Texel
 
Nog geen buitenland. Maar ook geen binnenland meer.
Texel, dat is ander land. Schitterend stukje grond van een onstuimige schoonheid. Land omringd door zee, geen etmaal gelijk. Duinruggen als bastions. Kilometerslange stranden. Land van stolpboerderij en schapenboet. Kaarsrechte poldergrond, zoute kreken, uitgestrekte bossen. Zilte wind en vruchtbaar land, met het beste van eigen bodem. Biotoop voor schapen, zeehonden, lepelaars. Land waar alles dichtbij en bereikbaar is, en toch rust en ruimte regeren. Waar het nog echt stil, echt donker is. Roemrijk land, bol van historie.

Texel heeft alle elementen in zich, om mensen te laten groeien en kritisch naar zichzelf te laten kijken. Texel geeft rust, ruimte en een prachtige natuur. Het eerste en tevens grootste eiland dat je tegenkomt wanneer je de boot pakt vanuit Den Helder, is prachtig om te beleven.

Een natuurlijke omgeving, gezellige terrasjes, de aparte Texelse cultuur en veel strand is zijn enkele kenmerken van Texel.

Wanneer u in Den Helder op de boot stapt, begint uw avontuur al op weg naar Texel. Binnen slechts 25 minuten bevindt u zich in een andere wereld. En maakt u kennis met de eilandcultuur en een gevoel van vrijheid en vakantie. Een ultieme omgeving om nieuwe inzicht te verkrijgen in mogelijkheden voor uzelf en anderen.

 
Wist u dat...

-Texel het grootste waddeneiland is.

-Texel alleen per boot bereikbaar is. Deze boot gaat 1 keer per uur.

-Er zeven dorpen op Texel te vinden zijn.

-Er zo'n 14000 mensen op Texel wonen.

-Er ongeveer evenveel schapen als mensen wonen op Texel

-De duinen van Texel, vanwege hun bijzondere karakter en mooie aanblik zijn uitgeroepen tot Nationaal Park.

-Texel in het bezit is van zo'n 30 km strand.

-Er een fietspad is van 135 km lang over het gehele eiland.
 

Het waddeneiland Texel bekend om zijn stranden, prachtige natuurgebieden en meeste zonuren,                                        is een inspirerende omgeving voor iedereen.

 U wordt opgehaald bij de boot met een taxi busje en naar onze coachingslocatie gebracht.

Hier verwelkomen we u met koffie of thee en echte Texelse koek.

We stellen u voor aan onze dieren en beschrijven het verloop van de dag.

Voor u rest er niets meer dan gewoon te genieten en deel te nemen aan dit proces wat wij u aanbieden. Laat Texel en onze dieren u verwonderen.