o.a.: Nel de Boer, Jannetta Bron, Ineke Carolus, Simone Dorenbos, Gerda Douma, Ellen Feijen, Alea Hakvoort, Gerda Hansma, Carina Heideman, Lucy Kiewiet, Klaas Klazema, Deja Koopmans, Erno Korpershoek, Edzard Krol, Hanneke Luit, Leo Maarleveld, Wyke Pronk, Margot Ritman, Nathalie Roelofsen, Matty van Rumpt, Antje Schaap, Jelly Swart, Ben Vieberink, Cecyl de Vries, Elly Wildeboer en meer.

Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en de St. Kunstpromotie Beetsterzwaag.

Download hier het persbericht.

Datum en tijd: Zaterdag 10 sept 2022 – 11:00 uur tot 17:00 uur

Plaats: Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag

Parkeren: – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag.

Meer info: https://kunstinopsterland.nl/ en www.cultbee.nl en www.culturelehoofdstraat.nl