An animated GIF (Graphics Interchange Format) file is a graphic image on a Web page that moves. Observe what the gifs were doing and you can practise the Past continuous tense.
Answer the questions in the past continuous
The answers are written in grey, so highlight Answer with your mouse and continue moving it to the right to see the answer.
1) What were the cowboys doing?
Answer = The cowboys were eating.
2) What was he doing when the shark ate him?
Answer = He was fishing
3) What was he doing when he dropped the ball?
Answer = He was juggling
4) What was the penguin doing when the other one hit him?
Answer = He was walking
5) What was the other penguin doing when the first one tripped him?
Answer = He was walking
6) What was the kitten doing when the cat jumped on him?
Answer = He was playing
7) What was the baby doing when the cat jumped on him?
Answer = He was walking
8) What was the car doing when it hit the roof?
Answer = It was driving into the petrol station
9) What was she doing when the ball hit her?
Answer = She was talking
10)What were the players doing when the ball hit her?
Answer = They were playing football
If you got all the answers right, well done...
Now try it the other way round.
Contrasting Past Simple with Past Continuous
Answer the questions in the past simple
The answers are written in grey, so highlight Answer with your mouse and continue moving it to the right to see the answer.
1) What happened while she was talking?
Answer = The ball hit her on the head (Ouch!)
2) What happened while he was fishing?
Answer = A shark jumped up and ate him.
3) What did he do while he was juggling?
Answer = He dropped the ball
4) What did the penguin do while the other one was walking?
Answer = He hit him
5) What did the other penguin do when the first one was walking?
Answer = He tripped him
6) What did the cat do while the kitten was playing?
Answer = He jumped on him
7) What did the cat do when the baby was walking?
Answer = He jumped on him
8) What did the car do while it was driving into the petrol station?
Answer = It hit the roof
If you got all the answers right...
You did very well !!!