5.Barok-concert 12 nov Ars Musica

Gerda Marijs, barokcello

Gerda (1987)  studeerde cello bij Jeroen Reuling aan het Koninklijk

Conservatorium in Brussel. Zij rondde een Bachelor af in Utrecht bij Martijn

Vink. Momenteel zit zij in haar Masterfase met specialisatie kamermuziek en bekwaamt

zich op vele fronten: moderne - en barokcello studeert ze bij Viola de Hoog,

verder speelt ze in een aantal vaste ensembles. Onder andere is zij lid van het Galleta-kwintet, duo Rouge en het Eusebius pianotrio waarmee ze onder andere optrad in het concertgebouw en op verschillende andere podia.

Foto's van het concert. 

Nog meer foto's bij Ars Musica.

 

Datum: zaterdag 12 nov 2011

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk Hoofdstraat 15, 9244 CL, parkeren Van Lyndenlaan

Aanvang: 19:30 uur; er is een pauze; einde 21.45 u

 

Het professionele Barok-ensemble van Ars Musica, bestaande uit Marit Darlang, blokfluit en barokfagot, Paul vd Voort, blokfluit en klavecimbel, Giorgos Samoilis, barokviool, en Gerda Marijs, barokcello, trakteren u op barok-muziek met stijlgetrouwe instrumenten. Beetsterzwaag lijkt uit te groeien tot de hoofdstad van oude muziek in Friesland. Muziek van Telemann, Händel en Vivaldi klinkt steeds vaker in het statige dorp. Op amateurniveau bij Stichting Ars Musica zijn meerdere ensembles actief die zich vol overgave en met veel plezier storten op muziek uit deze cultureel rijke periode. De fijne melodieën en mooie samenklanken zijn bekend en geliefd.

De werken die op dit concert gespeeld worden hoeven niet vereenvoudigd te worden... nee, een concert van Vivaldi, waarbij de soloinstrumenten met elkaar een muzikale strijd aangaan betekent gewoon: spelen, je instrument laten klinken, je in het zweet werken en zorgen dat je de beste bent. Zo is de muziek geschreven en dat competitie-element komt natuurlijk het best tot zijn recht als alle spelers even vaardig zijn. En daar kunt u van meegenieten. Het wordt een heerlijke muziekavond vol concerto's en sonates en een heerlijke Follia in verschillende combinatie's en leuk om te zien hoe al deze instrumenten bespeeld worden.

De Stichting Muziek en Meer Ars Musica is augustus 2010 in het leven geroepen door een aantal muziek-docenten na het definitieve faillissement (in juli 2010) van het Centrum voor de Kunsten A7, om de continuïteit van de vakkundige muziek-educatie op alle niveaus en voor alle leeftijden te waarborgen. Doelstellingen van “Ars Musica” zijn in het kort:

- het bevorderen van vakkundige muziek-educatie;

- het stimuleren van gezamenlijk muziek-maken;

- het organiseren van concerten en andere muzikale evenementen;

- het bevorderen van de toegankelijkheid van het muziekonderwijs;

- het leveren van een bijdrage aan het culturele leven in Zuid-Oost Friesland.

. Zie voor meer info: www.arsmusica.nu.

 

Entree: € 6, - ; t/m 18 jaar gratis

Voorverkoop kaarten: Peter Leon Wijn en Spijs, Hoofdstraat 104, 9244 CR Beetsterzwaag ; Tel. 0512-381128.

info:  www.arsmusica.nu

 

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee en Ars Musica

 

Programma barokconcert ‘the colour of the 18th century’

- G. Ph. Telemann- Sonata a 3 in d                           

- G. P. Cima - Sonata a 3

- J.C. Pepusch - Sonata a 3

- Anonymus - Symfonia

- G. Ph. Telemann - Concerto in a

Pauze –

- J.B. de Boismortier - Sonata III in e

- Monsieur Naudot - Trio I

- A. Falconiero - La Follia

- A. Vivaldi - Concerto RV 100

 

Biografie van de musici:

Marit Darlang / blokfluit en fagot

Marit Darlang werd geboren in Amsterdam in 1990. Ze begon in 1999 met blokfluitles bij Paul van der Voort. In 2007 begon zij haar studie aan het Utrechts Conservatorium en zette haar lessen voort bij Heiko ter Schegget. Sinds 2009 studeert zij daar ook barokfagot en dulciaan met Wouter Verschuren.

Zowel in als buiten de school is Marit actief in verschillende ensembles. Als lid van het ensemble Voce Humana speelde zij een concert op het festival Oude Muziek 2011 te Utrecht. Ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Bert Honig, Joshua Cheatham, Wilbert Hazelzet, Wouter Vesrchuren, Frank de Bruine, Siebe Henstra, Marion Verbruggen, Kees Boeke, Daniël Brüggen en Dorothea Winter. Verder is Marit als docente blokfluit en AMV verbonden aan Muziek Onderwijs Cothen.

 

Paul van der Voort, blokfluit / klavecimbel

Paul van der Voort werd geboren in Emmeloord in 1969. Hij begon met het bespelen van de blokfluit toen hij zes jaar was en is er toen niet meer mee op gehouden. Op het conservatorium kreeg hij les van Mevr. Adriënne du Clou. Hij studeerde af als Docerend Musicus (DM) in 1992 en twee jaar later behaalde hij zijn solistendiploma (UM). Zijn interesse in geschiedenis en de verbanden tussen muziek en cultuur vormen een constante achtergrond voor alles wat hij doet.

Als docent was hij verbonden aan het centrum voor de kunsten a7 te Gorredijk en Heerenveen. Na het faillissement nam hij het initiatief voor de oprichting van Stichting Muziek en Meer Ars Musica waar hij nu als contactpersoon/coördinator bij fungeert.

Naast de blokfluitlessen geeft hij leiding aan verschillende ensembles, zoals barokensemble Cascade en andere barokgroepen in Beetsterzwaag.

Op uitvoerend vlak werkt Paul als solist mee aan verschillende soorten uitvoeringen (concerten, cantates). Hierin is hij musicus in hart en nieren. In onze omgeving is hij zeer actief en kunt u hem bij verschillende gelegenheden horen spelen.

 

Giorgos Samoilis / viool

Giorgos Samoilis werd geboren in Athene in 1986. Hij begon met vioollessen op 7-jarige leeftijd op het conservatorium van Athene bij vioolpedagoge M. Pappa. Toen hij 12 jaar oud was, verhuisde Giorgos naar Thessaloniki, waar hij zijn vioollessen voortzette bij M. Michaelides (Synchrono Conservatorium) en bij D. Chandrakis (Staatsconservatorium). In 2006 studeerde hij cum laude af en ontving een speciale prijs voor een ‘outstanding performance’. Giorgos studeerde daarna tot 2009 bij mevr. R. Brandstätter en mevr. S. Viertel in Wenen. Sinds 2010 studeert hij barokviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium.

In 1998 won hij de eerste prijs op het ‘panhellenic competition’, de nationale competitie voor Griekse muziekstudenten.

Als lid van verschillende orkesten trad Giorgos op in Griekenland, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Van 2006 tot 2007 was hij concertmeester van het Thessaloniki Jeugd Orkest. Giorgos volgde masterclassen bij o.a. Zakhar Bron, Cortinas, Agostini, Malikian, Durnovo, Demertzis, Papanas en Chandrakis.